[...] twaróg, to charakteryzuje się ono wyższą wartością biologiczną. Nie wszystkie produkty mleczne są jednak pożądanym składnikiem zdrowej diety osób aktywnych. Owocowe jogurty, serki smakowe, sery żółte, a już zwłaszcza topione i wszelki do smarowania pieczywa nie stanowią najszczęśliwszego rozwiązania. Zdecydowanie lepszą opcją są twarogi chude i [...]
[...] 6 miesięcy RYBY surowa (tłusta/chuda) 3/4 dni 4/6 miesięcy gotowana 1–2 dni PRODUKTY MLECZNE masło (zamk./otw.) 2 tyg./1 tydz. 6 miesięcy margaryna 7 dni 6 miesięcy serki twarogowe, smakowe, topione termin ważności mleko, napoje mleczne, śmietana termin ważności ser żółty 6–12 dni 3–4 miesiące WARZYWA ogórki 10 dni 1 rok pomidory, [...]
[...] twaróg, to charakteryzuje się ono wyższą wartością biologiczną. Nie wszystkie produkty mleczne są jednak pożądanym składnikiem zdrowej diety osób aktywnych. Owocowe jogurty, serki smakowe, sery żółte, a już zwłaszcza topione i wszelki do smarowania pieczywa nie stanowią najszczęśliwszego rozwiązania. Zdecydowanie lepszą opcją są twarogi chude i [...]
[...] twaróg, to charakteryzuje się ono wyższą wartością biologiczną. Nie wszystkie produkty mleczne są jednak pożądanym składnikiem zdrowej diety osób aktywnych. Owocowe jogurty, serki smakowe, sery żółte, a już zwłaszcza topione i wszelki do smarowania pieczywa nie stanowią najszczęśliwszego rozwiązania. Zdecydowanie lepszą opcją są twarogi chude i [...]