Witajcie drodzy forumowicze ! Nie jestem na tym forum nowy , kilka lat temu udzielałem się na nim może nie za często pod pseudonimem Woyt_Bula jednakże zapomniałem hasła więc mam nowy login . Udzielam się na inso jako W.Bulencja tyle o mnie :P przejdźmy do tematu. Jako że moja waga oraz powiększający się brzuch zaczęły mi przeszkadzać [...]
http://www.sfd.pl/sklep/produkt_img/Ksylitol_i28889_d380x380.jpg Opis - Ksylitol (alkohol cukrowy) jest to cukier pochodzenia naturalnego pozyskiwany z brzozy - W 100% bezpieczny dla zdrowia - Lepszy od tradycyjnego cukru i innych słodzików - Przeznaczony dla osób, które z różnych względów nie mogą, nie powinny (osoby odchudzające się, chorzy na [...]
[...] Zwiększenie ilości białka przyspiesza metabolizm to prawda, ale nie trzeba z tym przesadzać, bo organizm tej nadwyżki nie da rady strawić. Mój rozkład B 1,8 T 1,0 reszta węglowodany. Jeśli wrzucisz tego białka na 1,5gr też tragedii nie będzie. 3) Rytmiczność posiłków. Wg mnie bez sensu jest określać sobie obowiązkowe godziny posiłków. Lepiej [...]
[...] 160 gram białka i nieco ponad 70 gram tłuszczy. Można więc poszaleć, szczególnie rano ale im dalej w ciągu dnia tym niższy indeks glikemiczny powinny mieć spożywane węglowodany. Po godzinie 18 już tylko białeczko. Po takiej sobocie mięśnie powinny być całkowicie załadowane glikogenem, w stopniu większym niż na normalnej diecie. Ma to na [...]
[...] z przyrostem masy mięśniowej, najlepszym rozwiązaniem jest wzbogacenie diety o dodatkowe kalorie… ale nie o zwykłe kalorie, lecz takie, które dostarczą jakościowe białko, węglowodany i tłuszcz w idealnych proporcjach dla wsparcia maksymalnego wzrostu oraz regeneracji mięśni BEZ zmniejszenia apetytu i efektu wzdęcia. Co więcej - te kalorie [...]
[...] żywieniowa – wersje alternatywne, 3. Zapotrzebowanie na energię oraz składniki odżywcze - ile energii potrzebuje organizm, czyli podstawowa i całkowita przemiana materii, - węglowodany – czym są, gdzie występują, jak określić zapotrzebowanie, jak wpływają na formę sportową - błonnik – rola fizjologiczna, zalecane spożycie i dlaczego więcej nie [...]
Na wstepie chcialbym zaznaczyc ze nie do konca zgadzam sie z wiekszoscia znawcow(chodzi o dietetyke) na tym forum i nikogo nie chce urazic swoimi tutaj wypowiedziami. Wydaje sie przeciez ze wzorce nalezy czerpac od najlepszych i najskuteczniejszych. A takimi sa przeciez kulturysci. Sportowcy tej dyscypliny potrafia w 12-16tygodni zrzucic tak duzo [...]
[...] fasola i inne warzywa. Jedynym wyjątkiem od tej zasady jest czas po zakończeniu treningu, kiedy to należy obowiązkowo wyrównać poziom glikogenu, spożywając szybko trawione węglowodany (najlepiej w postaci odżywki, w której stosunek węglowodanów do białka wynosi 90:10). Wolno trawione węglowodany plus dieta wysoko proteinowa zawsze w sumie [...]
Weglowodany(cukrowce) sa wynikiem fotosyntezy w roslinach zwiazkow energetycznych i budulcowych. Dzieje sie tak za sprawa kwantow swiatla i chlorofilu(zielonego barwnika roslin). Autotrofy wykorzystuja je do asymilacji dwutlenku wegla, dzieki czemu powstaje nowe zycie. Oczywiscie do zaistnienia tych reakcji potrzebne sa rowniez zwiazki [...]
Hejka, zacząłem sobie robić listę produktów, które jem, lubię i ogólnie kupuję, a, jako że mam problemy z insulinoopornością, a chce zredukować nadwyżkę masy, postanowiłem przysiąść nad tematem Indeksu Glikemicznego. Wracając do głównego tematu, lubię niektóre produkty, które kupuję w różnych sklepach (mam na myśli ten sam produkt), z różnych [...]
http://www.sfd.pl/sklep/produkt_img/Jumbo_Professional_i28041_d400x400.jpg Jumbo Professional Opis - Mieszanka 6 źródeł węglowodanów. - Najlepszy gainer na rynku. - Dodatki Crea-Bomb, Bcaa Xpress, Hemo- NO i Jumbo Power. - Maksymalny wzrost masy i siły. Jumbo Professional to najnowszej generacji odżywka węglowodanowo-białkowa. Połączenie [...]
[...] o wysokim indeksie zbyt szybko podnoszą poziom cukru we krwi i łatwo zamieniają się w tłuszcz. Twoje ciało, nie zdąży zużyć takich węglowodanów. Im wolniej przyswajalne są węglowodany, takie jak ciemny ryż, makaron, czy owsianka, tym więcej czasu masz na ich wykorzystanie, więc organizm nie będzie musiał ich magazynować w postaci tłuszczu. [...]
ANKIETA: Urodzony:11.10.1988 Waga:113-116 kg -->Staż treningowy: Troche ponad 2 lata. Najbliższy cel sportowy: Dostanie się do Strong Man (może się wybiore na te eliminacje a jak nie to w przyszłym roku napewno:)). -->Planowana dieta zgodna z cyklem: Kcal około 4500-5000. Dietę opieram na ryżu, makaronach, jajkach, płatkach owsianych, mleku, [...]
[...] źródło węglowodanów amatorzy diet często zamiast płatków owsianych dają różnego typu płatki kukurydziane, płatki nesquik i inne tego typu. Jest to złe rozwiązanie gdyż są to węglowodany mocno przetworzone, które zawierają masę chemicznych dodatków i 'śmieci' by oszukać nasze zmysły i lepiej nam smakowało. Nie dziwne więc, że przecież produkty [...]
[...] tym intensywniej wydziela się insulina - hormon, który najbardziej potęguje proces tycia. Dlatego osoby majace problem z tkanką tłuszczową powinny spożywać przede wszystkim węglowodany wolno wchłaniajace się, czyli niskoglikemiczne. Bardzo często macie jednak problem które to są węglowdany. Obecnie za kryterium okreslające szybkość [...]
Źródło: Pozwoliłem sobie to przetłumaczyć co zajęło mi trochę czasu . 1. Wyeliminuj ziarna, przede wszystkim pszenicę. Jest to najważniejsza zasada dotycząca przyjmowania węglowodanów. Pszenica wpływa na poziom cukru we krwi w taki sam sposób jak zwykły biały cukier. 2. Tak, wyeliminuj ziarna - część druga. Ziarna, takie jak owies, pszenica czy [...]
Źródło: http://www.charlespoliquin.com Pozwoliłem sobie to przetłumaczyć co zajęło mi trochę czasu . 1. Wyeliminuj ziarna, przede wszystkim pszenicę. Jest to najważniejsza zasada dotycząca przyjmowania węglowodanów. Pszenica wpływa na poziom cukru we krwi w taki sam sposób jak zwykły biały cukier. 2. Tak, wyeliminuj ziarna - część druga. Ziarna, [...]
[...] prawidłowego przebiegu przemian biochemicznych w ustroju, m.in. przemian kwasów tłuszczowych i aminokwasów. Węglowodany możemy podzielić ze względu na 1. Budowę chemiczną - węglowodany proste (szybko przyswajalne np. glukoza, fruktoza, galaktoza) - węglowodany złożone (wolno przyswajalne, połączenie 2 lub więcej ww. prostych np. sacharoza, [...]
indeks glikemiczny (Glycemic Index) - zdolność każdego węglowodanu do podwyższania poziomu glukozy we krwi Porównanie krzywej wzrostu poziomu glukozy we krwi po 120 minutach od spożycia produktu w ilości dostarczającej 50 g przyswajalnych węglowodanów oraz równoważnej ilości czystej glukozy. Dla glukozy przyjęto arbitralnie wartość indeksu [...]