Chcialem sie podzielic miomi spostrzezeniami o stosowaniu diety bogatej w tluszcze i ubogiej w weglowodany. Pierwsza sprawa to zeby to zadzialalo trzeba byc szczerym wobec siebie! Trzeba zdac sobie sprawe z tego ze weglowodany sa ukryte w: owocach, slodyczach oraz slodkich napojach, w fastfoodach! Trzeba duzo wiedziec to podstawa! Trzeba starac [...]
[...] piersi z kurczaka (150g), średnia porcja oliwy z oliwek(10-15g), średnia porcja warzyw (brokuły - 1 szklanka), średnia porcja 'nieoczyszczonych'/częściowo 'oczyszczonych' węglowodanów(60g kaszy gruboziarnistej) i jabłko. Czy po takim posiłku jesteście szybko głodni? czy przez następne 2-3 godziny nie odczuwacie głodu? Jeśli taki posiłek daje [...]
[...] tkance łącznej, kostnej i chrzęstnej, związek ten zaliczany jest do grupy hormonów anabolicznych. Somatotropina bierze także udział w regulacji metabolizmu tłuszczów i węglowodanów. Miedzy innymi powoduje nasilony rozpad komórek tłuszczowych oraz zwiększa wykorzystanie kwasów tłuszczowych jako źródła energii, co chroni białka mięśniowe [...]
[...] na temat odżywiania. Nie będę się tu rozpisywał. Co ważne: Płatki kukurydziane, płatki nesquik i inne tego typu zastąpić najlepiej płatkami owsianymi. Dobrym źródłem węglowodanów są otręby pszenne. Innymi wyśmienitymi produktami zawierającymi spore ilości węglowodanów są kasze, ryże i ziemniaki czyli wszystkie produkty są popularne i [...]
[...] powoli wraca do normalnego poziomu, więc nieco zmniejszamy węgle o 2 g/kg czyli do 5g/kg LBM (suchej masy mięśniowej). I to by stanowiło w moim przypadku nie 665g tylko 475g węglowodanów. Białko bez zmian 2,2g/kg. Tłuszcze tak nisko jak tylko się da. Kalorie redukuję do 3000 dziennie i znowu jest u mnie si!!! Dzień 2 ostatniej fazy to jedzonko z [...]
[...] ryb morskich - zawarte tam kwasy tłuszczowe omega 3 zwiększają odporność organizmu i zmniejszają ryzyko zakażeń i innych stanów chorobowych prostaty unikać słodyczy i węglowodanów przetworzonych (przetwory z jasnej mąki) zwiększyć spożycie produktów sojowych - zawierają izoflawony, substancje skutecznie zapobiegające chorobom prostaty [...]
[...] beta karotenu, witaminy C, zawiera też rutynę. papryka zielona obfituje w kwas foliowy, zawiera sporo witaminy E. cukinia zawiera potas, żelazo i magnez oraz witaminę A, C, K, PP i B1, beta karoten. Mam nadzieję, że przybliżyłam temat wartościowych węglowodanów. Jest z czego wybierać ;-) Zmieniony przez - blue_hope w dniu 2016-12-08 22:43:42
[...] na lepsza w tym czasie zdolność mięśni do wychwytu (pozostałą dawkę powinno się wziąć rano lub wieczorem). Kreatynę zawsze należy popijać litrem lub dwoma wody i zjeść 50 g węglowodanów i 50 g białka, gdyż insulina zwiększa gromadzenie kreatyny. Do każdej dawki kreatyny można dodać 250-500 mg kwasu alfa-liponowego. Udowodniono, że przyjmowanie [...]
[...] stężenie glukozy. By zwiększyć ketozę, musi obniżyć się poziom insuliny. Do spadku tego dochodzi podczas całkowitego zmęczenia, intensywnego treningu lub zmniejszenia podaży węglowodanów do mniej niż 50g dziennie. Ciała ketonowe stają się wtedy preferowanym źródłem energii i dostarczają 75% jej całkowitej ilości. Powstawanie ciał ketonowych i [...]
[...] 3 gramy białka na kilogram masy ciała dziennie. 30-40 procent wszystkich twoich kalorii powinno pochodzić z protein. Większość pozostałych kalorii - głównie ze złożonych węglowodanów i dobrych tłuszczów. Staraj się jeść pięć-sześć razy dziennie, od momentu, gdy wstaniesz aż do pójścia spać. Co się tyczy kalorii, to powinieneś zwiększyć ich [...]
[...] nad przyczynami osteoporozy. Węglowodany Jeżeli chodzi o cukry, to jak już było wspomniane, ludzkie mleko ma ich znacznie więcej niż krowie. Odpowiednio zawartość węglowodanów dla ludzkiego i krowiego mleka wynosi 9 i 4,9 g / 100 g mleka. Z tego powodu krowie mleko nie smakuje niemowlętom, lecz głód w końcu przewyższa w nich opór przed [...]
[...] 3 gramy białka na kilogram masy ciała dziennie. 30-40 procent wszystkich twoich kalorii powinno pochodzić z protein. Większość pozostałych kalorii - głównie ze złożonych węglowodanów i dobrych tłuszczów. Staraj się jeść pięć-sześć razy dziennie, od momentu, gdy wstaniesz aż do pójścia spać. Co się tyczy kalorii, to powinieneś zwiększyć ich [...]
[...] diagnostyka, obejmuje także kilka płaszczyzn. Są to: 1. Właściwie dobrana dieta, zgodna z typem metabolicznym, uwzględniająca: odpowiednią proporcję białka, tłuszczów i węglowodanów. Kluczową rolę odgrywa białko (z reguły zaleca się 0,5 - 1,0 g na kg masy ciała wagi należnej). Pozostałe proporcje wynikają z określonej dominacji sytemu [...]
[...] tego ani rusz. 1. Jemy 5-6 posiłków dziennie. 2. Im wcześniej tym więcej im później tym mniej 3. Zasada brzmiąca nieco podobnie do poprzedniej- Im wcześniej tym więcej węglowodanów (złożonych, bo o prostych staramy się ich unikać), im później tym mniej węglowodanów, a więcej białka. 4. Warto to zaznaczyć osobno-Unikamy węglowodanów [...]
[...] pobudzi wasze mięśnie do rozrostu. Jakie kroki muszą zostać podjęte aby tego dokonać ? 1) Należy doprowadzić do dużego nadmiaru kcal w diecie 2) w miarę wysoki poziom węglowodanów w diecie pozwoli dostarczy turbo doładowania zapobiegającego katabolizmowi mięśni 3) zmniejszenie aktywności poza siłownią, unikanie aktywności sportowych i [...]
Jest to praca użytkownika faftaq, który zdobył wyróżnienie w marcowym konkursie w dziale "Odżywki i suplementy". link do konkursu: http://www.sfd.pl/NOWY_KONKURS%21%21%21%21_ZAPRASZAMY_DO_UDZIA%C5%81U_%2D_DO_23_MARCA-t389137.html ________________________________________________________________ Suplementacja najbardziej przydatna w sportach walki [...]
[...] ok. Na pierwszy miejscu zawsze ale to zawsze stawiamy na Dietę, a raczej powinno się tak robić. Obliczamy zapotrzebowanie i tak według jego wyliczamy ile kcal i gram białka, węglowodanów i tłuszczu powinniśmy spożywać. Jako źródło węglowodanów amatorzy diet często zamiast płatków owsianych dają różnego typu płatki kukurydziane, płatki nesquik i [...]
[...] stężenie kwasu mlekowego we krwi jest zawartość glikogenu w mięśniach, a spadek jego zawartości może być wynikiem przetrenowania, ale również np. zmniejszenia zawartości węglowodanów w diecie . Dlatego też interpretacja wyników oznaczeń kwasu mlekowego po wysiłku musi być ostrożna i nie powinien być on stosowany jako jedyny parametr [...]
[...] frakcja bogata w pektyny. Przypuszcza się, że śluzy zawarte w surowcu powlekają warstwę dyfuzyjną jelit i przez to opóźniają wchłanianie składników odżywczych, zwłaszcza węglowodanów. Kolejne badania wykazały, że za działanie hipoglikemiczne odpowiedzialne są wolne aminokwasy, a szczególnie 4-hydroksyizoleucyna. Związek ten w szerokim [...]
[...] To jedna z głównych przyczyn nędznego samopoczucia oraz, w ostateczności, rezygnowania z kontynuowania diety. Jedną z głównych korzyści, jaką niesie za sobą ograniczenie węglowodanów w diecie, jest spadek apetytu. (źródło) Badania konsekwentnie wykazują, że gdy ludzie ograniczają podaż węglowodanów w diecie i jednocześnie spożywają więcej [...]