[...] stosowanych w kuchni azjatyckiej. Dzięki niemu potrawy mają wyjątkowy, orientalny smak. Co kryje się w tym przypominającym Maggi płynie, że jest tak lubiany? Jak powstaje sos sojowy i czy można go spożywać bez obawy o zdrowie? Czy sos sojowy jest zdrowy? Dostarczanie naszemu organizmowi soli w diecie jest ważne, jednak spożywanie jej w zbyt [...]
[...] którą pozyskuje się z morskiego warzywa, o tej samej nazwie. To właśnie dzięki nori całość sushi mocno się trzyma i wygląda bardzo korzystnie. Do sushi podaje się również sosy, np.: sojowy, ale też słodki o lekkim posmaku imbiru oraz wasabi, o mocnym, cierpkim smaku chrzanu. Tę doskonałą dla oka i podniebienia potrawę jada się oczywiście [...]
Odpowiedzi: 1Ilość wyświetleń: 26574Data: 10/30/2017 10:06:31 AM
[...] w tych owocach stają się bardziej aktywne. Jeśli jednak chcesz przechować jabłka i zużyć je po pewnym czasie, zaleca się trzymanie ich w lodówce. Musztarda i ketchup Obydwa sosy zawierają w swoim składzie kwasy, które działają jak środki konserwujące. Dlatego nie trzeba ich trzymać w lodówce. Sos sojowy Przeciwnie do musztardy czy ketchupu, sos [...]
Odpowiedzi: 1Ilość wyświetleń: 31379Data: 1/29/2018 10:08:46 AM
[...] papryka czerwona 100 g groszek zielony 20 g pomidor 120 g kiełki 10 g Energia i makroskładniki 299.2 kcal Białka: 15 g Tłuszcze: 9 g Węglowodany: 39 g Obiad Kotlety sojowe w sosie curry z komosą ryżową kotlety sojowe 50 g bulion warzywny 100 ml mleka kokosowego 50 ml curry – wg uznania cukinia 80 g papryka 100 g cebula 30 g orzechy ziemne 10 g [...]
[...] będą nieodłączny element posiłków. Bez nich smak potraw często jest jałowy, nudny i mało wyrazisty. Dlatego też warto szukać innych rozwiązań, jeśli nie mamy pomysłu na swój sos, albo też brak nam czasu. Warto wtedy przejrzeć ofertę firmy SFD, gdyż wprowadziła na rynek trzy niesamowicie smaczne sosy, które są niskokaloryczne, nie zawierają [...]
Odpowiedzi: 1Ilość wyświetleń: 8040Data: 4/26/2018 7:25:30 AM
[...] jakości mięsa, porcją wartościowych węglowodanów oraz warzyw. Agnieszka Cichosz Oferta ta zachęca do spróbowania. Możemy wybrać spośród dwóch zestawów: Dziki Chicken z sosem słodko-kwaśnym z ryżem, Dziki Chicken z sosem śródziemnomorskim z kaszą bulgur i warzywami. Oba dania zapowiadają się bardzo smakowicie, przekonują składem oraz [...]
Odpowiedzi: 1Ilość wyświetleń: 12990Data: 5/8/2018 8:59:42 AM
[...] sushi podczas odchudzania? Podsumowanie Sushi może być częścią zdrowej diety odchudzającej, o ile jest spożywane umiarkowanie i z uwzględnieniem kaloryczności dodatków i sosów. Wybierając warianty z rybami o niskiej zawartości tłuszczu, unikając nadmiernych ilości sosów oraz omijając smażone dodatki, można cieszyć się smakiem sushi, [...]
[...] na obiad Propozycje obiadów 600-800 kcal. Makaron z tuńczykiem i suszonymi pomidorami Składniki: 100 g Makaron razowy 25 g Suszone pomidory 50 g Szpinak 100 g Tuńczyk w sosie własnym 10 g Oliwa z oliwek Rozkład Makroskładników (przybliżony) Białko 37 g Tłuszcze 14 g Węglowodany 89 g Kasza pęczak z warzywami i indykiem Składniki: 100 g Kasza [...]
[...] ryżu basmati, a potem smaży go na patelni. Podczas gotowania wyjaśnia, że czasami lubi dodać warzywa do ryżu. Na koniec dodaje do ryżu odrobinę masła, sól, pieprz i sos sojowy. Kiedy kurczak w końcu jest gotowy, kładzie go na talerzu obok ryżu. Dodaje sos barbecue i posiłek gotowy! „Masz to! Prosty, tani i smaczny posiłek. Jem to kilka [...]
Odpowiedzi: 1Ilość wyświetleń: 1763Data: 4/10/2020 11:05:37 AM
Jeśli chodzi o roślinne pasztety i różnego rodzaju pasty kanapkowe, to dieta wegańska daje szerokie pole do popisu. Przepisy są banalne, często wystarczy zmiksować fasolę z puszki z przyprawami i wychodzi konkretny dodatek do kanapek. Z pasztetami jest nieco więcej roboty, bo zwykle jest więcej składników, dochodzi pieczenie, stygnięcie itp. [...]
Odpowiedzi: 1Ilość wyświetleń: 2909Data: 2/23/2022 11:38:58 AM
Tofu to produkt lubiany przez wiele osób, ponieważ można z nim zrobić właściwie wszystko. Jego smak jest neutralny, dlatego pasuje do wielu różnych dań. Co więcej, przejmuje szybko smak przypraw, których używamy. Może stanowić podstawę posiłku, zastępując porcję mięsa lub być dodatkiem np. do sałatki. Najczęściej znaleźć możemy tofu naturalne oraz [...]
[...] na ciepło. Podgrzej w mikrofali albo na patelni i zajadaj. Skład Kuskus perłowy 34%, fasolka szparagowa 17%, marchew 17%, ananas 7%, orzeszki arachidowe 5%, olej rzepakowy, sos sojowy, ekstrakt z miąższu kokosa (ekstrakt z kokosa, woda), rodzynki 2,8%, woda, koncentrat z soku jabłkowego, sok z limonki 1%, sól kamienna, curry 0,5%, przyprawy, [...]
Odpowiedzi: 1Ilość wyświetleń: 1372Data: 11/2/2022 9:48:38 AM
Kuchnia tajska charakteryzuje się bogactwem smaków i kolorów. Wyraziste przyprawy, często pikantne, ale z dodatkiem słodkiej nuty to wspólny mianownik wielu potraw. Wartości odżywcze Wartość energetyczna (na 100 g): 231 kcal Tłuszcz: 11 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,5 g) Węglowodany: 27 g (w tym cukry: 6,9 g) Błonnik: 3,7 g Białko: 6,4 g [...]
[...] czarna 9%, cebula 7%, pomidor suszony 6%, oliwa z wytłoczyn z oliwek 6%, pestki dyni 4,3%, nasiona słonecznika 4,3%, woda, koncentrat soku jabłkowego, przyprawy (gorczyca), sos sojowy (soja, pszenica), sól kamienna, czosnek, koncentrat z soku z cytryny. Wartości odżywcze Wartość energetyczna (na 100 g): 238 kcal Tłuszcz: 12 g (w tym kwasy [...]
Odpowiedzi: 1Ilość wyświetleń: 1558Data: 11/9/2021 11:09:42 AM
Kolejne danie wegańskie od ALLNUTRITION, tym razem inspirowane kuchnią kontynentalną. Po rozpakowaniu od razu rzucają się w oczy ziarenka kaszy bulgur, pestki dyni, czarne oliwki oraz różnego rodzaju nasiona/kiełki.
Quinotto albo inaczej kaszotto z serii GO VEGE, to kolejna propozycja wytrawnego, wegańskiego dania. Po otwarciu opakowania rzuca nam się od razu w oczy żółto-pomarańczowy kolor potrawy. Wszystko to za sprawą sporej ilości dyni, marchewki, a także pasty massaman curry, dzięki której danie ewidentnie nawiązuje do tajskiej kuchni.