[...] najwięcej wartości odżywczych, tak więc staraj się do przynajmniej 2-3 posiłków dodawać świeże, bez obróbki. Skoro Ci smakuje twaróg, to smacznego. :-) Wątróbka to jakościowe źródło białka, ale ze względu na wysoką zawartość witaminy A, nie poleca się jeść jej codziennie. Maks raz w tygodniu. Zmieniony przez - dudee w dniu 2016-09-09 20:05:44
[...] do innych , znanych produktów.. Ważenie przed obróbką jest najdokładniejsze, choć produkty mogą się bardzo różnić od podanego w tabelach makro: np. mięsa mają różną zawartość tłuszczu w konkretnym kawałku. Tłusta karkówka będzie się ogromnie różnić od chudziutkiej karkówki... Trzeba dojść w tym do jakiejś wprawy. Grill - dobra rzecz, [...]
[...] wyjdzie mniej, także patrz też na to tak byś nie męczył się z posiłkami typu 200g ryżu i 50 czy 100g piersi bo i inaczej nie będzie się zgadzało białko. Natomiast jeżeli wychodzi go znacząco za dużo, to pomyśl o większej ilości tłustych mięs w diecie, gdzie zawartość na 100g jest niższa, więc porcja automatycznie będzie konkretniejsza.
Jeśli tylko nie jesteś na niego uczulony, to można go włączyć do diety. W sumie apiterapia, czyli leczenie produktami pszczelimi, zyskuje na popularności. A patrząc na skład to spokojnie można go porównać do animal paka%-) Zawartość niektórych witamin i inne wartości odżywcze w pyłku kwiatowym (porównaj do kompleksu multiwitaminowego i sam [...]
Jak poprzednicy. Wydaje się być to oczywiste, iż zawartość tłuszczu na którym smażysz zwiększa kaloryczność posiłku. Dlatego zaleca się wliczać ilość lipidów używanych do obróbki termicznej w swój bilans kaloryczny dzienny.
Domer już wcześniej napisał, że orzechy ziemne to kiepskie źródło tłuszczy ze względu na wysoką zawartość kwasów tłuszczowych Omega-6. Nic wartościowego na dłuższą metę, lepiej stawiać na odżywcze produkty, jeżeli mają być częstszym elementem Twojej diety.
zawsze patrz na zawartość danego składnika w kapsie czy na porcje w prochu, bo np biorąc 10g produktu bcaa się okazuje że w tych 10 gramach jest np tylko 5g bcaa a reszta to np glutamina, tauryna dodatki smakowe.
[...] parboiled. No i trzeba to urozmaicać, nie samym ryżem czlowiek żyje. Ttłuszcze -, w diecie masz ich sporo, ale dobrej jakości tylko z jajek. Zastanawiam się jak tuńczyk może mieć taka zawartość tłuszczu, tam musi być jakis syfiasty olej, bo sam tuńczyk to ma ze 2 g tłuszczu na 100 g Zmieniony przez - deja vu w dniu 2016-11-19 17:25:07
Jeśli chcesz izolat, a nie zwykłe WPC to jest to dobre wyjście :-)) Co do BCAA skłaniał bym się w stronę 2:1:1 ;-) Ze względu na zawartość BCAA w produkcie. Przy porcji 10g BCAA 2:1:1- 9000mg BCAA Max Suport- 5000mg BCAA. 2:1:1 poprostu wychodzi lepiej cenowo ;-)
Wszyscy sprzedawcy na popularnym serwisie aukcyjnym przepisują zawartość etykiety lub wstawiają jakieś losowe zdjęcie. Nawet jak piszą że wstawiają realne zdjęcie to nie jest to zdjęcie ich. Jak zadzwonisz i zapytasz jaki jest dokładnie skład to się okazuje że oni nie wiedzą jaką wersje posiadają na stanie. W Polsce kupisz oryginalną wersje USA [...]
[...] Dlatego warto o nich pamiętać. Są w oleju lnianym, ale wyłącznie "budwigowym", o dużej zawartości o3 (niektóre oleje lniane z modyfikowanych ziaren lnu mają symboliczną zawartość o3); również o3 są w dobrej jakości rzepakowym, tłoczonym na zimno - ale już o wiele mniej, niż w lnianym. Siemienia lnianego jako źródła tłuszczu i o3 nie polecam, [...]
badania potwierdzają skuteczność stosowania buraków ze wzgledu na zawartosc azotanów , podobnie dziala soda oczyszczona, ale ona jest zrodlem wodoroweglanow
[...] IM i IV. Tyle że w kabel dużo wygodniej, tymbardziej że i TAD szedł w jednej pompce. Na stawy pomogło, daj znać jak będzie z mięśniem. Tylko jeśli zdecydujesz się na IV, to na prawdę wtłaczaj długo, koło 2 min. Ze względu na dużą zawartość potasu, przy szybkim wstrzyknięciu za jakiś czaw dostawałem mega gorączki i dosłownie pływałem w pocie.
[...] - wzmacnia organizm, - skutecznie walczy z nadwagą, - pobudza procesy trawienne, - łagodzi skutki spożycia alkoholu. Oprócz właściwości odchudzających Pu-erh wyróżnia duża zawartość: garbników, alkaloidów, flawonoidów, wapnia, magnezu, cynku, manganu, miedzi, selenu, fluoru (dzięki czemu ma działanie przeciwpróchnicze) oraz witaminy C. Kofeiny [...]
[...] ukierunkowanego na redukcję tkanki tłuszczowej samo picie jakiejkolwiek herbaty nie przyniesie pożądanych efektów. Oprócz właściwości odchudzających Pu-erh wyróżnia duża zawartość: garbników, alkaloidów, flawonoidów, wapnia, magnezu, cynku, manganu, miedzi, selenu, fluoru (dzięki czemu ma działanie przeciwpróchnicze) oraz witaminy C. Kofeiny [...]
[...] ukierunkowanego na redukcję tkanki tłuszczowej samo picie jakiejkolwiek herbaty nie przyniesie pożądanych efektów. Oprócz właściwości odchudzających Pu-erh wyróżnia duża zawartość: garbników, alkaloidów, flawonoidów, wapnia, magnezu, cynku, manganu, miedzi, selenu, fluoru (dzięki czemu ma działanie przeciwpróchnicze) oraz witaminy C. Kofeiny [...]
[...] ukierunkowanego na redukcję tkanki tłuszczowej samo picie jakiejkolwiek herbaty nie przyniesie pożądanych efektów. Oprócz właściwości odchudzających Pu-erh wyróżnia duża zawartość: garbników, alkaloidów, flawonoidów, wapnia, magnezu, cynku, manganu, miedzi, selenu, fluoru (dzięki czemu ma działanie przeciwpróchnicze) oraz witaminy C. Kofeiny [...]