WITAM WSZYSTKI ZAINTERESOWNYCH Z GÓRY PRZEPRASZAM ZA BŁEDY CHCIAŁEM WAM ZAPROPONOWAĆ AKCJE REDUKCJI KTÓROM ZACZELI BYŚMY OD 28 CZERWCA AŻ DO KOŃCA WAKACJI. JEJ ZAŁOŻENIAMI BĘDZIE REDUKCJA TKANKI TŁUSZCZOWEJ PRZY JAK NAJMIEJSZEJ STRACIE MIĘŚNI I WMIARE MOŻLIWOŚCI POPRAWIENIA JAKOŚCI MIĘŚNI. NAJPIERW ZACZNE OD PLANU TRENINGOWEGO PLAN [...]
[...] ilości zgonów w dzisiejszych czasach. Jednymi z wskaźników ryzyka rozwoju chorób sercowo-naczyniowych jest profil lipidowy krwi, na który w dużym stopniu oddziaływują węglowodany oraz tłuszcze dostarczane z diety. Choroba niedokrwienna serca, spowodowana zmniejszonym światłem naczyń krwionośnych wskutek powiększającej się blaszki [...]
DŁUGO SIĘ ZASTANAWIAŁEM CZY DODAĆ TEN TEMAT I W JAKIM DZIALE GO UMIEŚCIĆ, IDZIE LATO I PEWNIE KAŻDY Z NAS KULTURYSTÓW CHCE UZYSKAĆ SUPER SYLWETKĘ WIĘC ZEBRAŁEM INTERESUJĄCE SPOSOBY NA RZEŹBĘ, ZACHĘCAM DO PRZEZCYTANIA Uprawiajacy sporty wytrzymalosciowe oraz osoby utrzymujace diete pragna spalac wiecej tluszczu podczas cwiczen fizycznych: [...]
[...] nazywamy prostymi-glukoza, fruktoza, trochę dłuższe dwucukrami-laktoza,maltoza,sacharoza a jeszcze dłuższe węglowodanami złożonymi-skrobia i glikogen. Organizm przechowuje węglowodany w mięśniach bądź w wątrobie w formie glikogenu. W wyniku sekrecji insuliny, węglowodany mogą również zwiększyć przyjmowanie aminokwasów do mięśni i uwydatnić [...]
[...] w danym dniu przeprowadzamy późnym popołudniem lub wieczorem. W takim wypadku niezbędne jest dostarczenie organizmowi odpowiedniej ich ilości zarówno bezpośrednio przed ( węglowodany proste ) jak i po treningu ( węglowodany złożone ). Poniżej w tabeli przedstawiamy zawartości węglowodanów w produktach pochodzenia roślinnego i zwierzęcego. [...]
kumpel po przeczytaniu mojego poprzedniego postu http://www.sfd.pl/topic.asp?whichpage=1&topic_id=106143 powiedzial mi, ze moge go sobie wsadzic i kazal mi opracowac ten temat tak, jak powinien on byc opracowany, albo w ogole lepiej nie wysylac takich rzeczy, bo tylko w glowach mieszaja no to siadlem do komputera i pisze powyzszy post radze [...]
[...] w pierwszej kolejności głównym źródłem energii. Istotą takiej diety jest po prostu ograniczanie kalorii, jakie spożywamy. Należy pamiętać, aby głównym źródłem energii były węglowodany złożone a nie proste - te ostatnie są spalane w bardzo szybki sposób i dostarczają szybko energii ich wadą jest to, iż kiedy nasz organizm nie potrzebuje energii [...]
[...] w pierwszej kolejności musi wyrównać sobie straty zużyte na podstawowe funkcje życiowe oraz na trening dopiero w następnej kolejności będzie budował mięśnie. Wyróżniamy węglowodany proste (m.in. owoce, cukry) oraz złożone. Te pierwsze dostarczają natychmiastowej energii oraz uzupełniają straty glikogenu, uszczuplone podczas intensywnego [...]
[...] stanowi miłe urozmaicenie. Piwo może wzbogacić dietę, ponieważ: > prawie nie zawiera sodu > jest ubogie w białko > jest wolne od tłuszczy i cholesterolu > jest ubogie w węglowodany. Jeśli ze względu na zawartość alkoholu piwo nie może być elementem diety, to alternatywą jest piwo bezalkoholowe. Piwo dla diabetyków. Piwo zawiera węglowodany [...]
[...] zaleca się celem ukształtowania masy mięśniowej. Wskazuje się tu głównie na równowagę kaloryczną między podażą, a wydatkowaniem energii. Głównym źródłem energii powinny być węglowodany. Przed wysiłkiem - złożone, w trakcie wysiłku - proste, jako łatwo dostępne dla mięśni, a po wysiłku, znów najlepiej - złożone. Przemysł bardzo szybko nadąża za [...]
[...] masę ciała? Choć większość czytelników pewnie zdaje sobie sprawę, dlaczego tak jest nie zaszkodzi i im skromne a konkretne przypomnienie. Otóż węglowodany sa dla naszego organizmu, podstawowym, łatwodostepnym źródłem energii. Dzięki nim jest stymulowany najważniejszy hormon budulcowo - anaboliczny, jakim jest [...]
BCAA (branched chained amino acids) - aminokwasy rozgałęzione. Te aminokwasy to izoleucyna, leucyna i walina. Poszczególne aminokwasy rozgałęzione pełnią w organizmie podobne funkcje i potrzebne są do syntezy niemal wszystkich białek. Około 35% mięśni składa się z BCAA. Mniej wiecej w proporcjach 3,0:2,5:1,0 (leucyna, walina i izoleucyna). Podczas [...]
[...] dniu ładowania spożywamy 2g białka na kg wagi ciała i do 60g tłuszczu oraz od 6-10g węglowodanów(chodzi o nad konpensacje glikogenu).Na początek najlepiej spożywać węglowodany proste(glukoza) a później złożone(Np. kasze, płatki, ryz),oczywiście pewna ilość słodyczy jest dozwolona Po co ładowania? Cóż określę to jako potrzeby zarówno [...]
[...] wspomagających wysiłek. Tłuszczowe mankamenty. Generalnie, tłuszcze nie wchłaniają się z przewodu pokarmowego do krążenia wątrobowego, tak jak inne substraty (aminokwasy, węglowodany), tylko, poprzez układ limfatyczny, bezpośrednio do krążenia ogólnego. Substraty, dostające się do krążenia ogólnego za pośrednictwem wątroby (aminokwasy i [...]
[...] osób , zwłaszcza w krajach wysoko rozwiniętych gdzie „dba się o linie" nie znając podstawowych zasad odżywiania. Jak wiadomo tłuszcze są o wiele bardziej energetyczne niż węglowodany, jednak organizm nie chętnie z nich korzysta i tratuje je jako zapas który można spalić w późniejszym terminie. Wynika z tego, że obecność tłuszczów w pożywieniu [...]
[...] osób , zwłaszcza w krajach wysoko rozwiniętych gdzie "dba się o linie" nie znając podstawowych zasad odżywiania. Jak wiadomo tłuszcze są o wiele bardziej energetyczne niż węglowodany, jednak organizm nie chętnie z nich korzysta i tratuje je jako zapas który można spalić w późniejszym terminie. Wynika z tego, że obecność tłuszczów w pożywieniu [...]
[...] długotrwałe stosowanie większych ilości białka raczej kłóci się z prozdrowotnością. Białko jako źródło energii jest jej najgorszym źródłem, jest wyraźnie mniej wydajne niż węglowodany czy wysokoenergetyczne tłuszcze, co przy ograniczeniu kalorycznym (często 500 kcal na minus od zapotrzebowania i więcej) może być mało ‘komfortową’ sytuacja dla [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] sprawę, że w przyrodzie ani nic nie ginie, ani nic nie bierze się z powietrza. Mięsień powstaje dzięki odpowiedniej podaży aminokwasów (białka) i składników energetycznych (węglowodany i tłuszcze) potrzebnych do reakcji syntezy. Tak, dobrze się domyślasz. Aby rozbudować muskulaturę, niezbędna jest DIETA. Gdyby ktoś napisał do mnie, że chce [...]
[...] które spożywamy składa się z trzech podstawowych składników - białek, węglowodanów i tłuszczów. W diecie przeciętnego człowieka największą lub znaczną część stanowią węglowodany. Stanowią one dla organizmu podstawowe źródło energii. Są to związki głównie pochodzenia roślinnego i w wielu roślinach stanowią większą część w porównaniu z [...]
[...] kombinacje CC. Białkiem nikt nie manipuluje. Białko od punktu A do punktu B – jest na stałym poziomie . Można tez manipulować tłuszczami. Najczęściej główną rolę odgrywają węglowodany – wiadomo, bo: -najtaniej -najprościej -i najszybciej manipulować tym makroskładnikiem. W tym poście też skupie się na dwóch metodach: -carb [...]