[...] i ogromną lodowkę tylko dla nas . Na czas drogi mięsa były pakowane próżniowo w sklepie i przewożone w torbach termicznych ( 12h drogi ) Braliśmy mięsa, wedliny , sery , ryby .Ponadto oczywiscie produkty nie wymagające chłodni ( kasze , ryże , makarony , jakies konserwy ) itp . Wszystko super świeże i starczało na caly wyjazd - na [...]
[...] . Jak raz nz cas zjesz bułke pszenna to też nic się nie stanie - ketchupu też się nie bój jeśli jest dobrej jakości ( nie jemy tego codziennie na kilogramy ) Ważne by dodatki ( sery , mięsa itp) były dobrej jakości a sosy nie jakieś z najtanśzej półki .Ps. mieso miel zawsze sam lub proś o to w sklepie jak jest taka możliwość . SMACZNEGO
nie no kcal to tam za wiele z nich nie ma, ale tez blonnika mało zielenina jak najbardziej zelazo - zółtka jaj, wątróbka, buraki, zielone warzywa, wołowina wapń - twarde sery typu parmezan, mozzarella, tahini
[...] ich trawieniem i samopoczuciem źródła tłuszczy najlepiej urozmaicać: żółtka jaj, awokado, ryby, mięsa,nasiona chia, pestki dyni, orzechy np.migdały, orzechy włoskie, masło, sery, oliwa z oliwek, olej kokosowy, olej mct,siemie lniane itp. trzeba też próbować różne źródła mi np. po śmietanie albo niektórych olejach odrazu robi się niedobrze a po [...]
są różne smaczne źródła białka - moje ulubione sery, wrzucasz kostkę 250g robisz go np. na słodko i albo solo, albo w naleśniki i już masz 50g białka, omlet jakiś z większa ilością WPC jak tak bardzo nie lubisz wypijać odżywki białkowej, lub z wpc polewa na omlet i już inaczej to wszystko smakuje :-)
[...] towaru poszło A co ja nie mialem 22 lat. Mi tesc pomogl na trondzik . Mowiac o jedzeniu chodzilo mi o nietoleranche pokarmowe,konserwanty w jedzeniu itd Sam wiem jak jadlem sery i inne produkty nie wskazane to tez mialem komedie na ciele a jak odstawilem nabial bylo ok . A i jeszcze w tym wieku to i prysznic 3x dziennie by nie zaszkodzil.
białko to jest jakby kurczak w proszku, czyli teoretycznie to amo co jedzenie tylko w proszku, więc to tak jakbyś miał nie jeść źródeł białka czyli sery, mięsa itp. bo się pogryzie z lekami, śmiało możesz dodawać, oczywiście stosując się do zaleceń na ulotce, dotyczących ewentualnych odstępów od posiłków Zmieniony przez - DJ_DoDo w dniu 2020-05-04 [...]
1)czy białko jeśli przekrocze 1.5g na kg mc wyrzuca z ketozy? 2) czy zdrowsza będzie dieta ketogeniczna bez ladowan, czy z ładowaniami? 3) jak z nabiałem? Sery twarogowe etc? Można? Nie można? jak najbardziej 4) cola zero/Pepsi zero... Prócz tego że to syf to można na ketozie czy "wyrzuca"? śmiało można pić, lecz jak we wszystkim wiadomo, z [...]
Cześć! Jesteś młody, także wymiarami nie musisz się przejmować, bo jeszcze nie skończyłeś rosnąć i jeszcze wiele zmian w wyglądzie przed Tobą. Jedną z rzeczy, która pomoże Ci w utrzymaniu niskiego poziomu tkanki tłuszczowej jest to w jaki sposób będziesz jadł. Aby wiedzieć ile powinieneś jeść zachęcam byś zerknął na kalkulator poniżej. Jedną z [...]
[...] bedzie. Sa w ogole jacys ludzie ktorzy buduja na tluszczach miesnie ? Bo cos zadnego dzienniku nie widze zeby sie to udawało :P I jak bede mial jesc te 300g tl, to najlepiej niech 100g idzie z orzechow, 100g zwierzecego(sery masla smalce jajka miesa) i 100g z oleji oliwa rzepak, lniany ? Zmieniony przez - Denzzor w dniu 2020-10-05 12:24:12
[...] zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]
[...] zaczęcam skorzystanie z poniższego schematu: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]
[...] Następnie podział ich w następujący sposób: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]
[...] zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]
[...] zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]
Cześć! Najlepiej byłoby to obliczyć korzystając ze wzoru -> http://www.sfd.pl/-t276436.html Jednak jeżeli zaobserwowałaś, że przy 2200kcal waga stoi, to masz dwa wyjścia: - zrobić tygodniową lub dwu tygodniową przerwę od diety i wejść na tak zwane zero kaloryczne, Twój organizm wtedy trochę odpocznie i się zregeneruje, a następnie wejść znów na [...]
Cześć! W Twoim systemie odżywiania nie ma nic złego, to tak zwany jem/niejem, IF (intermittent fasting) lub po prostu przerywany post. Kwestia nad jaką musisz zapanować to ilość spożywanych kalorii. Nie ma znaczenia, czy jesz zdrowo czy nie, jeżeli spożywasz za dużo w stosunku do swojego zapotrzebowania, to będziesz tyć. Zmieniony przez - [...]
[...] z ciekawości, chce zobaczyć jak organizm zareaguje , lubię testować na sobie takie rzeczy. Po drugie lubię produkty które na keto są w większości, lubię mięcho lubię tłusto sery,śmietany tłuste żeberka golonka itd. po trzecie na wysokich węglach byłem praktycznie cały czas głodny po zjedzeniu posiłku wysokoweglowodanowego zaraz ssało mnie znów , [...]
[...] jego imienia). Twierdził, że mleko powinno być najwyżej dodatkiem do diety. Wyjątkiem są, według niego, łatwiej przyswajalne dla człowieka kwaśne produkty mleczne (jogurty, sery) i mleko pełne, prosto od krowy karmionej trawą. Ewa Wachowicz, z zawodu technolog żywienia, kiedyś Miss Polonia, dziś producent programów telewizyjnych i matka małej [...]
[...] przesadzać z amino a lepiej zjeść 6 białek jaj (to też nie jest najtaniej) jak już masz kasę to dobry będzie łosoś, wołowinka. kupiłbym pam do smażenia, olej lniany, florę, sery pleśniowe. nie mówię, że tak nie wiesz, mówię tylko, że ja bym forsę ładował bardziej w smaczne, pożywne żarcie ps. trochę się źle wyraziłem o tej dziewczynie. ja co [...]