[...] bodzce, insulina jest produkowana w małych ilościach, białko Glut-4 chyba które transportuje glukoze do mięsni jest baardzo mało aktywne, i jeszcze jak do tego dojdzie zakwaszenie to juz wogole. Pijac carbo po treningu w zaden sposób nie ułatwiasz jego transportowania anie tego ze sie lepiej wchłania, z prostej racj nie ma przejscia w stan [...]
[...] Zajmie mi to trochę bo nie licze na jakiś cud żeby w miesąc ważuć 45kg - no ale do moich urodzin tj. 10.06 myślę że zdołam coś wyżeźbić w tym ... g***nie o boshe - mam zakwaszenie organizmu - zresztą nic dziwnego - widzieliście moją fote kolejna sprawa którą muszę "wyregulować" w swoim organiźmie OBJAWY ZAKWASZENIA 1. Przewód [...]
[...] napewno czuje sie cwiczona grupe miesniowa, czuje sie, ze jest zmeczona, ze byla "zrobiona" - ale to nie znaczy, ze masz kwas mlekowy w miesniach. zakwasy sa generalnie po naglym wysilku po pewnej przerwie. nie cwicz z miesiac, zrob ostry trening to zobaczysz .ciagle zakwaszenie napewno nie jest zdrowe, a tym bardziej normalne.
[...] tkanki tłuszczowej co pozwoli wzmocnić i troche ujędrnić brzuch. Codziennie ze 200-300 przysiadów np w 5-8 seriach na pozbycie się tłuszczu z nóg . Możesz mięć lekkie zakwaszenie, lub drobne mikrourazy, prponuje przez dwa ty dodać basen . Biegać 2 razy w tyg na 2 i 4km + skipy na wzmocnienie na zmianę co drugi tydzień. Ćwicz tak około [...]
i dlatego jestesmy pozakwaszani i kto nie zdaje sobie z tego sprawy to odczuje za kilka lat i organizm mu to z hukiem oznajmi sa jakies badania czy ma sie wysokie zakwaszenie czy niskie w organizmie ?? w praktyce powinnismy jesc wiec okolo 150-200g białka/100kg człowieka ? pzdr
[...] ). Po krotce okazuje sie iz coponiektore kwasy potrafia zmienic sie w odpowiednim srodkowisku itd w zasady. Stad jedzac owoce ktore maja odczynnik kwasny obnizamy zakwaszenie organizmu poniewaz dzieki przemiana zachodzacym w naszym organizmie owoc zmienia swe PH na zasadowe. Takie same reakcje zachodza z Coca Cola. Kolejnym waznym [...]
to nie chodzi o białko: produkty zakwaszające organizm trzeba jeść również produkty odkwaszające: produkty zmniejszające zakwaszenie Dlatego zbilansowana dieta pozwala na zachowanie równowagi kwasowo-zasadowej w organizmie Zmieniony przez - kanap w dniu 2013-05-09 21:17:15
Zwiększona podaż białka w diecie to nie tylko zakwaszenie, ale wiążę się również chociażby ze zwiększoną ilością amoniaku. W moim przekonaniu ładowanie takich ilości białka jest zupełnie niezasadne. Poza tym, nie specjalnie interesują mnie założenia p90x, bo ktoś sobie tak wymyślił i tak ma być.
[...] (odpada bo jem codziennie jajka, sery, mięsa) i zj**ane nerki - to mi tylko zostało... Tylko od czego miałyby się zepsuć nerki? Nie piję, nie palę, jem raczej zdrowe produkty, staram się stosunkowo mało przetworzone. Tylko owoców i warzyw brakuje, może to przez zakwaszenie organizmu? Zmieniony przez - chudywysokigrubas w dniu 2016-02-05 18:53:35
[...] ścianą, której nie możesz przebić. Znasz dobrze to uczucie? Zastanawiałeś się kiedyś jaka jest tego przyczyna? To wzrastające w skutek intensywnych przemian metabolicznych zakwaszenie włókien mięśniowych, które uniemożliwia im wydajną produkcję energii oraz szybkie i intensywne skurcze. Kto powiedział, że jesteś skazany na słabe treningi? [...]
[...] chudnięcia ( w takim sensie przekazała mi to konsultantka Clifornia...)." a czy przypadkiem nie sprzedawala przy okazji czegos na redukcje tego zakwaszenia ;) zakwaszenie jest slowem naduzywanym, tak na prawde najbardziej zakwaszajacymi produktami jest np. biale pieczywo czy Cocacola a nie jak sie potocznie slyszy mieso; [...]
tak, z tym olejem z pestek winogron to przesadziles zdrowo, tym bardziej ze omega-3 nie widac wogule. ale nie to bedzie przyczyna tych objawow, a raczej zakwaszenie organizmu, ewentualnie jakas alergia...
[...] (brzmi prosta prawda:P). Wraz z intensywnoscia treningow wzrasta zapotrzebowanie na bialko a takze mozliwosci organizmu do przyswajania go. Nadmiar bialka powoduje takze zakwaszenie organizmu przez co mamy problem z przyrostami, jestesmy ospali i nie mamy energii. Spozywanie duzej ilosci bialka przez dlugi czas bez jedzenia blonnika moze [...]
[...] obiadowej, ponieważ posiadają wanad, cynk, magnez, fosfor - to te elementy które powodują zanik np. łaknienia i ochoty na słodkie a przy dietach wysoko białkowych występuje zakwaszenie np. pryszcze na twarzy, zmiana barwy na skórze... oleje roślinne po zjedzeniu obiadu lub też w porze wieczorowej uelastycznia błony komórkowe w typach wolnych [...]
w sportach wytrzymalosciowych wazniejsze jest, ze poprawia usowanie amoniaku z organizmu /spowalnia zakwaszenie/ i zwieksza efektywnosc metabolizmu kwasu mlekowego ale zwiekszanie przez cytruline puli dostepnego atp to tez fakt co do pompy - to jak pisalem dla mnie jest ona o wiele mniejsza niz po argininie
[...] (wołowina, drób, ryby); drogie to ale skuteczne, póki mogę sobie pozwolić na taką dietę to ją stosuję i efekty mam na prawdę więcej niż zadawalające - trzeba tylko uważać na zakwaszenie więc codziennie piję proszek zasadowy od września będę próbował zwiększać w/w kosztem białka i zobaczę co się bedzie działo, ale wiem jedno; eksperymentowac [...]
warzywa na noc ew. mozna sobie odpuscic....chodzi tutaj o unkniecie zakwaszenie org. przy dyzej ilosc białka jest takie ryzyko. Zanim zaczniesz pic na potege białko w proszku to naucz sie zastepowac je normalnymi posiłkami. nie potrzebujesz tego białka w proszku bo spokojnie mozesz je zjesc z normalnych produkótów i tak bedzie zdrowij dla twoich [...]
[...] Rutinoscorbin i Gripex, prawdopodobnie też jakiś antybiotyk, a antybiotyk = odstawienie suplementacji na 2 tygodnie. Nie daj Boże aby wspomniał że boi się o przebiałczenie/zakwaszenie organizmu, powie mu swoją dietę i suplementację, to taki lekarz rodzinny, który jest najczęściej laikiem w kwestii żywienia sportowców, pierwsze co zrobi, to każe [...]