MAM PYTANKO CZY JAJKA MOŻNA SPOŻYWAĆ SUROWE TZN. WYPIJAJĄC JE CZY MUSZA BYĆ GOTOWANE, CZY SERWATKA W PROSZKU JEST WARTA SPOŻYWANIA. I MAM OGROMNĄ PROŻBE CZY MÓGŁBY MI KTOŚ ZROBIĆ ROZPISKE NA TYDZIEN JAK ĆWICZYĆ BO NIE JESTEM PEWNY CZY ROBIE TO PRAWIDŁOWO TZN. JA PODJEŻDŻAM CO DZIENNIE Z TYM ŻE CO DRUGI DZIEŃ [...]
Witam, ostatnio w sklepie natknąłem się na produkt zwany - serwatka w proszku, w opisie - jako uzupełnienie diety sportowców, mam pytanie czy to warto kupować i spożywać, bo z danych na opakowaniu wynikało że w porcji 35 gr. jest tylko 4 gr. białka i aż 31 gr. węglowodanów. Czyli co to ma być za zdrowe żywienie? Myślałem że zdrowe ma dokładnie [...]
tak sobie mysle i doszlem do wnoisku czy zwykla serwatka w proszku firmy ROL mlecz sprzedawna w sklepie po 1.80zl za 500g moze dzialac jak...gainer bo jak by niepatrzec to w 100g tego jest 78g wegli i 15g bialka (pomijajac mala ilosc bialka ) co o tym sadzicie? czy to moze byc taka mala laternatywa dla gainerow firmowych
[...] sklada że pracuje w dużej cukierni i jest tam bialko serwatkowe w workach po 25 kg niestety nie ma napisane ile czego ma ,zastanawiam się ile tego białeczka może byc w 100 g,serwatka w proszku trzymana w lodówce.białko za free:) wiecie jak jest,nie wiem czy isc do sanepidu z próbka i zobaczyć ile to ma,ile takie badanie kosztuje i itd
Witam, nie mam forsy na suple, pomyslalem ze odltuszczone mleko/serwatka w proszku bylyby swietnym zastepnikiem za jakies profesjonalne suplementy. Duzo bialka toto zawiera, szybkie cukry coby sie obudzic po treningu. Moze byc czy nie bardzo? Do tego banany dorzuce i posilek potreningowy gotowy :D Ciezko to czyms innym zastapic
wiesiolek olej z ogorecznika bezlektazowa wysokobialkowa serwatka w proszku prosze o nazwy w jezyku angielskim Gdzie mozna kupic ksiazke w jezyku ang. Plan Wyplukiwania Tluszczu napisanej przez Ann Louise Gittleman
siemka. po krótce: miałem dostać od cioci (pracującej w mleczarni) bialko serwatkowe. Dzisiaj odebrałem paczkę, ale wygląda podejrzanie. Ciecz po rozpuszczeniu jest żółtawa i jak dla mnie nie ma smaku. Jak mogę odróżnić czy jest to białko czy serwatka w proszku?
KOPIOWANIE ZABRONIONE.AKTUALIZACJA: 2009.05.01 W większej mierze poświęcone suplementacji i odżywkom, ale nie dało się tego rozdzielić od informacji o treningu, diecie itd. ZAPRASZAM TEŻ DO NOWEGO ART. SIŁA, SIŁA, SIŁA http://www.body-factory.pl/showthread.php?p=84728 ORAZ DO ARTYKUŁU O TRENINGACH CROSSFIT, SUPLEMENTACJI, KONDYCJI I SPORTACH [...]
Autor: - ruskiniedzwiedz Martin Berkhan: Prawda o Alkoholu, Utracie Tkanki Tłuszczowej i Wzroście Mięśni. Przerabiałem ostatnio tony pytań odnośnie relacji między alkoholem, a utratą tkanki tłuszczowej. Zdarza się to za każdym razem gdy nadchodzi lato. Imprezy na świeżym powietrzu, clubbing, urlopy i wszystko co z tym związane. Alkohol to [...]
Poniewaz na forum pojawia sie coraz to wiecej pytan o podawanie diet postanowilem napisac posta w ktorym wszystko by sie wyjasnilo Dieta dla osob starszych Właściwe odżywianie pozwala zachować dłużej sprawność fizyczną i umysłową. Proces starzenia się organizmu jest nieuchronny. Często możemy jednak sprawić, aby postępował on wolniej i dzięki [...]
[...] sportowców siłowych wynosi od 1,5 do 2,4 g/kg wagi ciała. Nie ma przekonywujących dowodów na to, by wyższe spożycie dało jakiekolwiek korzyści. Które białko jest najlepsze : serwatka, kazeina czy soja ? oczywiście soja zyskuje sobie rosnącą popularność, ale prawdziwy wybór dotyczy tylko dwóch białek : serwatki i kazeiny ( oba występują w mleku i [...]
[...] sportowców siłowych wynosi od 1,5 do 2,4 g/kg wagi ciała. Nie ma przekonywujących dowodów na to, by wyższe spożycie dało jakiekolwiek korzyści. Które białko jest najlepsze : serwatka, kazeina czy soja ? oczywiście soja zyskuje sobie rosnącą popularność, ale prawdziwy wybór dotyczy tylko dwóch białek : serwatki i kazeiny ( oba występują w mleku i [...]
[...] stanowią najlepszy surowiec do produkcji odzywek wysokobiałkowych?) - białka serwatkowe Najpopularniejszym obecnie surowcem stosowanym do produkcji odzywek białkowych jest serwatka mleka krowiego, z której pozyskuje się białko serwatkowe. Rzeczywiście laktoalbumina zawarta w białku serwatkowym mleka kobiecego wraz z albuminą białka jajecznego [...]
[...] , produkowane analogicznie jak sery z mleka krowiego. W przypadku wyżej wymienionych serów również mamy do czynienia z serwatką, z której można izolować białka. I taka serwatka również trafia do przerobu, jest mieszana w tankach o objętości tysięcy litrów, razem z serwatką z mleka krowiego, i stąd obecność białek koziego pochodzenia w [...]
[...] które techniki przetwarzania są lepsze, a które gorsze? Odp.: Aby zrozumieć odpowiedź na to pytanie trzeba poznać historię protein serwatkowych. Jeszcze jakieś 25 lat temu serwatka była traktowana jako odpad przemysłu mleczarskiego. Z mleka produkowało się ser lub kazeinę i produktem ubocznym tego procesu produkcyjnego była serwatka. Pytanie, [...]