Szacuny
2
Napisanych postów
107
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
851
Dosłownie 23 sekundy temu znalazlem to:
"Praktyka dowodzi, że przyjmowanie większych dawek niż 30 g dzienne i stosowanie fazy nasycania dłużej niż przez 5 dni nie jest wskazane - nie przyniesie ci większego pożytku, obciąży za to wątrobę i nerki."
Kiedys zadawalem kilka pytan na temat szkodliwosci kreatyny. Wszyscy odpowiadali z pelnym przkonaniem:"Nie, nie martw sie fajny KUPASZU, kreatyna nikomu nie szkodzi, ona jest bezpiecznba dla zdrowia, nie obciaza nereczek i watróbki". A tu co? Takie zdanie, malo co z krzesla nie spadlem. Prosze wiec kogos madrego by mi powiedzial cos na temat szkodliwosci kreatyny. Jesli wiesz malo to nie zasmiecaj mojego tematu. Tylko dla madrych ludzi!!!
A propo jak wam sie podoba moj nowy awatarek?
Szacuny
42
Napisanych postów
6988
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
52689
przypomnialy mi sie pewne wydarzenia, ktore dobre pare lat temu mialy miejsce bodajze we Francji - otoz grupa naukowcow odkryla ze przypalone mieso wolowe zawiera sporo substancji powodujacych raka - jak na przypalone mieso to moim zdaniem calkiem normalna rzecz (chodzilo bodajze o mocno spalone mieso wolowe z grilla) - koncowy efekt - poszla plotka ze kreatyna jest rakotworcza (w koncu wystepuje w spalonym miesie wolowym - ba, jak i w kazdym innym miesie wolowym ) - panika, histeria i bodajze kreatyna miala problemy z legalnoscia w tym kraju - miej dystans - wszystkie srodki legalnie dostepne w naszym kraju mialy dluga droge na rynek suplementow - byly badane przez kilka-kilkanascie lat nim zostaly dopuszczone - a co do dawek - trucizna w malej dawce jest lekarstwem, pozdrawiam
Szacuny
3
Napisanych postów
301
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
5259
Logiczne myslenie nie jest twoją mocną stroną...
Jest napisane "...przyjmowanie większych dawek niż 30 g dzienne i stosowanie fazy nasycania dłużej niż przez 5 dni nie jest wskazane - nie przyniesie ci większego pożytku, obciąży za to wątrobę i nerki"
A po co ci faza nasycenia i branie dawek wiekszysz niż 5g??? Ja jestem na pierwszym cyklu nie stosuje żadnej fazy nasycenia, biore 2 dwaki po 5g w dni treningowe (na czczo i po treningu) i jedną dawke w dni beztreningowe i nie mam żadnych obciążeń wątroby i nerek.
Szacuny
12
Napisanych postów
973
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
9449
Tak kreatyna stwarza zagrozenie dla nerek i watroby to prawda ale tylko jak bedziesz jadl bardzo bardzo duzo. Organizm jest w stanie przyswoic na dzien 10 g kreatyny wiec wiecej niz 15 jej nie zapodawaj. Tam masz wyraznie napisane ze powyzej 30 g powoduje te powiklania... Pozdo i nic sie nie martw
Szacuny
26
Napisanych postów
6905
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
80672
lykam 1-2g wit.C dziennie i na przyrosty nie narzekam- do "najnowszych" badan podchodze zawsze z lekka rezerwa a branie kreatyny wiecej niz 10g dziennie i tak nie ma wiekszego sensu.
Zmieniony przez - boogie w dniu 2005-07-01 15:07:19