[...] to zwykły ODPAD który jest pochodną mleka, a ściślej produktem ubocznym powstającym przy produkcji serów. Jest płynem składającym się w 1% z białek i 93% z wody. Naturalna serwatka w proszku powstaje w procesie odseparowania wody dzięki czemu pozyskany proszek zawiera zawiera na 100g - 13 gram białka, 1 gram tłuszczy, 71gram węglowodanów [...]
http://www.sfd.pl/sklep/produkt_img/Vitarade_Endurance_Bar_i25871_d400x400.jpg Vitarade Endurance Bar Opis Batony energetyczne stanowią skoncentrowaną formę składników odżywczych, które dzięki małej objętości umożliwiają dostarczenie maksymalnie dużej ilości węglowodanów i białek. Batony energetyczne poprzez dostarczenie szeregu ważnych substancji [...]
[...] w miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Przykładowy skład: polewa jogurtowa z substancją słodzącą 22% (substancja słodząca: maltitol, w pełni uwodorniony tłuszcz palmowy, serwatka w proszku , jogurt w proszku 2% , emulgator: lecytyna sojowa, kwas: kwas cytrynowy, aromat), substancja słodząca: maltitol, serwatka w proszku 10% , izolat białka [...]
opłaca sie takie cosik za 2zl/kg SPECYFIKACJA PRODUKTU 10000007/290/142 1. NAZWA SUROWCA: Serwatka w proszku 2. OKREŚLENIE SUROWCA: serwatka otrzymana przez wysuszenie serwatki uzyskanej w procesie produkcji sera dojrzewającego 3.PRZEZNACZENIE: komponent wyrobów spożywczych, preparatów mlekozastępczych 4. WYMAGANIA [...]
Witam chciałem się poradzić czy mogę uzupełniać niedobór białka w diecie białkowej (redukcja tkanki tłuszczowej) białkiem 80 %. Moje dzienne zapotrzebowanie na białko to 164g i węglowodanów taka sama ilość. Waże 73 kg ćwicze na siłowni 6 miesiąc robie aeroby a6w szybki spacer rano ok 50 minut. Czy warto brać to białko ponieważ obawiam się że mogę [...]
[...] Preparat szczególnie zalecany dla osób regularnie uprawiających sport. Skład: Białko mleka, izolat białka mleka, koncentrat białka serwatkowego, wzbogacona w białko serwatka w proszku, albumina jaj w proszku, aromaty, substancje słodzące: acesulfam K i aspartam, zagęstnik: guma guar, barwnik: E141, antyutleniacz: kwas askorbinowy, [...]
[...] Wartości odżywcze: 605 kcal B 6g T 48.6g W 37.1g Składniki: * 80g olej kokosowy * 20g kakao * 15 g jagła ekspandowane * 20g rodzynki * 40g serwatka w proszku . Rozpuścić olej kokosowy w garnku na wolnym ogniu, dodać kakao i serwatkę w proszku - dobrze wymieszać. Na koniec dodałam posiekane rodzynki i jagła. [...]
witam ,jestem tu nowy, trenowalem troszke wczesniej, teraz chcialbym bardziej sie do tego przylozyc.zamierzam takze siegnac po raz pierwszy po odzywki.podkresle jednak ze jestem niestety niedoswiadczony w tym temacie... troche info o mnie- mam 22 lata, waze ok 75 kg przy wzroscie 178 cm i chcialbym przybrac na masie ! zaczalem cwiczyc ale i [...]
[...] dla smaków: wanilia, banan, miód, wanilia-brzoskwinia, adwokat, dla smaków czekoladowych: czekolada mleczna (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, serwatka w proszku, tłuszcz roślinny(palmowy), E476, aromat: masa kakaowa). Może zawierać śladowe ilości orzeszków arachidowych i innych orzechów, sezamu, mleka. Zalecane [...]
[...] dla smaków: wanilia, banan, miód, wanilia-brzoskwinia, adwokat, dla smaków czekoladowych: czekolada mleczna (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, serwatka w proszku, tłuszcz roślinny(palmowy), E476, aromat: masa kakaowa). Może zawierać śladowe ilości orzeszków arachidowych i innych orzechów, sezamu, mleka. Zalecane [...]