[...] porównania autora, z pełną stanowczością można stwierdzić, że nic nie przebije nadal białek serwatkowych, które swoją biodostępnością pozostawiają resztę źródeł białek w tyle. Źródło: http://www.heraldopenaccess.us/openaccess/a-pharmacokinetic-evaluation-of-isolated-chicken-protein-as-compared-to-beef-protein-in-healthy-active-adults
Z kulturystycznymi dietami związane jest wiele kłamstw, przeinaczeń, fałszywych tez oraz kompletnych nonsensów. Bardzo słabym źródłem informacji bywa Internet. Jeśli chcesz się czegoś dowiedzieć, zacząłbym od książek uznanych autorów np. H. Gertig, J. Przysławski „Bromatologia – zarys nauki o żywności i żywieniu”, H. Ciborowska, A. Rudnicka, [...]
[...] krótko, ale bardzo intensywnie, 1 - 2 serie wykonywane były do załamania (często poza załamanie, z pomocą partnera). Referencje, badania, literatura: Bart Pennings „Minced beef is more rapidly digested and absorbed than beef steak, resulting in greater postprandial protein retention in older [...]
[...] “Effect of calorie restriction on energy expenditure in overweight and obese adult women” http://www.aulamedica.es/nh/pdf/8782.pdf Y. Handa “Estrogen concentrations in beef and human hormone-dependent cancers” https://www.annalsofoncology.org/article/S0923-7534(19)40459-6/fulltext S. John Weroha and Paul Haluska “IGF System in [...]
Wiele osób z dystansem podchodzi do białek, szczególnie koncentratów białka serwatkowego, protein z kazeiną czy białek jaja. Przerażenie budzi sama forma (proszek) oraz dostarczanie dużych ilości protein. Niektóre osoby sądzą, iż opakowania odżywek świadczą o tym, iż jest to coś „chemicznego”. Cóż, w dyskontach i małych sklepach spożywczych bez [...]
Wielu zawodników wspomina białko Rheo H. Blaira, jako rewolucyjny dodatek do diety kulturysty. Białko Blaira składało się z białka jaja kurzego, suszonych całych jaj oraz kazeinianów uzyskanych z odtłuszczonego mleka. Tak naprawdę Blair nazywał się Irvin P. Johnson. Stworzył on zresztą całą linię produktów, a wiele z jego pomysłów w tamtych [...]
[...] feeds by LC-MS-MS. Brambilla G., Cenci T., Franconi F., Galarini R., Macrì A., Rondoni F., et al Pharmacological profile in a clenbuterol epidemic poisoning of contaminated beef meat in Italy. Toxicology Letters 2000;114:47-53. Martineau L, Horan M, Rothwell N. et al Salbutamol, a β2‐adrenoceptor agonist, increases skeletal muscle strength in [...]
Trening siłowy jest jedną z form aktywności fizycznej, które powodują, że nasze zapotrzebowanie dobowe na białko wzrasta. Z tego też względu, w oczach osób trenujących to właśnie proteiny uznawane są za najbardziej potrzebny makroskładnik dietetyczny, który wspomaga regenerację i rozbudowę masy mięśniowej. Nic w tym dziwnego, gdyż białko uważane [...]
Wykorzystanie białka w diecie sportowca jest jednym z priorytetów diety, która ma na celu wspomóc budowanie masy mięśniowej. Oznacza to, że osoby, które trenują siłowo, powinny szczególnie zadbać o to, aby odpowiednia ilość białka znalazła się w ich diecie. Co więcej, sam trening siłowy będzie generował dużo większe zapotrzebowanie na białko, [...]
Czy obserwowałeś kiedyś, jak długo po zjedzeniu posiłku ponownie jesteś głodny? Zdecydowanie za szybko? Być może warto przeanalizować skład tego posiłku. Wiele badań wskazuje, że sytość posiłków zależy nie tyle od samej wartości kalorycznej, ale też od wartości odżywczej. Jedne składniki są bardziej sycące, inne mniej. Podsumowanie Białka [...]
[...] całkowicie inaczej zareagują np. na porcję białka, tłuszczów i węglowodanów, w porównaniu do chorych na otyłość. Referencje: UHE. A. M. i in. A comparison of the effects of beef, chicken and fish protein on satiety and amino acid profiles in lean male subjects https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/1542005/ S.J. Long, A.R. Jeffcoat and D.J.Millward [...]
Celem badania Sharp MH. i wsp. było określenie efektów spożywania po treningu: izolatu białka wołowego, hydrolizowanego białka kurczaka, koncentratu białka serwatkowego (WPC), Czterdzieści jeden kobiet i mężczyzn podzielono losowo na 4 grupy: WPC (m = 5, f = 5; wiek = 19 ± 2, wzrost = 171 ± 10, masa = 74,60 ± 14,19), [...]
Witam. Panowie, czy ta odżywka to naprawdę taki syf? Dostałem w prezencie Scitec Beef Concetrate i po poczytaniu opinii chciałem to opchnąć dalej, ale za bardzo nie ma chęthych. To co, pić?
nie znalazlem opinii w dziale testy odzywek FA Xtreme Beef Protein ISOLATE czy ktos stosowal to bialko i moglby napisac o nim pare zdan?? dzieki z gory za pomoc pozdro /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/73fe5a86fbc44122bae2823a2d3fe5f4.jpg
http://www.fanutrition.pl/web/beef_2.jpg Xtreme Beef Hydrolyzed Protein Isolate XTREME BEEF HYDROLYZED PROTEIN ISOLATE - NAJBARDZIEJ WARTOŚCIOWE BIAŁKO ZWIERZĘCE NA ŚWIECIE! http://www.fanutrition.pl/pl/produkty/xtreme/xtreme-beef-hydrolyzed-protein-isolate/opis/
Mam do sprzedania lub wymiany białko wołowe Amix - smak czekoladowy, 1kg minus 2 miarki. Cena 80zł z wysyłką, 70 bez (odbiór w wawie) ewentualnie wymienię na nowy lub napoczęty dobry spalacz tłuszczu. mogę zrobić zdjęcia na życzenie
/SFD/Images/2015/9/29/791631bcc42c4c699faadb429243e8dd.jpg Opis - Niska zawartość tłuszczu i węglowodanów - Bez dodatku kreatyny - Idealny do diety paleo - Z dodatkiem kompleksu witamin, w tym witamin B3, B6 i B12 normalizujących metabolizm Beef Protein to peptydowa formuła z europejskiej wołowiny uzyskiwanej w procesie wieloetapowej hydrolizy, [...]
http://www.sfd.pl/sklep/produkt_img/Beef_Protein_Isolate_i30923_d380x380.jpg Opis - 100% czystego białka z wołowiny - Niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe - Wyśmienity kremowy smak - Aspartam Free Beef Protein Isolate to rewolucyjne białko przeznaczony do szybkiego wzrostu beztłuszczowej masy mięśniowej. Zawierający wszystkie zalety budowania [...]