Oprócz masła - sos sojowy ( w ogóle to można jeść?) - ziemniaki - miód - owoce - whey wszystko out a owoce najlepiej jagodowe tylko a kto w ciazy bo przegapilam?:D
[...] kombinowalem z marynatami do miecha i z indykiem wyszla bardzo dobra na bazie: suszony pomidor + papryczka chilli swieza + kolendra + czosenk + świeży milony pieprz + sól/sos sojowy i troszke oliwy. Polecam tak to pougniatac i lekko zmielic i namacerowac piers/filet/poledwiczki z indyka. Ja je jeszcze ubijam piąchą i na grilla. Nic nowego ale [...]
Nudziło mi się i testuje nowy aparat :p Jeden z moim regularnych posiłków. Tuna, ryz, słodka papryka, sos sojowy, łyżka oliwy z oliwek. jakieś warzywko z ogródka Tuna z ryżem lekko przysmażane na oleju, może nic szczególnie "wyśmienitszego" ale pożywne i zdrowe. Zmieniony przez - lukamator w dniu 2010-08-11 17:59:10 Zmieniony przez - [...]
Kurek- weź ryż, wbij jaja, dopraw, zmixuj lub tylko wymieszaj i zrób omleta dużego. Do tego możesz wrzucić np kuraka pokrojonego w drobną kostkę lub np tune+warzywa Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-04-01 15:58:53 Igor- oliwa, ocet winny albo jakikolwiek/SOS sojowy, miód, starta marchew, jabłko i np kiszona kapusta. Niebo w gębie i robisz to [...]
1. olej/oliwwa,biale wino wytrawne, czosnek, sol, pieprz 2.olej/oliwa, sok z cytryny, papryka słodka, papryka ostra, czosnek, kminek mielony, estragon, sól, pieprz 3.olej/oliwa, sok z cytryny, curry, imbir 4. olej/oliwa, czosnek, sos sojowy, sok z pomarnczy, chilli, sol, pieprz Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-04-19 21:30:21
Wartość energetyczna w 100 ml: 223,00 kcal Białko w 100 ml: 7,00 g Węglowodany w 100 ml: 47,00 g Tłuszcz w 100 ml: 1,00 g Jak na sos sojowy ma baaardzo dużo, ale z drugiej strony to jest nic, bo raczej 100ml nie wypijesz
A co do sałatki - olej sezamowy, sos sojowy jasny, troszkę sosu ostrygowego, miód, czosnek, imbir, sok z limonki, kolendra :-) A kuraka pod koniec smażenia polałem... SŁODKIM SOSEM CHILLI 8-) super się skarmelizował i bomba miliard sztos sztosów ;-) przepis top one do zrobienia dzięki ;-)
Z pręgi ukroiłam plaster, zbiłam jak na kotlet i w marynate. Sos sojowy ciemny taki zwykły Tao Tao inny jest w okolicach niedostępny. Swój kupujesz przez internet? Ryż już ugotowany, więc na curry za późno, ale zapamietam. :-)
Mathilda, ja indyka najczęściej kroję w kostkę/paski i marynuję przez noc: sos sojowy + ocet jabłkowy 1:1 + przyprawy wg uznania i wrzucam na mocno rozgrzaną patelnię z tłuszczem do zrumienienia. Wychodzi mi z tego przepisu soczysty zawsze :-)