SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

smażenie kurczaka

  • Co jeść na diecie na kolację, obiad i śniadanie?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] itd.) Ponadto dla człowieka trucizną staje się niewymieniany olej służący do masowej obróbki (np. w podejrzanych restauracjach). Podobnie niekorzystne jest długie smażenie, choćby na najzdrowszym rodzaju oleju. Bardzo kiepskim wyborem są margaryny. W nadmiarze wcale nie jest zalecane masło ani też olej kokosowy. Również nadmierna podaż [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 15513 Data: 2019-03-16 11:43:38
  • Dieta na masę: Co jeść na masę?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] alkoholu (piwo, wino, wódka itd.). Węglowodany: czy wszystkie są równie dobre? Czy wystarczy, że będę unikał żywności fast food? Czego unikać w pokarmie „na masę”? Czy smażenie jest niekorzystne dla serca? Najlepsze źródła protein Ile mam dostarczać białka? Jak to przenieść na pokarm? Najlepsze źródła węglowodanów A czy mogę stosować carbo, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 28629 Data: 2018-10-09 12:10:47
  • Według danych CDC 39,8% dorosłych mieszkańców USA ma otyłość (~93.3 mln Amerykanów w latach 2015-2016). Otyłość bezsprzecznie powiązano z występowaniem chorób serca, udarami, cukrzycą typu II oraz wieloma rodzajami raka. Roczne koszty opieki zdrowotnej nad osobami otyłymi w USA wynoszą 147 miliardów dolarów. Koszty opieki nad osobą otyłą są o 1429 [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6699 Data: 2018-12-04 08:58:17
  • [...] nie podaż protein. Warto jednak pamiętać, iż bardzo często mięso ma określoną zawartość tłuszczów, które znacząco mogą podbić wartość energetyczną posiłku. Podobnie, smażenie powoduje „wzbogacenie” pokarmu tłuszczem. Niezależnie, czy będzie to olej rzepakowy, olej słonecznikowy czy oliwa z oliwek, liczy się fakt obróbki [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4028 Data: 2019-03-09 09:15:22
  • Na temat kulturystycznej diety nadal krąży wiele mitów. Obserwując komentarze na YouTube, Facebooku czy Instagramie można dojść do wniosku, iż w Polsce, kraju liczącym mniej niż 40 mln mieszkańców, mieszka więcej ekspertów od dietetyki, sportów siłowych, farmakologii i ochrony zdrowia, niż w USA (ponad 327 mln w 2018 r.)! Najlepsze źródła protein [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 8209 Data: 2019-10-03 08:21:28
  • Część ludzi uważa, iż największym zagrożeniem dla estetyki sylwetki są pokarmy z popularnych restauracji, serwujących dania wysokoprzetworzone, fast food. Inni uważają, że „to co domowe, to zdrowe”. Słyszałem też wiele teorii dotyczących rzekomego tycia wywoływanego przez nieokreślone „toksyny”, gluten, mleko, „produkty zbożowe”, „metale ciężkie”, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4340 Data: 2019-12-10 19:03:28
  • Kreatyna to zdecydowanie najpopularniejszy suplement wspomagania wysiłku fizycznego. Ponieważ swoją przygodę ze sportem często rozpoczynamy już w bardzo młodym wieku, stąd równie często pojawia się pytanie: od ilu lat można stosować kreatynę? Aby jednak w miarę precyzyjnie odpowiedzieć na to pytanie, należy najpierw przyjrzeć się bliżej samej [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1389 Data: 2023-12-13 12:28:56
  • Smażenie w głębokim tłuszczu, a ryzyko raka

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Smażenie może budzić wiele kontrowersji i niebezpodstawnie. Wiele wskazuje na to, iż patelnie pokryte teflonem mają wpływ na zdrowie konsumentów, a kwas perfluorooktanowy (PFOA), używany w trakcie produkcji, który DuPont nazwał C8 przeniknął do gleby, wody, a nawet do krwi konsumentów.  Referencje: Bill Walker, David Andrews Teflon chemical [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 403 Data: 2023-07-26 08:40:38
  • [...] pokarm: ma za dużo soli ma za dużo węglowodanów ma za dużo tłuszczy (często w konfiguracji trans) często mięso poddawane jest obróbce szkodliwej dla zdrowia (długotrwałe smażenie) istnieją poważne wątpliwości odnośnie oleju stosowanego w gastronomii oraz jego wymieniania (kumulacja toksyn) ma za mało zdrowych tłuszczy jest ubogi w witaminy i [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6958 Data: 2017-06-25 00:04:20
  • Produkty z yerba mate sprzedają się jak ciepłe bułeczki, sprzedaż w serwisach aukcyjnych jest liczona w setkach, ba, w tysiącach opakowań. Czy to możliwe, że napary z tej rośliny wcale nie są takie zdrowe? Cóż. Przyjrzymy się badaniom naukowym i wyciągnijmy z nich wnioski. Na początku potrzebne jest wprowadzenie do tematu nowotworów. [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 803 Data: 2023-09-05 18:22:33
  • [...] Bakłażan ma mięsistą konsystencję i ziemisty, pikantny smak. Jest to dość wszechstronne warzywo, które można przygotować na wiele sposobów — od grillowania, pieczenia, po smażenie. Może być pokrojone w plastry jak tradycyjne kotlety albo przekrojone wzdłuż i nadziane dowolnymi dodatkami. Stanowi dobre źródło magnezu, potasu, żelaza, wapnia i [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1538 Data: 2021-08-10 15:08:25
  • Smażenie kurczaka

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    na czym smazyc kurczaka i dlaczego nie na oleju? btw nie cierpie oliwy z oliwek. dzieki za odp :)

    Odpowiedzi: 12 Ilość wyświetleń: 8034 Data: 2008-05-16 08:26:33 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Smażenie kurczaka na redukcji

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    Czy jeżeli jestem na redukcji to mogę smażyć piersi z kurczaka na zwykłym oleju ? Czy taki tłuszcz z kuraka, po usmażeniu na zwykłym oleju może się jakoś specjalnie odkładać, gdy trzymam odpowiedni bilans kaloryczny + wykonuję aeroby?

    Odpowiedzi: 9 Ilość wyświetleń: 3372 Data: 2014-01-14 19:07:04 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • PYTANIE : Smażenie kurczaka na...

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    Witam . Ostatnio mój znajomy polecił mi smażyć filet z kurczaka na soku z cytryny... Chciałem zasięgnąć opinii osób zorientowanych w temacie - mianowicie co sądzicie o takim pomyśle i czy smażąc kurczaka na soku z cytryny nie dochodzi do jakichś "tajemniczych" reakcji między jednym a drugim itp... Z góry THX za odpowiedź . Pozdrawiam

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 2082 Data: 2008-05-18 08:54:42 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • czy smazenie kurczaka moze bardzo opoznic redukcje?

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    tak jak w temacie. i czy smazenie go w posilkach okolotreningowymi jest bardzo zle jesli 90 % oliwy wlanej wczesniej zostaje na patelni? oliwy wlewam okolo jednej-poltorej lyzki.

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 1165 Data: 2010-06-19 23:14:10 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Smażenie piersi z kurczaka

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    Witam, slyszalem ze gdy sie smaży piersi to one tracą bialko,czy to jest prawda. nie znam innych przepisów na piersi macie jakies propozycje.

    Odpowiedzi: 14 Ilość wyświetleń: 5759 Data: 2006-10-31 20:20:57 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • Smazenie - np. piers z kurczaka

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    Przejrzalem dokladnie forum i nie znalazlem w koncu konkretnej odpowiedz. Wiec o to pytam : -Czy jesli podsmaze lekko piers z kurczaka na oleju roslinnym (np. oliwa z oliwek) na sredniej temperaturze (olej nie paruje, ani nie jest zimny) to czy posilek przybiera na kcal oraz traci białko ?

    Odpowiedzi: 12 Ilość wyświetleń: 3517 Data: 2008-03-03 17:55:04 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • piers z kurczaka a smazenie?

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    Jak najlepiej przygotowac piers z kurczaka? od pewnego czasu jem smazona piers z kurczaka i zauwazylem ze przytylem nie wiem czy to wina tego ze smaze czy przez to ze masuje ale przyrostow miesni za bardzo nei widze

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 2448 Data: 2010-03-05 21:12:23 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Smażenie udek z kurczaka

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    Cześć, co myślicie o smażeniu udek z kurczaka na oleju rzepakowym kujawski? -10g(łyżka stołowa)-90kcal Dziennie zużywał bym go smażenia 3 razy dziennie, łącznie 30g-270kcal. Co o tym myślicie?

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 1075 Data: 2014-03-01 23:52:30 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Odpowiedni dobór jedzenia+pare pytań

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] z makaronem (słyszałem, ze rzeźba to ograniczenie węgli). Następne pytanie jeśli chodzi o gotowanie kurczaka. Nie mam tego czegoś do robienia na parze i zastanawiam się, czy smażenie kurczaka na patelni na oleju... czy to na pewno taki dobry pomysł, czy nie lepiej go robić w piekarniku albo na jakieś specialnej oliwie do smażenia. No i pytanie o [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 765 Data: 2013-02-10 22:43:44 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)