[...] Jeśli nie potrafisz ich zidentyfikować, popatrz na skład produktu. Nienaturalnie długa lista składników zawierająca różnego rodzaju cukry (np. miód, cukier - sacharozę, syrop glukozowo-fruktozowy), tłuszcze, dodatki, świadczy o tym, iż jest to produkt, który nie nadaje się dla ludzi, którzy cenią zdrowie. Istnieją gotowe aplikacje, które [...]
[...] wiem jeszcze co :) Dziewczyny przy okazji nie mogę trafić z masłem orzechowym.. Lubię posmak typowego masla z felixa. Musi być koniecznie solone i takie, które się nie rozwarstwia. Przy okazji, który syrop z sfd Wam najlepiej smakował? Przy okazji patrzcie jaki cudowny obraz znalazłam. :) /SFD/2021/2/23/9b83c6a9d0104c65aaf8731f427c9b3c.jpg
[...] wiem jeszcze co :) Dziewczyny przy okazji nie mogę trafić z masłem orzechowym.. Lubię posmak typowego masla z felixa. Musi być koniecznie solone i takie, które się nie rozwarstwia. Przy okazji, który syrop z sfd Wam najlepiej smakował? Przy okazji patrzcie jaki cudowny obraz znalazłam. :) /SFD/2021/2/23/797f37c34bba42edaf585d5e233d1af1.jpg
[...] tytoniowych) poprzez pokazywanie przykładów jednostkowych. Na zakończenie Prawdopodobnie identyczne skutki dotyczą sięgania po wysokoprzetworzone produkty bogate w cukier, syrop glukozowo-fruktozowy lub ich odpowiedniki. Ponadto w badaniu przekrojowym w Kanadzie, naukowcy odkryli, że wyższe spożycie ultraprzetworzonej żywności było związane ze [...]
Na temat owoców i warzyw krąży wiele sprzecznych informacji. Niektórzy uważają (błędnie), że owoce nie podnoszą stężenia insuliny we krwi, dlatego można je bezkarnie jeść np. na noc lub między posiłkami. Tymczasem z praktyki mogę podać przykład człowieka, który wywołał u siebie duże zaburzenia glikemii, pochłaniając na noc nadmierne ilości [...]
[...] przy NAFLD. Nic nie wskazuje, by szkodził człowiekowi, przynajmniej gdy nie jest spożywany w dużym nadmiarze. Natomiast poważne szkody zdrowotne, wyrządza klasyczny cukier i syrop glukozowo-fruktozowy, bo są spożywane w znacznym nadmiarze. W niewielkiej ilości cukier też nie szkodzi zdrowiu, problem w tym, iż ta granica leży bardzo nisko (kilka % [...]
[...] – Nie powinno się spożywać (w chronicznych chorbach naturalnie) – serów,jogurtów,lodów,kremów – mleko kozie jest dość dobrą opcją. – żadnej fruktozy – wysoko fruktozowy syrop kukurydziany (HFCS) to trucizna – Mąka i fruktoza odpowiedzialne są za epidemie otyłości w USA – 1 puszka napoju gazowanego powoduje średni wzrost wagi o 7kg rocznie – [...]
[...] glukozowo fruktozowy jest zły, ale dla kogo? Dla sportów wytrzymałościowych w trakcie wysiłku lepszym napojem jest mieszanka glukozy i fruktozy, bo uzupełnia glikogen w kilku ścieżkach na raz, od samej glukozy. Dla leniwego Janusza jeśli przekroczy bilans kaloryczny przez ten syrop to będzie zły. Nie można traktować żywności zero jedynkowo.
[...] słabego stanu układu odpornościowego, mgły umysłowej, zmęczenia, słabej wydajności. – Jedzenie może być ‚kierowcą’ stanu zapalnego w organizmie – Wysoko fruktozowy syrop kukurydziany to głowny problem i prowadzi do zwiększenia poziomu trójglicerydów – Cholesterol LDL może być wysoki, a kiedy zostanie obniżona podaż węgli LDL spada a [...]
[...] to może nie mieć nic do rzeczy, wiele różnych rzeczy może aktywować te same obszary mózgu, albo to jakieś kolejny szamanski argument pod postawioną tezę. I czym się różni syrop glukozowo fruktozowy od glukozy i fruktozy. Nie mówimy tu o otoczeniu w jakim występują. Tylko nie chcę słyszeć, że jedno jest naturalne a drugie to "chemia i [...]
[...] to może nie mieć nic do rzeczy, wiele różnych rzeczy może aktywować te same obszary mózgu, albo to jakieś kolejny szamanski argument pod postawioną tezę. I czym się różni syrop glukozowo fruktozowy od glukozy i fruktozy. Nie mówimy tu o otoczeniu w jakim występują. Tylko nie chcę słyszeć, że jedno jest naturalne a drugie to "chemia i [...]
[...] i widzę systematyczny progres. Zwiększona wydolność, szybszy czas regeneracji. Na chwilę obecną same pozytywy. Śniadanie: owsianka, banan, płatki kokosowe, białko sojowe, syrop z agawy ( ok. 900kcal ) Obiad: makaron z sosem pomidorowym, oliwkami, suszonymi pomidorami i tofu ( ok. 1200-1500 kcal ) Kolacja: sałatka owocowa/warzywna ( 300-500kcal [...]
Natasha Campbell-McBride o zespole psychologiczno-jelitowym GAPS – Badania potwierdzają, że kucanie i wydalanie kału podczas kucania jest pełne tj.powoduje to pełne wypróżnienie i proces ten przebiega szybciej niż w innej pozycji siedzącej – W ślinie znajdują się poza wapniem różne hormony czy też opiorfina (środek przeciwbólowy) która wytwarzana [...]
[...] pocovidowych i dałaby sobie rękę uciąć, że miałbym przeciwciała, gdybym zrobił test. No, ale że test na przeciwciała 150zł to odpuscilem. Póki co przepisała mi antybiotyk i syrop na kaszel, gdyż nie może przepisać leków sterydowych i czeka na informację co mi przepisze pulmonolog. Ogólnie była zdziwiona, że w szpitalu nie podawali mi żadnych [...]
Najsilniejszym anabolikiem, jaki masz do dyspozycji, nie jest insulina, hormon wzrostu, sterydy anaboliczno-androgenne, lecz odpowiednio zbilansowana dieta. Farmakologia pozwala maskować skutki błędnej diety, ale uciekniesz od problemu i „oszukasz” organizm, tylko na chwilę. W łatwy sposób możesz uzupełnić w ten sposób niedobory energetyczne, np. [...]
[...] stłuszczenia wątroby, zespołu metabolicznego, rozmaitych chorób. Fruktozy kiedyś było bardzo mało, teraz powszechnie można ją znaleźć w żywności, napojach w postaci cukru, syropu glukozowo-fruktozowego, miodu itd. GLUT5 ulega również nadekspresji w niektórych tkankach nowotworowych, szczególnie w raku piersi. Gdy masz cukrzycę, poprzez [...]
[...] DŁUGOTRWAŁEGO WYSIŁKU FIZYCZNEGO Roztwór węglowodanowo-elektrolitowy był dostępnym w handlu napojem sportowym, który zawierał 6,9% węglowodanów (dekstrozę, maltodekstrynę i syrop glukozowy) oraz cztery elektrolity (głównie sód, mniej potasu, wapnia, magnezu). W próbach, w których używano węglowodanów, bezpośrednio przed rozpoczęciem ćwiczeń [...]
[...] substancji w diecie, jednak zdolności regulacyjne są ograniczone. Kiedyś ludzie nie mieli łatwego dostępu do obfitych źródeł fruktozy i glukozy, tymczasem obecnie cukrem lub syropem glukozowo-fruktozowym faszeruje się setki produktów. Podobnie stało się z solą. W czasach starożytnych przed uzyskaniem dostępu do zewnętrznych źródeł soli (tj. [...]
[...] ani niskotłuszczową. Co jedzą weganie? warzywa owoce ziarna/zboża rośliny strączkowe orzechy i nasiona przetwory - tofu i tempeh oleje roślinne cukier kokosowy, syrop klonowy, agawę, zamienniki cukru Aby zwiększyć spożycie witamin, wchłanianie minerałów lub zadbać o zdrowie jelit, dodaj sfermentowane pokarmy, takie jak wodorosty, [...]
[...] przekąsek - zwierzęta nawet ich nie znają człowiek wymyślił setki sposobów, by zwiększyć gęstość energetyczną pokarmu (smażenie, panierki, dodatek tłuszczów do żywności, syrop glukozowo-fruktozowy, cukier itd.) - zwierzęta nie mają dostępu do takich rozwiązań człowiek ma szeroki dostęp do soli i solonych produktów - zwierzęta znikomy [...]