Żelatyna nie jest zbyt dobrze trawiona przez nasz organizm o bardzo niskiej wartości biologicznej. Jeżeli dobrze pamiętam, to w okolicy 5 procent. Osobiście bym sobie darował liczenie z niej białka jako wartościowego w jakikolwiek sposób dla naszego organizmu. Z reguły jednak spożywamy jej na tyle małe ilości, że h w zasadzie nie będzie to miało [...]
Najlepiej w aptece, skoro to suplement diety a nie surowiec farmaceutyczny do produkcji leków recepturowych, który jest połączeniem srebra z białkiem lub żelatyną. Ma niewiele wspólnego z suplementem diety, sprzedawanym pod tą samą nazwą, a składającym się przede wszystkim z wody, w której rozprowadzona jest niewielka ilość kolargolu.
tak są bezpieczne, o ile sie myle jest to zelatyna wieprzowa(raczej napewno), kapsulka jest przystosowana do łatwego polykania, napewno nie stanie w gardle
[...] koncentratu białka serwatki; tauryna; L-glutamina; wit. C (kwas L-askorbinowy); wit. B6 (chlorowodorek pirydoksyny); stearynian magnezu – substancja przeciwzbrylająca, żelatyna – otoczka kapsułki. Ostrzeżenia: Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany jako substytut [...]
Żelatyna jest białkiem, którego strawność przez organizm człowieka wynosi około 5 procent. Niestety nie mamy enzymu, aby sobie z tym prowadzić. Nie ma więc specjalnego sensu aby wliczać to białko w pule kalorii. Poza tym, ile Ty tej żelatyny, czy proszku do pieczenia spożywasz? Przecież w kuchni używa się kilka gramów. Nie widzę sensu, żeby [...]