SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Kulturystyczny torcik

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 4515

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 109 Wiek 33 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 11718
poskramiacz_tluszczu
mąka razowa zamiast orkiszowej obleci?


Ja kiedyś robiłem biszkopt na patelni z razowej. Dałem 5 jajek, 50 g mąki żyniej 2000. Białka ubiłem mikserem do puszystości, dodałem żółtka rozbełtane z mąką, proszkiem do pieczenia i słodzikiem, zmiksowałem razem i na patelnie pod przykryciem. Wyszło dobre, miękkie, ale nie mam porównania do pszennej 500 bo z taką nie robiłem nigdy biszkopta. Trzeba dużo słodzika dodać. Ja dodałem chyba z 50 albo 60 tabletek.

Fajny pomysł z tą masą. Ale ja zrobie z jogurtu naturalnego bo za serkiem wiejskim nie przepadam.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 250 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 6388
Po dodaniu wpc/aromatu/kakao + słodzik w ogóle nie czuć, że to serek wiejski :)

Dla upartego do tej masy można nawet dać twaróg chudy rozrobiony z żelatyną (coś ala słynne ptasie mleczko) i też wyjdzie. Jak mówiłem kombinacji jest mnóstwo :)

Zapraszam wszystkich do śledzenia mojej metamorfozy na:

http://www.sfd.pl/kamos1602__PROJEKT_MASA_-t899186.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 109 Wiek 33 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 11718
Tak wyglądał ten biszkopt, nawet fotke wtedy zrobiłem:

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Chili bezkarne

Następny temat

Twarogowa Rozkosz Vol. 2

WHEY premium