Mięso z piersi kurczaka zamień na jakieś barzdiej tłuste -udka chociażby, czy karkówkę, będzie mniej białka i nie będziesz musiał dolewać oliwy w takich ilościach. W tym sniadaniu, tosą całe jajka rozbite na białka i żółtka? Dawaj całe jajka, żółtka są cenne.Jeśli 3400 to bilans zero, to na masie ttrzeba do tego dodać jakieś 300 kcal. Ale zastanów [...]
[...] roku. Wydawało mi się to bardzo zdrowym podejściem. jednak na diecie 1500 kcal strasznie trudno schudnąć. Jedzenia jest dużo (początkowo nie byłam w stanie zjadać porcji np. udka kurczaka z pół woreczka kaszy i mnóstwem warzyw). W rezultacie w rok schudłam tylko 5 kg. Dlatego przeszłam na 1300. Czyli mam zostać przy 1500? Ile kcal proponujecie [...]
w okolicach okolotreningowych raczej chudsze mieso piers z indyka/kurczaka,udziec z indyka,poledwica wolowa,udziec wolowy,chude ryby panga,mintaj,tunczyk a w ciagu dnia mozesz sobie pozwolic od czasu do czasu na jakas karkowke,lopatke,udka,schab,tlustsza wolowine itp.
[...] swojego organizmu. Jak już będziesz znał swoje zapotrzebowanie to poświęć chwilę czasu i na koniec dnia i zobacz ile kcal dostarczyłeś z domowych posiłków i kombinuj co można dodać żeby podbić kalorie. Zamiast pakować siano w białko to lepiej kupić chociażby udka kurczaka jako dobre źródło białka, taniej Cię wyjdzie, a na pewno zdrowiej ;)
Odzywkę też zjesz i już jej nie będzie, piersi nie musisz jeść cały czas, mozesz jej w ogóle nawet nie jeść, są inne źródła, np udka kurczaka, ryby te świeże nie tuńczyk z puszki
tanie białko: jajka, twaróg, wątróbka, udka kurczaka takie węgle: kasze, ryż, ziemniaki tanie tłuszcze: jajka, słonecznik, na chacie pewnie masz masło/smalec/oliwę w necie masz mnóstwo przepisów z tych produktów. Zmieniony przez - zepter1986 w dniu 2014-09-15 12:02:24
[...] mozna jesc codzien to samo -- chodzi tu o mnotonnosc -- odpowiedz jest jedna nie mozna, znaczy sie wiadomo jesli chodzi np. o białko masz do wybory ryby morskie, kurczaka (udka, piers, podroby(tylko tu 3x/tyg. jak i tunczyk takze tylko 3 razy w tyg.), jaja. Piers mozesz przyrzadzac na rózne sposoby, w jednym psoiłku mozesz jesc piers [...]
a które produkty zawieraja dużo tłuszczu test(''); : test(''); Bardzo bym prosił o wymienienie ich. kiełbasa, parówki????? a ktora część kurczaka ma najwiecej tłuszczu UDKA? jescze chyab ziranka slonecznika z tego co wiem.
[...] posiłków, do których można dodać tłuszcze, a więc unikaj okołotreningowych. Smaruj omleta, dodawaj do szejków, niektórzy smarują nim naleśniki, mieszają z twarogiem, a nawet udka kurczaka tym smarują;) Posmaruj chleb masłem albo pełnoziarniste wafle ryżowe. Ja tam do szejka zawsze dodaję łyżkę stołową albo do serka wiejskiego, smak poprawia [...]
[...] posiłków, do których można dodać tłuszcze, a więc unikaj okołotreningowych. Smaruj omleta, dodawaj do szejków, niektórzy smarują nim naleśniki, mieszają z twarogiem, a nawet udka kurczaka tym smarują;) Posmaruj chleb masłem albo pełnoziarniste wafle ryżowe. Ja tam do szejka zawsze dodaję łyżkę stołową albo do serka wiejskiego, smak poprawia [...]
Tak j/w zobacz cene np szynki i kurczaka, jak pierś droga są jeszcze udka, Ja bym nei mógł chyba trenować z pełnym żołądkiem, a organizm jeszcze traci energię na trawienie tego.
Najlepiej będzie jak wrzucisz zdjęcie swojej sylwetki. Druga sprawa co do jadłospisu monotnnie dodaj inne części kurczaka jak udka ,podroby a także wieprzowine czy wołowine. Z ryb dodaj tłuste ryby jak śledź,makrela czy łosoś gdyż masz mało źródeł o3 w diecie.
[...] 3s Barki: Military press 2s Biceps: Uginanie ramion ze sztangą 2s Triceps: Pompki na poręczach 2s Przedramiona: Uginanie nadgarstków ze sztangą podchwytem w siadzie (i nachwytem) - po jednej serii? Brzuch: Brzuszki z obciążeniem 2s i wiem że przedramiona miałem wywalić, ale nie rozumiem trochę dlaczego - nie chcę uzyskać efektu udka kurczaka...
Bez kości to nie to samo, sam kupuje mięso odkostnione z ud kurczaka ale jednak nie smakuje tak dobrze jak typowe udo, dzisiaj powybieralem sobie udka po 300gr, myślę że kości nie będą ważyć więcej niż 50 więc akurat idealne na porcje :)
no tak. Tylko na kalkulatorze ciezko powiedzieć czy oni majac 160g (1 udko wg nich i zdjecie jednego udka) maja na mysli samo mieso czy razem z koscią. Dlatego też wbiłem wage,naturalnie i pisze jak jest. Moja cwiartka ma 500g . Stad tez mysle ze bledem byłoby wpisac jakies mieso z ud kurczaka i wpisać 500g bo w mojej cwiarze jest przeca kosc nie [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] do pracy robiłem sobie na dwa dni, jak masz opiekacz do sandwiczów to zamiast placka wrzucasz do takiego opiekacza i masz trójkąty, ja robiłem tak, płatki owsiane już namoczone i odsączone, ugotowna piers i zmielona w maszynce oliwki, kukurydza i tyle. Kanapki z razowca i piersi kurczaka mozesz brac, pieczone udka, serek wiejski z warzywami.
[...] niezbilansowane i jałowe. Za dużo chleba. Za mało tłuszczy - daj chociaż z 80 g, ww obniż. Zamiast kurczaka jakieś bardziej tłuste mięso - jak musi byc kurczak - to udka, ale jest jeszcze wieprzowina, wołowina, podroby ( to wariant bardziej ekonomiczny). Jakies sensowne żródła tłuszczy by sie przydały - masło klarowane, olej kokosowy, te [...]