SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

jaki olej do smazenia

Czy chodziło Ci o: "jaki olej do smażenia"?

  • Zdrowe i wygodne smażenie - Dziki Spray

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] są ulubionymi produktami wielu z nas. Nic nie stoi na przeszkodzie temu, aby znalazły się one w naszych dietach. Problem jednak pojawia się wtedy, gdy nie do końca wiemy, w jaki sposób i na czym mamy smażyć. Z reguły wygląda to tak, że większość osób używa do smażenia nie do końca zalecanych tłuszczów takich, jak: olej słonecznikowy, olej z [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5114 Data: 2018-06-15 12:29:45
  • [...] w walce z objawami tzw. grypy keto. Nazywany jest tak okres występujący zwykle parę dni po rozpoczęciu diety, w których organizm próbuje się przystosować do nowych warunków, jakim jest pojawienie się ketozy. Keto-grypa może sprawiać, że ludzie odczuwają mdłości, są osłabieni, rozdrażnieni i bardzo, ale to bardzo, czują potrzebę zjedzenia cukru. [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 16003 Data: 2019-03-20 20:19:04
  • Trenujesz już jakiś czas i masz wrażenie, że im więcej wiesz, tym tak naprawdę mniej, bo ciągle otwierają się przed Tobą nowe zagadnienia? Albo może dopiero chcesz zacząć i nie wiesz, jak, bo zasad dbania o siebie jest tyle, że można się pogubić? Jeśli tak, to poniższy przewodnik na temat treningu, diety i suplementacji jest właśnie dla ciebie! [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 26306 Data: 2019-01-06 14:28:47
  • Dieta na masę: Co jeść na masę?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] posiłków dla kulturysty Czy muszę wykluczyć z diety pieczywo? A ja nie lubię, nie mogę, nie umiem... Węglowodany: czy wszystkie są równie dobre? Nie. Wiele zależy od tego, w jaki sposób przygotowujesz jedzenie. W czasie obróbki termicznej często w pokarmie powstaje akryloamid. Zgodnie z klasyfikacją IARC jest to substancja, która ma prawdopodobne [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 28600 Data: 2018-10-09 12:10:47
  • Olej kokosowy i kontrowersje z nim związane

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Olej kokosowy jest to produkt żywieniowy, który ostatnimi czasy zyskuje coraz większy rozgłos, opinie na jego temat są jednak mocno podzielone. Dla jednych jest podstawowym źródłem tłuszczu, dla innych produktem, który w zdrowej diecie nie powinien mieć miejsca. Kto ma rację? Czy olej kokosowy to super food, a może zwykły mit, na którym zarabiają [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5184 Data: 2017-09-14 10:00:36
  • Gotowanie jako jedyna słuszna metoda obróbki

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    "Czy chcąc poprawić swoje nawyki żywieniowe, muszę ograniczyć się jedynie do gotowania?" Wiele osób zadaje sobie i dietetykowi to pytanie na wstępie stosowania diety. U większości osób, szczególnie rozpoczynających swoją przygodę z kształtowaniem sylwetki i poprawą nawyków żywieniowych, utrwaliły się pewne poglądy, które określają gotowanie, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4470 Data: 2017-07-19 09:35:52
  • [...] cena za kilogram jest niejednokrotnie wyższa niż kawałka mięsa. Młode osoby często rezygnują z działań liczenia kalorii i pilnowania jadłospisu z racji kosztów i czasu, jaki musiałyby poświęcić na przygotowanie jedzenia. Dodatkowo otrzymywane w domu tradycyjne obiady, przygotowywane przez rodziców, nie zachęcają do porzucenia wygody. A co z [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 8759 Data: 2021-05-04 19:33:02
  • Innowacyjność na rynku spożywczym nie polega wyłącznie na znajdywaniu nowych związków nadających specyficzne właściwości smakowe czy nowych technik obróbki kulinarnej, ale również na ułatwianiu wykorzystania produktów konwencjonalnych.  Olej rzepakowy ma najwięcej wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, natomiast oliwa jednonienasyconych kwasów [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 663 Data: 2023-03-17 11:55:02
  • Ile kalorii ma ziemniak? Wartość odżywcza ziemniaka

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Ziemniaki to podstawa naszej polskiej kuchni. Dodajemy je do zup, gulaszów, do wszelkich rodzajów mięs, do sałatek. Jemy ziemniaki gotowane, smażone, pieczone, a także w formie placków czy frytek. Właściwie to ciężko znaleźć człowieka, który nie lubi ziemniaków. W czym tkwi ich sukces?  Kalorii dodają natomiast wszystkie dodatki, czyli sos, olej [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 881 Data: 2023-04-25 08:19:33
  • Jaki olej do smażenia

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    Jako podstawowe źródło tłuszczu używam oliwy z oliwek extra virgin, jednak szkoda mi jej marnować do smażenia bo wiadomo że w tym procesie traci swoje prozdrowotne właściwości. Czym ją zastąpić na patelni?

    Odpowiedzi: 12 Ilość wyświetleń: 16932 Data: 2007-09-28 14:21:12 Szacuny postu: 2 (cały temat: 0)
  • Jaki olej do smażenia

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    Siema . Czytałem ze najlepszym olejem jest oliwa z oliwek i olej lniany . To więc jaki olej jest najzdrowszy do smazenia a jaki na zimno . Czy mozna używać tylko jeden olej do wszystkiego np. oliwe z oliwek.

    Odpowiedzi: 10 Ilość wyświetleń: 8633 Data: 2005-05-29 23:16:08 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • Witam. Pytanie tak jak w temacie.

    Odpowiedzi: 10 Ilość wyświetleń: 2410 Data: 2017-12-03 17:16:53 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] nie zawsze jest ona powodem redukcji. Otyłość jest chorobą, podczas której zwiększamy nadmiernie masę ciała. Nie trzeba dodawać ,że ta nadmierna masa to tkanka tłuszczowa. W jaki sposób dochodzi do zwiększania się tkanki tłuszczowej ? Są 2 ‘metody’. Jedna to nagromadzanie się triacyloglicerydów w komórkach tłuszczowych. Druga to zwiększanie [...]

    Odpowiedzi: 10 Ilość wyświetleń: 11097 Data: 2009-11-30 08:51:23 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • TŁUSZCZE

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    Witam Często poruszanym tematem jest temat tłuszczy. Niejednokrotnie są zadawane pytania dotyczące właśnie ich, mianowicie: jakie tłuszcze uwzględnić w diecie, jakie powinny być ich prawidłowe proporcje, czy w swojej diecie powinienem uwzględnić margarynę itd. W tym artykule chciałbym zawrzeć informacje które pozwolą odpowiedzieć na interesujące [...]

    Odpowiedzi: 103 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2007-12-15 21:38:25 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • oto pare diet ale raczej dla pań

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] w różnym stopniu podnoszą poziom glukozy we krwi. I tak np. po zjedzeniu kromki pszennego chleba (125 kcal) poziom glukozy wzrasta aż o 60%, w porównaniu z poziomem glukozy jaki osiąga się po spożyciu kromki żytniego razowca (115 kcal). Ponieważ nadmiar glukozy we krwi jest przerabiany na tkankę tłuszczową, wniosek był dla badacza oczywisty: [...]

    Odpowiedzi: 0 Ilość wyświetleń: 2185 Data: 2004-04-08 08:52:23 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Rola tłuszczu i jego właściwości w diecie Jaką role pełni tłuszcz i jakie są jego właściwości? To dobre pytanie....Jak wiadomo to co jemy ma wielki wpływ na nasz rozwój zarówno intelektualny jaki i fizyczny. Aby w pełni wykorzystać nasz potencjał rozwojowy dieta musi być bogata w różne produktu spożywcze , które będą zawierać odpowiednie [...]

    Odpowiedzi: 10 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2005-02-12 23:25:24 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Rola tłuszczy - art by szoho

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    Rola tłuszczu i jego właściwości w diecie Jaką role pełni tłuszcz i jakie są jego właściwości? To dobre pytanie....Jak wiadomo to co jemy ma wielki wpływ na nasz rozwój zarówno intelektualny jaki i fizyczny. Aby w pełni wykorzystać nasz potencjał rozwojowy dieta musi być bogata w różne produktu spożywcze , które będą zawierać odpowiednie ilości: [...]

    Odpowiedzi: 45 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2005-02-13 15:55:08 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • D.Szukała-smażenie

    Temat
    NUTRIFARM&OLIMP

    [...] smacznego! Nie wszystko można usmażyć Potraw smazonych z pewnością jeść nie warto, ale z drugiej strony jak je wyeliminować skoro są tak apetyczne i smaczne? W jaki sposób pogodzić nasze wyostrzone zmysły z błagalną prośbą organizmu o szacunek? Kompromis powinien polegać nie tyle na rygorystycznych ograniczeniach smazonych potraw, [...]

    Odpowiedzi: 87 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2003-03-27 14:54:56 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Olestra

    Temat
    Odżywki i suplementy

    [...] w Davies, uważa że nie istnieje coś takiego, jak nieszkodliwy związek chemiczny. O tym czy coś jest lekarstwem, czy trucizną decyduje dawka. Trudno także przewidzieć, jakie będą skutki laboratoryjnego doświadczenia wprowadzonego na skalę światową. Podobnie nikt nie wie, jak organizm człowieka poradzi sobie z tą dietetyczną innowacją. Są [...]

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 4249 Data: 2014-02-27 21:15:31 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] ziemne, migdały i pistacje ( naturalnie mam tu na myśli świeże produkty nie poddane prażeniu i soleniu) Proponuje tez zwrócić baczna uwagę na to, jaki tłuszcz kupujemy. Pamiętajmy, że wartościowe nierafinowane tłuszcze zawierające nienasycone wiązania podwójne zawsze będą relatywnie drogie, będą posiadały krótki termin [...]

    Odpowiedzi: 66 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2005-12-06 16:45:23 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)