Redukcja tkanki tłuszczowej jest celem w zasadzie każdego z nas. Jak nie obecnie, to w najbliższym czasie. Nikt bowiem nie ma na tyle niskiego poziomu tkanki tłuszczowej przez wszystkie dni w roku, co rok, aby nigdy nie musiał redukować. Z tego też względu zdecydowanie warto zapoznać się z jej podstawami. Po to, aby redukować jak najwięcej tkanki [...]
/SFD/2016/10/15/dd1c75b67ba14acb9aade202cb856572.jpgBadania pokazują, że jedynie 20% osób, które zrzuciły co najmniej 10% swojej wagi, daje radę utrzymać efekty redukcji przez rok. W celu zminimalizowania ryzyka utraty efektów redukcji niezbędne jest zrozumienie tego, co dzieje się z naszym ciałem w czasie redukcji i jaki ma to wpływ na nasz [...]
[...] tzn z mojego wnioskowania wychodzi, że podział BTW to jest na opakowaniu każdego produktu np. ja na opakowaniu ryżu 100g produktu zawiera 360kcal w tym białko 8,5 g węglowodany 80,1 g i tłuszcz 0,7g i przez to rozumie, że podliczam te wartości w produktach aby łacznie wyszło moje założenie czyli 2400 kcal. Jeśli dobrze rozumuje to [...]
Witam.Panie Morales_37 prosil bym o ocenienie mojej diety i o odpowiedz na ponizsze pytanka.Z gory pozdrawiam 1. ok 10.00 -4 jaja -20g orzechow wloskich -Tran -Tabletka maxwit z witaminami -Pomidor/Ogorek 2. ok 12.30 -Tunczyk puszka -10ml oliwy z oliwek -Cebula/Ogorek/Kukurydza 3. ok 15.00 -Cycek persi z kurczaka/wolowina/Wieprzowina/ smazone/na [...]
[...] badania ( nawet bardzo szczegółowe )i wyniki były bardzo dobre. W dalszym ciągu staram się utrzymać reżim w jedzeniu np. na razie ograniczyłam węglowodany na korzyść szybko przyswajalnego białka. Waga spadła w ciągu następnych 3 tyg. ok. 1 kg. Czuję sie wyśmienicie, ćwiczę i niestety nie jem [...]
[...] trening siłowy sprzyjający budowie tkanki mięśniowej, a więc na treningu z obciążeniem, jak również treningu o charakterze interwałowym. Skąd brać białka, tłuszcze i węglowodany? Podstawą diety powinny być produkty nieprzetworzone, jest to główne kryterium, jakim powinniśmy kierować się układając dietę. Źródła białka w diecie mięso [...]
Diety wysokotłuszczowe i tym samym niskowęglowodanowe nadal uważane są za jedyny sposób na pozbycie się nadprogramowych kilogramów. Uważa się, że to właśnie węglowodany przyczyniają się do gromadzenia tkanki tłuszczowej i uniemożliwiają jej redukcję. Przede wszystkim kluczowy jest bilans energetyczny. Jeśli będziemy dostarczać więcej energii niż [...]
[...] Mając wyliczone zapotrzebowanie odjąć od niego należy około 300 kcal. Następnie podzielić otrzymany wynik na makroskładniki: białko 2 g/kg masy ciała, tłuszcze 1 g, węglowodany w postaci reszty kcal pozostałej po podziale białek i tłuszczów. Ostatnie dwa etapy to podział na pasującą nam ilość posiłków w ciągu dnia, oraz to, co bardzo [...]
[...] pozyskujące energię z metabolizmu tlenowego (tzn. przy udziale i w obecności tlenu). Jedna droga wykorzystuje proste, niskoenergetyczne, ale łatwo dostępne substancje - węglowodany i aminokwasy. Drugi szlak wykorzystuje do produkcji energii co prawda trudniejsze do uruchomienia, ale bogatoenergetyczne substraty, tj. tłuszcze. W zależności od [...]
Witam mam pytanie. Dlaczego po wypełnieniu danych zapotrzebowanie na węglowodany wychodzą mi ujemne. Dane które podałem to: - waga - płeć - wiek - wzrost - typ budowy - aktywność W tej konfiguracji wszystko wychodzi ok. Jeżeli dane uzupełnię o postawienie X przy celu diety/ redukcja (-300) wówczas węglowodany wychodzą mi ujemnie. Proszę o [...]
[...] jednak, że budowanie mięśni "na czysto", jest trudniejsze na dietach niskowęglowodanowych, a przeciwnie redukcja wagi może być nieco łatwiejsza na dietach ograniczających węglowodany. Tak czy inaczej niezależnie którą strategie żywieniową podejmiemy i tak jej fundamentem będzie nasze zapotrzebowanie energetyczne. Lepiej stosować węglowodany [...]
[...] w zależności od uzyskiwanych efektów. Częstym błędem jest tzw. duże obcinanie kalorii już na samym starcie, lub eliminowanie któregoś z makroskładników (zwykle są to węglowodany lub tłuszcze). Jeżeli na samym początku wejdziemy na bilans mocno ujemny możemy bardzo szybko odczuć zmęczenie i niedobory witamin i minerałów. Z kolei w sytuacji [...]
[...] w zależności od uzyskiwanych efektów. Częstym błędem jest tzw. duże obcinanie kalorii już na samym starcie, lub eliminowanie któregoś z makroskładników (zwykle są to węglowodany lub tłuszcze). Jeżeli na samym początku wejdziemy na bilans mocno ujemny możemy bardzo szybko odczuć zmęczenie i niedobory witamin i minerałów. Z kolei w sytuacji [...]
[...] jedzenia jakie musimy zjeść warto postawić na płynną postać np. zupy krem, koktajle, musy. Z czego zrobić koktajl? Staramy się komponować posiłki tak by zawierały białka, węglowodany i tłuszcze. Do koktajlów nadają się: - węglowodany – płatki owsiane, jaglane, gryczane, kasza jaglana, owoce np. banany, truskawki, jabłka, gruszki i inne, [...]
Cześć! Jeżeli nie widzisz postępów, to masz dwa wyjścia: - redukcja kalorii, - zwiększenie aktywności fizycznej. Z tego co widzę, to ani kalorii za dużo nie masz, ani aktywności. Na początku sprawdziłbym ile potrzebujesz kalorii poniżej masz kalkulator: A następnie dodałbym aktywność, bo redukcja przy 3 treningach siłowych i 2 cardio to wygląda [...]
Każdy, kto zagłębi trochę swoją wiedzę, doskonale zdaje sobie sprawę z tego, że prawidłowo dobrana dieta jest kluczem do sukcesu i osiągnięcia estetycznej sylwetki. Warto jednak pamiętać, że powinna być to dieta odpowiednio zbilansowana, a niekoniecznie powszechnie spotykane wymysły w gazetkach dla Pań. Niestety dieta kopenhaska należy właśnie do [...]
To chcesz tej zmiany czy nie? bo to jest takie: chcę przytyć ale nie będę liczyć jedzenia - co jest jakimś kuriozum totalnym, przed chwilą patrzyłem na alledrogo po ile są wagi kuchenne, do 20zł razem z przesyłką, jeśli zważenie produktów przed zrobieniem jedzenia jest takie trudne to diagnoza jest prosta jesteś leniwa, chcesz jakiejś pomocy ale [...]
[...] kaloryczną. Jeżeli chcesz szybko przytyć warto do swojej diety dorzucić wieksza ilość węglowodanów, które pozwolą Ci nabrać kilogramów, ale oczywiście nie powinny być to węglowodany w podarzy typpu chipsy, slodkie napoje , ciastka itp. Powinny być to węglowodany, które będą rozrastać nasze ciało w dobry sposób a nie ''zalewając'' je. Białko [...]
[...] - tłuszcze 1-1,3 g ( źródła tłuszczów: http://www.sfd.pl/T%C5%81USZCZE,_jakie_wybiera%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135648.html, - węglowodany pozostała część kcal (źródła węglowodanów: http://www.sfd.pl/W%C4%98GLOWODANY,_jakie_wybiera%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135388.html). Niestety z rozpiski, [...]