ja mysle o takim serniku z galaretka> twarog chudy + odzywka bialkowa np bananowa + troche wody z mlekiem + slodzik + zelatyna to jako pierwsza warstwa, a drugat to galaretka mrbiga truskawkowa na to
w skladzie jest podana tylko żelatyna bez wyszczególnienia jakiego pochodzenia. Jesli nie ma podane inaczej to moim zdaniem oznacza wieprzową, ale sprobuje dotrzec do bardziej szczegolowych informacji...bo widocznie nie mozesz spozywac wieprzowej skoro o to pytasz.
Avic, moim zdaniem żelatyna w ogóle nie ma zastosowania przy leczeniu złamań Przy stawach bym się jeszcze zastanowiła (chociaż moim zdaniem i tak nic na stawy nie pomaga z takich cudów), tak przy kościach już nie ma znaczenia. Zwracaj tylko uwagę na dobrze ułożoną dietę, żębyś nie miał żadnych niedoborów. I lekarze mają rację, że nie można też [...]
Sam sobie wkleiłeś żeś niedouczony ;). Poczytaj google, sama żelatyna nie jest wiele warta, natomiast uzupełniając jej aminogram mamy pełnowartościowe białko, jest tak z wieloma produktami - same są słabo wchłanialne (płatki owsiane) a uzupełniając je innym produktem - powodujemy że wchłanialność i wykorzystanie energetyczne wzrasta.
błonnik też zacznij wliczac, bo w koncu to węglowodan. Bialko roslinne ze zwierzecym owszem sie aminami uzupelnia, ale zelatyna/kolagen jest niemal nieprzyswajalna. Nie ciągne tej dyskusji dalej, mozesz sobie wliczac jako zrodlo bialka nawet robaki z owoców
Krem z cukini /ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/ecc2bf4ac6f84a78b94d2e19d1314434.jpg Sernik na zimno (twaróg, jogurt naturalny, cherbaty, żelatyna, aromat, duuuuużo słodzika) /ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/0783ee76c67d402d9663867c4ab8d835.jpg Zmieniony przez - suchymks w dniu 2014-10-11 23:44:42
Omlet z gruszką Galaretka(żelatyna+pepsi max) za słodkie jak dla mnie:-{ Kubełek SFD }:-(|-) czyli 250 gramów twarogu,30 gramów białka czekoladowego,85 gramów kaszy jaglanej,orzechy włoskie i cynamon(mógł bym to jeść cały czas,jak dla mnie idealnie słodkie) /ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/7a2b412390e2424bb6b6ffeac691a545.jpg [...]
[...] ptasiomleczkowe (nie piszę PT, żeby nam Wedel prawnika nie nasłał http://www.tvn24.pl/0,1734684,0,1,spor-o-ptasie-mleczko-wedel-naslal-prawnika--teraz-przeprosil,wiadomosc.html %-) ). Sprawdziłam przepisy z działu Kuchnia, ale tam bardziej wychodzi sernik na zimno, a Ty chyba robisz odżywka + żelatyna? Jak dokładnie i jakie proporcje? :-)
[...] jakie proporcje @-| Ja przepisów nie uznaję i wszystko robię empirycznie %-) To było (duże chyba) 9-10 ubitych na sztywno białek, do tego wmieszana 1 miarka Syntha-6 i żelatyna rozpuszczona w wodzie, bodajże 6 płatków. Ile tej żelatyny jest na łyżeczki, to nie mam pojęcia, bo takowej w Dunii nie ma :-| LadyM chyba robiła kiedyś ten deserk [...]
[...] zgadzało i były dobre tłuszcze... około łyżki (to jakieś 15 do 20g) jak mam polewać oliwą to wolę majonezem na oliwie teoretycznie pomiędzy majonezem a oliwą jest różnica 100kcal na 100g w moim odczuciu mojemu bliżej do oliwy a szynka z szynkowara to mięso i żelatyna (łyżka) WSZYSTKO no + woda , staram się wszystko robić sama, no staram się..
[...] i muszę powiedzieć, że nie jadłem nic lepszego będąc na redukcji. Naprawdę polecam :) http://oi57.tinypic.com/2mx1j7q.jpg http://oi60.tinypic.com/29ca1eg.jpg http://oi60.tinypic.com/v4s3o1.jpg @edit Do masy poszły: 2 serki wiejskie, żelatyna, słodzik i kilka kropel aromatu waniliowego Zmieniony przez - kamos1602 w dniu 2014-07-17 16:31:58
Po dodaniu wpc/aromatu/kakao + słodzik w ogóle nie czuć, że to serek wiejski :) Dla upartego do tej masy można nawet dać twaróg chudy rozrobiony z żelatyną (coś ala słynne ptasie mleczko) i też wyjdzie. Jak mówiłem kombinacji jest mnóstwo :)