SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

białko sojowe izolat

  • [...] jednak największy nacisk położono na ich rolę w budowaniu masy i siły mięśniowej, a także odchudzaniu. Zapoznając się z treścią poradnika, dowiesz się, w jaki sposób białko wspiera anabolizm organizmu, jak przyczynia się do regeneracji mięśni zmęczonych po treningu, w jakich ilości i porach powinno się je spożywać, ile ma kalorii czy ile [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 70395 Data: 2018-08-22 06:14:50
  • Aktualizacja 11.12.2023 Chyba każdy z nas wie, że należy spożywać odpowiednią ilość białka. W przypadku przeciętnego Kowalskiego najczęściej zaleca się wielkość zbliżoną do oficjalnych zaleceń 0,8-1 g na kilogram masy ciała. Jednak zalecenia dotyczące spożycia białka dla osób aktywnych są dużo większe - średnio od 1,4 g do 2,2 g (a czasami więcej) [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 466575 Data: 2017-10-10 15:00:28
  • Najlepsze białko

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Które białko jest najlepsze? Na to pytanie można udzielić odpowiedzi. Ze względu na modę na rynku upowszechniły się produkty zawierające białka pochodzenia roślinnego (np. sojowe, ryżowe, konopne, z grochu itd.). Nagle wszyscy pragną żyć bez mięsa, niektórzy wybierają nawet modele żywieniowe wykluczające mięso, jajka, mleko i inne produkty [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 7489 Data: 2018-09-07 13:31:57
  • [...] Białko pochodzące z grochu To drugi rodzaj białka przeznaczonego dla wegan, które omawiam, w tym artykule. Będzie ono miało jednak bardziej uniwersalne zastosowanie niż białko sojowe, gdyż dynamiką uwalniania aminokwasów, będzie zbliżone, bardziej do białka jajek. Będzie zatem białkiem, bardziej uniwersalnym i jako takie sprawdzi się również [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1343 Data: 2021-05-21 13:28:17
  • O czym dowiesz się z tego artykułu: Ile białka potrzebuje sportowiec? Czy ilość leucyny w porcji ma znaczenie? Ile potrzeba białka roślinnego, a ile tego pochodzenia zwierzęcego? W powiedzeniu „Jesteś tym, czym jesz” tkwi wiele prawdy. Niestety mimo dostępnej na wyciągnięcie ręki całej wiedzy ludzkości (w tym gotowych opracowań dotyczących [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2897 Data: 2021-01-05 17:37:51
  • Odżywki białkowe są bardzo popularne wśród osób dbających o formę i swoje zdrowie. Na rynku, dostępnych jest bardzo dużo rodzajów "białka", więc dla większości jest to pewnie nie lada wyzwanie, by stwierdzić, które z nich zapewnią optymalne wyniki. Aby trochę ułatwić rozeznanie w świecie odżywek białkowych, zebraliśmy podstawowe informacje na ich [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5493 Data: 2020-04-20 23:21:33
  • [...] rezygnuje z jedzenia mięsa, inni idą o krok dalej, zupełnie eliminując z diety wszelkie produkty pochodzenia zwierzęcego, w tym nawet miód, mleko, jogurty, sery oraz białko serwatkowe (WPC, WPH, WPI). Zdarzyło mi się nieraz słyszeć epitety pod adresem osób, które wybierają produkty roślinne. Nie rozumiem występowania zjawiska nienawiści [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1430 Data: 2021-12-27 10:00:53
  • [...] fast food (pizza, kebaby, hot dogi itd.). Ważna jest odpowiednia podaż dobrych źródeł protein. Zalecane źródła białka: chuda wołowina, pierś z kurczaka, jajka, ryby, białko serwatkowe (WPC, WPI, WPH), aminokwasy (BCAA, EAA), białko kazeinowe. Mniej wartościowe są proteiny sojowe, białko ryżowe czy pszeniczne. Niektórzy odradzają [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6684 Data: 2018-12-04 08:58:17
  • Dieta na masę: Co jeść na masę?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] dodatkowy tłuszcz. Tłuszcze są najbardziej kalorycznym składnikiem żywności. 1 g dostarcza 9 kcal (9 kilokalorii). Dla porównania 1 g węglowodanów tylko 4 kcal, z kolei białko teoretycznie 4 kcal, jednak efektywnie jest słabym materiałem energetycznym, więc można je dostarczać prawie bezkarnie. Jak to przenieść na pokarm? 100 g piersi z [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 28595 Data: 2018-10-09 12:10:47
  • Odżywki białkowe zyskują coraz większą popularność z racji swojego uniwersalnego charakteru, funkcjonalności oraz wyjątkowych gam smakowych. O ile kiedyś były one przypisywane tylko do diet osób intensywnie trenujących, to w obecnych czasach są stosowane nie tylko przez osoby aktywne, ale również osoby starsze, osoby z dietami eliminacyjnymi, czy [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4565 Data: 2022-05-13 18:19:46
  • [...] iż odżywki są zbędne, a kupowanie białka serwatkowego nie jest wcale potrzebne. Czy to prawda? Czy białka roślinne są sobie równe? Jaki rodzaj białka jest najlepszy? Czy białko ma wpływ na system odpornościowy? Kiedy jest najlepsza pora na proteiny? Co jest ważniejsze: białko czy węglowodany? A czy można stworzyć nadwyżkę energetyczną [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 10547 Data: 2018-10-16 13:11:17
  • [...] niskotłuszczowe, niskowęglowodanowe (wysokotłuszczowe) oraz model intermittent fasting. Oto kolejne diety, które mogą się sprawdzić w trakcie odchudzania. Wysokobiałkowa dieta o umiarkowanym deficycie kalorycznym Zwykle są to diety bazujące na węglowodanach, o średniej lub wysokiej podaży białka, przy umiarkowanej podaży tłuszczów. W [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2717 Data: 2020-04-08 18:21:12
  • Tak naprawdę każdy człowiek ma jakąś dietę, lepszą lub gorszą. Jeśli chcesz budować mięśnie, nie stosując konkretnej diety, to owszem, jest to możliwe, ale bywa trudne i wiąże się z wieloma zagrożeniami. Najlepsze źródła węglowodanów Ryż brązowy, makaron razowy, komosa ryżowa, kasza gryczana, kasza jaglana, owsianka. Dla osób chcących oszczędzić [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 19682 Data: 2018-08-21 15:30:40
  • Produkty spożywcze zawierające białko. Białka w jedzeniu

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Powszechnie wiadomo, że białko jest niezbędnym elementem diety, a jego odpowiednia podaż jest istotna do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu. Ma szczególne znaczenie dla osób aktywnych fizycznie, odchudzających się oraz budujących masę mięśniową. Proteiny stanowią podstawowy budulec mięśni, są niezbędne do regeneracji tkanek, są [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 10075 Data: 2017-07-16 13:09:43
  • Odżywka białkowa to jeden z najbardziej popularnych suplementów diety wśród osób aktywnych fizycznie, których celem jest poprawa jakości sylwetki. Niestety w czasach, kiedy to reklama odgrywa znaczną rolę w tym, co kupimy, często sugerując się nią, nie do końca wybieramy produkt najlepszy jakościowo lub odpowiedni dla naszego organizmu. Co więc z [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5225 Data: 2017-07-19 09:40:03
  • Co to jest próg leucynowy?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] mogą potrzebować znacznie więcej białka w porcji (w tym wartościowych aminokwasów np. leucyny). Badania pokazały także, że dodatek 5 g leucyny do mniejszej dawki odżywki białkowej w podobny sposób stymuluje proces MPS, jak podanie 25 g izolatu białka serwatkowego (WPI). Im większy i gwałtowniejszy wzrost leucyny we krwi, tym większy wzrost [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 10226 Data: 2018-04-04 11:02:50
  • [S] Białko 2kg

    Temat
    Targowisko

    Activlab Soya pro 2kg nowe nieotwierane smak wanilia najtaniej na allegro http://allegro.pl/activlab-soya-pro-2000g-soja-bialko-sojowe-izolat-i3015439555.html Cena 42,99zł 2kg worek

    Odpowiedzi: 0 Ilość wyświetleń: 801 Data: 2013-02-11 21:52:23 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Rodzaje białek-które najlepsze dla ciebie

    Temat
    Odżywki i suplementy
    PRO

    [...] najlepszą retencję i utylizację azotu. Micelarna Kazeina zapewnia stałe uwalnianie aminokwasów do krwi, co sprawia, że jest ona doskonałym wyborem jako anty kataboliczne białko o długim czasie uwalniania. W rzeczywistości, badania nad Micelarną Kazeina dowodzą, że jest ona jednym potwierdzonym klinicznie 7 godzinnym anty-katabolicznym [...]

    Odpowiedzi: 26 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2007-04-06 17:27:47 Szacuny postu: 4,75 (cały temat: 0)
  • [...] skład aminokwasów dlatego są niepełnowartościowe. BZDURA! Początkowe badania które to wykazały były przeprowadzane na szczurach, okazało się, że kiepsko na nich wypadło białko sojowe nie daletego, że nie miało pełnego składu aminokwasów tlyko daltego, ze zawierały jakąś substancje która hamowałą wzrost i rozwój szczurów a na człowieka wpływa [...]

    Odpowiedzi: 78 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2006-02-23 00:40:55 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • PORADNIK DLA POCZĄTKUJĄCEGO ADEPTA KULTURYSTYKI [by maniak7000]

    Temat
    Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie

    [...] jest odpowiednio zbilansowana dieta (początki są oczywiście trudne – ale warto poświęcić czas na ten aspekt). BIAŁKO W organizmie człowieka masę stanowi do 20% właśnie białko (mam na myśli oczywiście aminokwasy, które go budują – a jest ich jak zapewne wiecie 22 i każdy ma swoją rolę w syntezie mięśni zarówno gładkich jak i poprzecznie [...]

    Odpowiedzi: 18 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-09-06 20:54:02 Szacuny postu: 5 (cały temat: 0)