[...] omega 3:omega6, oraz oliwy z oliwek jako uzupełnienie Z drugiej strony na dietach tłuszczowych jednym z najważniejszych elementów są tłuszcze zwierzęce - z mięsa i smalec (oraz masło). Ale czy tłuszcze zwierzęce nie zaburzają stosunku omega3:omega6 na niekorzyść ? Z tego co wiem, to omega 3 m.in. działa przeciwzapalnie, zaś omega6 [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Hej czy taki plan CKD styknie na zredukowanie tluszczu i ile może mi zająć z tak ułożoną dietą zredukowanie jakiś 5 kg tłuszczu? Posiłek nr 1 8:00 Jaja kurze (100g) g 279,4 25,0 1,2 19,4 Boczek wieprzowy wędzony 50 g 144,5 7,5 0,5 12,5 Szczypiorek 50 g 13,2 1,8 0,7 0,4 Posiłek nr 2 11:00 Twaróg wiejski tłusty - Piątnica 150 [...]
Jak zjem czysty smalec lub wypije 50ml oleju lub oliwy to przez pół godziny do godziny robi mi się niedobrze. Też tak macie? Kiedyś dla kalorii jadłem smalec i potem robiło mi się niedobrze, tak samo mam gdy wypije olej lub olive np.50 ml, Wydaje mi się że to organizm wytwarza więcej żółci aby to strawić i organizm się męczy bardziej bo posiłek [...]
[...] mieszamy -białka z 4 jaj -wiórki kokosowe 20g -masło orzechowe migdałowe 20g -słodzik całość mieszamy rozgrzewamy patelnie dodajemy minimalną ilość tłuszczu (ja używam smalec) wlewamy składniki z miseczki na patelnie, cały czas mieszamy, pilnujemy żeby nie wyszło za suche, tylko wilgotne Makroskładniki i kalorie w 1 porcji (nie jest [...]
[...] lepiej sie przyjmie Ja (12:1 nie zapomnij o depilacji dureń meta (12:1 aha dureń meta (12:1 mam sobie dupe wydepilowac? Ja (12:19) no najlepiej. bo będzie ci sie smalec z włochami mieszał dureń meta (12:20) kurde zamieszania przy tym troche dureń meta (12:20) ty tak robiles? Ja (12:21) no ja robiłem w gazie Ja (12:21) ale [...]
[...] codziennie , czy jest sens mieszać i dokupywać lub zamieniać jakieś oliwy ?? Czy ma sens zrezygnować z tranu a np pić lniany ? ? cena podobna . Ostatnio byłem w sklepie i zauważyłem że jest masa różnych olejów ( od lnianych przez rzepaki po kokosowe czy orzechowe ) . Ponadto jem smalec około 20gr dziennie ( zwykły smalec za 1zł:) ?
Od poniedziałku mam zamiar przejść na if i zrzucić smalec z siebie do kraty . Posiłki zaczynam od 17:00 do 24 ,od 24:00 do 17:00 utrzymuje post Pomóżcie ,czy dieta jest okej Niestety cały smalec kumuluje mi się na brzuchu , a w końcu muszę go zrzucić /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/90134ca9818b4fc79510cc848ef142e9.png
[...] E, jest też bogatym źródłem żelaza, występują też w niej witaminy z grupy B, fosfor, cynk, potas. Elementy po które warto sięgać: - podgardle - nadaje się do wytapiania na smalec - karkówka - Jest to mięso z odcinka szyjnego oraz przedniej części grzbietowej nadaje się doskonale do grillowania, ale też do duszenia. - schab- jest to mięsień [...]
[...] krówki (ale tylko nielicznych producentów), jogurty i serki low fat, popcorn, naleśniki i dużo innych. Przykładowe produkty na Fat Loading- jajka, stek, inne tłuste mięcha, smalec, karkówa, kiełbasa, kabanosy, awokado, boczek, gorzka czekolada, orzechy, kurczak z rożna, masło orzechowe. Ciężko powiedzieć które menu jest lepsze. Każdemu będzie [...]
[...] tran) należy szczelnie zamykać, w ciemnym pomieszczeniu o temperaturze pokojowej. Do obróbek termicznych - smażenia najlepiej jest stosować tłuszcze nasycone takie jak smalec, olej palmowy czy kokosowy. Większość produktów, które jadamy mają działa kwasotwórcze. Osoba intensywnie trenująca je więcej niż przeciętny człowiek, co również [...]
[...] pierwszych zaliczamy tłuszcze pochodzenia roślinnego; oleje, tłuszcze sojowe, itp. oraz tłuszcze z ryb. Te gorsze to pochodzenia zwierzęcego: tłuste mięsa, śmietana, masło, smalec, itp. Podczas budowania masy mięśniowej można sobie pozwolić na dodatek tłuszczu w ilości ok.1g na kg masy. 1g tłuszczów = ok. 9 kcal. WODA: Jest najważniejszym [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Witam! Nazywam się Mariusz Raczycki i dzięki współpracy z firmą Activlab znalazłem się tu w dziale:-) Jak nazwa wskazuje temat będzie moim dziennikiem, w którym będę opisywał swoje treningi, dietę i suplementację. Oprócz dziennika Juniorzy mogą śmiało zadawać pytania i postaram się im na bieżąco odpowiadać. Trochę o mnie: Trenuję już >10 lat, [...]
[...] mięsa, czasem ryby, różne węglowodany- kasze, ryże, makaron. Do posiłków oczywiście jakieś warzywa zawsze. Z tłuszczy głównie olej kokosowy, masło klarowane, czasem smalec, orzechy, czy oliwa z oliwek do sałatki. CZY PRZY OBECNEJ DIECIE CHUDNIESZ/UTRZYMUJESZ WAGĘ/TYJESZ? Utrzymuję wagę [...]
[...] Nie bez znaczenia jest także rodzaj używanego tłuszczu smażalniczego. W tym celu najlepiej stosować tłuszcze, których rozkład następuje w dość wysokiej temperaturze (smalec,oleje). Zabronione jest natomiast używanie do smażenia masła czy margaryn . Jedynym wyjątkiem może być jajecznica na maśle, bowiem białko jaja ścina się szybciej niż [...]
[...] na witamine A. *Smietany słodkie: 12%, 18%, 30%. *Smietany kwasne: 12%, 18%. VI Inne tluszcze *Naleza do nich wszystkie tluszcze poza maslem. Czyli margaryna, oleje, tran, smalec, sadło. *Zrodlo energii *Tluszcze zwierzęce zawieraja duzo kwasow Tl. Nasyconych i cholesterol. *Tluszcze roślinne natomiast zawieraja NNKT, nie maja cholesterolu. [...]
[...] migdały, brazylijskie i nerkowce (uwaga na pleśń), ziarno słonecznikowe, dyni - wszystko naturalne, nie prażone! * z tego raczej zrezygnuj: Oleje: palmowy, kokosowy Tłuszcze: smalec, łój, słodzone kremy serowe, pasty maślane Orzechy i nasiona: pistacje, orzeszki ziemnie źródło: nutrend.cz Zmieniony przez - kowalos w dniu 2008-07-11 13:30:38
[...] Wysoką wartość odżywcza olejów roślinnych zachowują tzw. kubkowe margaryny, przydatne podobnie jak masło do smarowania pieczywa. Pozostała grupa tłuszczów jadalnych, jak smalec, który jest tylko tłuszczem i nie zawiera żadnych dodatkowych składników pokarmowych, słonina, boczek, margaryna kostkowa ma niższą wartość biologiczną. Nadają się one [...]
[...] kefir – pod warunkiem, że nie jest to jedyne źródło białka), strączki. Tłuszcze – oliwa z oliwek, olej lniany, olej kokosowy, jaja, tłuste mięsa i ryby, masło klarowane, smalec, orzechy, awokado. Czego unikać? „Dmuchanego” i paczkowanego pieczywa (najlepiej zapoznać się ze składem na etykiecie), słodyczy, żywności z barów szybkiej obsługi [...]
Kobiety, które jadły boczek, smalec i tłuste sery w ciągu roku schudły 4,7 kg. To co najmniej dwukrotnie więcej niż te, które do minimum ograniczały ilość spożywanego tłuszczu i węglowodanów. Tego dowodzą badania specjalistów z Uniwersytetu Stanforda. Najbardziej zaskakuje, że wszystkie uczestniczki badań miały idealny poziom tzw. dobrego [...]
[...] problem, o tyle nabić kg graniczy z cudem. Np. poprzednia masę kończyłem na 5,5k kcal (z samych źrodeł), a progres wagowy redu>masa był jakieś 6 kg (czyli glikogen, woda i smalec %)). Sport ten traktuje jednak jako swoje hobby czy pasje i to taka na długie lata, nie na sezon dlatego tez nie zniechęcam się tym, po prostu robię swoje. Przez to, [...]