Szacuny
3
Napisanych postów
287
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
4189
Uodwodnij to a nie pisz sloganów, patrzy sie na skład aminokwasowy(amino acid score) i stopien jego przyswajalności(wspólnie odnosi się do tego współczynnik PDCAAS)
Szacuny
90
Napisanych postów
17398
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
79160
a jakim jestes wegetarianinem ? tzn ktore produkty spozywasz a ktorych nie (np czy spozywasz ryby czy jaja)
Wiedza to podstawa
"Madry człowiek powinien wiedzieć, że zdrowie jest jego najcenniejszą własnością i powinien uczyć się, jak sam może leczyć swoje choroby".
HIPOKRATES
Doradca w dziale Alternatywna Droga.
Zmieniony przez - kanarek w dniu 2003-09-19 02:19:27
Szacuny
1
Napisanych postów
59
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
519
Nie wiem jak można jeść ryby i nazywać się wegetarianinem :-/
Acha, jeszcze mleczko, miód i cukier - tylko pozornie wydają się nie być splamione krwią...
Szacuny
1
Napisanych postów
59
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
519
Oj, może troszkę przesadziłem, ale w jaki sposób powstaje mleko w fermach przemysłowych? A co z cielątkiem? Krowa musi zajść w ciążę żeby dawać mleko. W rafinacji cukru czasem wykorzystuje się kości zwierząt, a pszczelarze (mam nadzieję że nie w Polsce) powinni zimować roje, ale niektórzy uznają, że taniej jest rój uśmiercić a na zimę wychodować nowy.
Niestety, masowa produkcja odczłowiecza
Szacuny
1
Napisanych postów
220
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
4506
cukier jest bee ale cukierki pewnie jesz a jak chodzisz po ulicy to możesz rozdeptać niewinna mrówke a buty masz ze skóry a meble z drewna żeby je zrobić trzeba było ściąć drzewo w którym mieszkał dzięcioł z dziećmi i niestety zgineli podczas eksmisji
panie daj pan spokuj
Szacuny
1
Napisanych postów
59
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
519
Soja to nie jest najzdrowsza rzecz. Rewelacja to soczewica, kus-kus, orzechy, słonecznik. Na grochu można zrobić bardzo smaczną zupę. No i makarony. I wiele innych
Szacuny
1
Napisanych postów
59
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
519
A na opakowaniu pisze 12g białka/100g a ja na jednym posiedzeniu wcinam 250g kus-kus 15g, fasola, groch, słonecznik chyba po 20
biorąc pod uwagę proporcję 1g białka - 5-6 g węglowodanów to produkty zbożowe zawierają więcej białka niż węglowodanów ! Szybciej to kalorii będzie niedobór niż białka - ale można wcinać ryż, banany, rodzynki. Mniam!!!