1. Jakie proporcje ww, B i tl należy wziac pod uwage w diecie na rzezbe? Ile g ww/kg masy ciała , ile bialka/kg i tł? Lub podajcie procentowy udzial ww, Bialek, tł w diecie( ja znalazlem tylko 45%ww, 45%bialka, 10% tł) i czy w tym wypadku wychodzić od zapotrzebowania kalorycznego np. 2800 kcal na dzień i od tego %? Latwiej chyba patrzac na g/kg [...]
[...] do czerpania energii z odłożonych pokładów tłuszczu. dane składników odżywczych dostarczanych w dziennej diecie 75 kg powinna dostarczyć: 150 g białka, 75 g tłuszczy i 450 g węglowodanów czyli 150x4 + 75x9 + 450x4 = 3075 kcal Udział procentowy: -2,00 biała /kg -1,00t /kg -6,00ww /kg mógłby ktoś ocenić czy dobrze to wszystko wyliczyłem ?
[...] dostarczeniem składników odżywczych). Potrzeby energetyczne organizmu są pokrywane przez przemiany węglowodanów, tłuszczów i białek. Większość fizjologów żywienia uważa, że procentowy udział tych składników pokarmowych w pokrywaniu dziennego zapotrzebowania energetycznego sportowców powinien wynosić średnio: 60-70% dla węglowodanów, 15-20% dla [...]
Udział składników odżywczych może wyglądać następująco: - Białko 25% - Węglowodany 45% - Tłuszcze 30% Taki udział procentowy energii powinien pochodzić z składników pokarmowych w diecie przy redukcji. Oczywiście wszystko będzie zależało jak się obecnie odżywia Twój Tata jaki Ty. Układ który podałem jest ostatnim układem w zbilansowanej diecie.
[...] pola). Następnie przechodzimy do arkusza "realizacja zapotrzebowania". W tym miejscu wpisujemy swój jadłospis podając nazwę artykułu, ilość, wagę oraz udział procentowy poszczególnych składników odżywczych. Komputer obliczy ile gramów węglwodanów, białka i tłuszczu zjadamy (pola żółte), porówna je do zapotrzebowania (pole [...]
Jak wygląda udział składników odżywczych Twojej diecie, interesowałby mnie rozkład procentowy białek, tłuszczy, węglowodanów. Skoro jesteś ektomorfikiem dlaczego podajesz bezpośrednio po treningu białko, w trakcie carbo. Dlaczego masz tak nieracjonalnie duże ilości białka w posiłkach przy małej podaży węglowodanów oraz "jakiś warzywnych [...]
Zapotrzebowanie dzienne: Kalorie:ok.5500 Kcal Białko :4-5g na kg/mc Wegle :8-9g na kg/mc Tłuszcz: 1-1,5g na kg/mc W sportach sylwetkowych takie ilości białka na kilogram masy ciała to naprawdę dużo, nikt takich ilości nie trzyma zbyt długo. Obecna ilość w Twojej diecie to ok. 3,7g białka. Ilość składników odżywczych w wioślarstwie powinna [...]
[...] składników odżywczych w diecie boksera powinien wyglądać następująco: - Białko 2,4g/kg masy ciała - Węglowodany 9g/kg masy ciała - Tłuszcze 2,2g/kg masy ciała Stosunek procentowy wygląda następująco: - Białka 14% - Węglowodany 56% - Tłuszcze 30% Jeżeli nie masz problemów z układaniem diet to dzięki powyższym informacjom nie powinno sprawić [...]
[...] składników odżywczych w diecie to przy robieniu masy mięśniowej będzie zależał również od Twojej budowy (ektomorfik, endomorfik, mezomorfik). Generalnie udział składników może się prezentować następująco: - Białko 20% - Węglowodany 50% - Tłuszcze 30% Tak jak wspomniałem wcześniej najlepiej będzie dopasować rozkład procentowy pod budowę ciała.
[...] z pierwiastków dlatego musi je spożywać w pokarmie..aby przeciwdziałać ,a przynajmniej zminimalizować te potencjalnie niszczące mięsnie czynniki staraj się , aby duży udział procentowy % dziennego zpotrzebowania kalorycznego pochodziło z bialka .. muszisz dostarczać organizmowi ponad 2g białka na KG /masy ciała .. w odpowiednich odstępach [...]
[...] tłuszczowej i wagi. Zwiększanie spożycia białka podczas diety niskokalorycznej automatycznie oznacza, że ogólna wielkość spożywanego białka wzrasta. Poza tym całkowity procentowy udział kalorii pochodzących z białka jest większy niż w trakcie normalnej kulturystycznej diety. Podstawowa zasada brzmi, żeby zawsze utrzymywać spożycie białka na [...]
Witam, chcialbym ulozyc sobie diete na mase jednak nie wiem dokladnie jaki powinien byc udzial procentowy kolejnych skladnikow odzywczych w diecie, tj: weglowodanow, bialek, tluszczy. Nie wiem jakie zachowac proporcje stosownie do takiego treningu. Dodam,że mam raczej tendencje do zatluszczania sie-tzn chodzi mi jedynie o sam korpus-brzuch i [...]
[...] rozwiązania, gdyż białka tego typu są gorsze pod kątem składu aminokwasów, a smak gainera będzie mniej przyjemny. Węglowodany z kolei głównie podzielone są ze względu na procentowy udział takich frakcji, jak maltodekstryny, glukoza, dekstroza czy bardziej złożonych składników, jak hydrolizaty skrobiowe i pszeniczne. Uwaga: nie mylić słabszych [...]