Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

... a wegetarianie ? ... hmm... ciekawe czy wiecie ...

temat działu:

Trening w domu

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1865

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 59 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 519
Kiedyś w przedszkolu pani powiedziała że dopóki nie zjem budyniu nie odejdę od stołu. Ale mama po mnie przyszła i zabrała
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 287 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 4189
Adrianeek nie bądź ultra weganem.

A oto przykładowa dieta dla kolegi:

1 posiłek: płatki owsiane/jęczmienne + odżywka białkowa lub białka jaj, oliwa, 2pomarańcze
2posiłek: orzechy, baton zbożowy, owoc
3posiłek: jogurt, ryż brązowy, 2 kromki chleba, sałatka warzywna z dodatkiem sezamu lub innych nasion i kiełków.,tofu lub ser
4posiłek: (potreningowy): ryż/wafle ryżowe, banan, omlet z 6 białek i 2 żółtek. lub odżywka białkowa plus nasiona dynii lub słonecznika
5posiłek: jak 2
6:przed snem: ser chudy lub odżywka białkowa plus trochę warzyw.

Możesz ją zmodyfikować tak by było ze 1,2g białka na 1 kg masy ciała, ale podejrzewam że będzie.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 59 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 519
Słyszałem że kazeina z mleka utrudnia wchłanianie składników odżywczych, było gdzieś na forum.
Nie ręczę, nie jestem (jeszcze) kulturystą, teraz w wakacje hartuję się w górach, za treningi siłowe wezmę się po powrocie - z tym że raczej nie siłka a w domu - wiem, efekty gorsze, ale łatwiej to upchać czasowo, no i to ma być uzupełnienie do Judo
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
o ja też nie przepadam za mlekiem(nie pijam go a sery jadam ale nie w olbrzymiej ilości). Spoko moge ułożyć dietę wegańską jakbyś chciał
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 138 Napisanych postów 9203 Wiek 44 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 29034
"biorąc pod uwagę proporcję 1g białka - 5-6 g węglowodanów to produkty zbożowe zawierają więcej białka niż węglowodanów !"

!!!!

http://www.smoczyjezdzcy.pl - Smoczy Jeźdźcy - darmowa gra MMORPG w przeglądarce - polecam!

...
Napisał(a)
Usunięty przez PePoNeNt za pkt 4 regulaminu
Początkujący
Szacuny 14 Napisanych postów 821 Wiek 36 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 6454
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11182 Napisanych postów 51935 Wiek 32 lat Na forum 25 lat Przeczytanych tematów 57816
polecam m.in. tofu i spiruline (wodorost).
pierwsze to bardzo dobre zrodlo bialka i poasiada sporo skladnikow witaminowo mineralnych, drugie to NAJLEPSZE zrodlo wielu witamin i skladnikow mineralnych ze wszystkich skladnikow pokarmowych, posiada naturalne firmy witamin: B1, B2, B3, B6, B12 (!), C, E, K, B-karoten; mineraly: zelazo, wapn, magnez, cynk, potas; a takze inozytol, chlorofil, katotenoidy, kwas gamma-linolenowy i co wazne - 65% latwo przyswajalnego, kompletnego bialka (niestety wysokie stezenie mineralow i koszty uzyskania wodorostu wykluczaja mozliwosc spozywania tej algi w duzych ilosciach dziennie spozywa sie jej 5-10 gram - i to zabezpiecza dzienne zapotrzebowanie na wiekszosc z wyminionych witamin i sk. mineralnych).

do diety polecam (poza wymienionymi wyzej) wszelkie swieze warzywa i owoce oraz ich soki, ziarno soi, soczewicy, groch, kielki roznych roslin, pelnoziarniste pieczywo, makarony (tradycyjne i sojowe), ryz, kasze, platki owsiane, zarodki i ziarno pszenne, drozdze piwne; dla nie-wegan jaja, kefiry, jogurty...... diete ulozyc jest stosunkowo latwo...

z suplementow polecam bialko serwatkowe...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Spirulinę można sobie zmieszać z odżywką typu gainer. Z kiełków to polecam głównie z lucerny(alfalfa), soji lub ziarna quinoa(ale tutaj jest problem bo dochodzi do skluszczania ziarna podczas kiełkowania). Fasoli to raczej nie spożywam za dużo. A białko serwatkowe można spokojnie zastąpić izolatem sojowym, białkiem mleka lub jaj.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 99 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 1392
Witam

Permanentnie mam wlasnie problemy z bialkiem w diecie :) a ratuje sie takim dankiem:D

Kielki zazwyczaj fasolki mung lub czasem mieszanki Kielkow sporzywam razem z serkiem wiejskim Light do tego dodaje przyprawe ja akurat lubie tza tzyki .Calkiem sporo bialka

serek 100 g - 12 g
kielki 100G nawet 24 g

pychotka

pozdrwaiam

NELI

fotografia..artystyczna..:)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 62 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 639
tak ale nie są to białka pełnowartościowe (takie jak te w nabiale czy mięsie) i choć potrzebne są organizmowi to dla kulturysty są one prawie bezużyteczne

pozdro.

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Lowcarb - jakie proporcje btw?

Następny temat

Kanarek prosze oceń!!!!!!!

Spalanie
Polecane artykuły