[...] zł za kg, a następnie zamrozić. Mięso mrożone może być przechowywane przez około 6 miesięcy. Pierś z kurczaka – wartości odżywcze, wady i zalety Wartości odżywcze: W 100 g piersi z kurczaka znajduje się 110 kcal, w tym: białko 23 g tłuszcz 1 g węglowodany 0 g Witaminy: A 0 mg C 1,2 mg E 0,1 mg K 0,2 ug tiamina 0,1 mg ryboflawina 0,1 mg niacyna [...]
Składniki: 400g piersi kaczki ze skórą 100g kapusty pekińskiej 100g papryki czerwonej 100g cebuli 100g śmietany 16% tł. 100g sera gouda Sól, pieprz, papryka słodka, sos słodko-kwaśny Sposób przygotowania: Mięso zmielić. Kapustę, paprykę i cebulę pokroić w kostkę. Wymieszać mięso z warzywami, dodać śmietanę oraz przyprawy i sos słodko-kwaśny. [...]
Idealna pierś z kaczki /SFD/2017/1/19/ace2df051f4b42c6bc1cb825374013bb.jpg Składniki: - świeże piersi z kaczki - rozmaryn - sól - pieprz Przygotowanie: 1. Piersi z kaczki osuszamy delikatnie ręcznikiem papierowym, pieprzymy i pozostawiamy na kilkanaście minut aby uzyskały temp. pokojową. 2. Skórę nacinamy w kratkę pamiętając żeby nie uszkodzić [...]
[...] kokosowego extra virgin (musi pachnieć kokosem) Kiszone lub surowe warzywa (UWAGA 2) (w formie sałatki lub dodatku do jajek) 1kaps. OMEGA 3 - opcjonalnie 2, 3 POSIŁEK 150g piersi indyka/kaczki/gęsi/kurczaka LUB 150g wołowiny (o zaw. <7% tłuszczu) LUB 180g karczku wieprzowego LUB 200g chudej ryby (tilapia, tuńczyk, pstrąg, dorada, miruna…) LUB [...]
[...] tygodnia. Można ją powtarzać: Co 2 - 3 miesiące. Polecana: Wszystkim dorosłym, zdrowym osobom. Niewskazana dla: Dorastającej młodzieży, kobiet ciężarnych, matek karmiących piersią, osób stosujących dietę łatwo strawną. Szczególnie bogata w: Magnez, potas, cynk, witaminy A, E, C oraz błonnik. Codzienna porcja energii: Około 1200 kcal. [...]
[...] że" tłuste mięsa, to zło", "tłuste mięsa zwiększają poziom złego cholesterolu", "tłustych mięs w ogóle najlepiej unikać". I tak przez dłuższy czas ludzie bazowali raczej na piersi z kurczaka, ewentualnie na piersi z indyka i na tym koniec. Ci bardziej otwarci pokusili się od święta o udka z kurczaka, czy kaczkę z tych bardziej tłustych mięs. Ale [...]
[...] jadłam co chciałam a mój rozmiar to i tak zawsze XS/S. Odżywiam się raczej zdrowo, jedyną moją bolączką są słodycze, jem dużo owoców i warzyw, ciemne pieczywo, z mięs tylko piersi z kurczaka, indyka i kaczki. Fastfoodów nie lubię, jedynie sporadycznie (raz na miesiąc lub dwa) zjem kanapkę i frytki w maku. Nie piję napojów gazowanych, głównie [...]
[...] Co lubisz jeść na śniadanie: pasta z awokado z prawdziwym żytnim chlebem na zakwasie, jajecznica, omlet z samych jajek, owsianki, owoce Co lubisz jeść na obiad : smażone piersi z kurczaka (na oleju kokosowym), obkrojone z tłuszczu udka kurczaka smażone, pierś z indyka, pierś pieczonej kaczki, łosoś, tuńczyk, placuszki z cukinii, szaszłyki z [...]
[...] posiłku( rozrzedzenie kwasów żołądkowych) Posiłek 1 Owsianka Jajka Posiłek 2 Bulion warzywny z dodatkiem chudego mięsa (indyk/kurczak, cielęcina) Posiłek 3 Pieczony filet z piersi z indyka Makaron Posiłek 4 Chłodnik na kefirze Posiłek 5 Filet z łososia/morszczuka (lub innej białej ryby) duszony z warzywami Należy podkreślić, że reakcja [...]
Gdzieś kiedyś czytałem że odsetek białka w piersi kaczej (bez skóry) wynosi 28. W skórze jest bardzo dużo tłuszczu. Chodzi mi o pełnowartościowe białko a nie o jakieś roślinne gó***. Patrzyłem w tabelach to dziwne rzeczy tam pisali że niby kaczka ma 13 czy 14 % białka... A taka gęś 28!!! Logicznie myśląc pewnie chodzi im o to że cała kaczka ma [...]
[...] znowu 5 dni ON. Zwiększyłem dawkę PCM na 4kaps dziennie, a więc 120mg. Co do diety to zwiększyłem podaż węgli o 0,4g/kg, a zmniejszyłem tłuszczy o 0,1g/kg. W przyszły weekend i tak już do końca wrzucam cardio (2x po 30min). Wrzucę dziś jeszcze dla zainteresowanych proces przygotowania piersi z kaczki w jabłkach z żurawiną. Smakowo WYPAS
Ale robienie kaczki jak się ma gotowe piersi albo udka to banał. Leży w marynacie 2 dni, potem na patelnie na 5 minut i do piekarnika na 20 minut. Gotowe! Też słyszałam, że te luzowane piersi z kaczki robi się dość szybko, ale tak z 2-3h pieczenia w piekarniku. Raz w życiu jadłam kaczuchę, ale mam złe wspomnienia, bo było ją czuć pierzem %-) [...]