[...] z pszenicy durum, mąki semoliny, jednej z najlepszych jakościowo mąk z pszenicy. Makarony tego typu są powszechnie dostępne i mają najbardziej naturalny smak. Skład: semolina z pszenicy durum (produkt może zawierać jaja, soję). W 100 g produktu znajduje się 354 kcal. Węglowodany 72 g (w tym cukry 3,5 g), białko 12 g, tłuszcz 1,5 g, [...]
[...] Skład pierożków jest bardzo przyzwoity, same naturalne składniki, bez dziwnie brzmiących dodatków. Nie za bardzo jest się do czego przyczepić. Skład 60% ciasto makaronowe (semolina z pszenicy twardej, woda, olej słonecznikowy, koncentrat z soku z marchwi), 40% nadzienie pomidorowo-bazyliowe . Wartości odżywcze Wartość energetyczna (na 100 g): [...]
Witam wszystkich, Ostatnio byłem w sklepie i przeglądałem składy makaronów, natknąłem się na Semoline. Postanowiłem trochę poczytać o niej w internecie okazało się że powstaje z pszenicy twardej (durum). Jak mi wiadomo biała oczyszczona (rafinowana) mąka ma negatywny wpływ na człowieka. Staram się unikać produkty ją zawierające. Mąka pszenna jest [...]
Makaron wytwarzany z semoliny, co można o nim powiedzieć ? Podobno semolina jest wytwarzana z najtwardszych ziaren żyta...albo mogę się mylić. Czy taki makaron z samej semoliny bezjajeczny jest wartościowy i jak to się ma do węgli ?
[...] sfd pojawil sie przepis na canelloni, czyli takie makaroniki w formie rurek wyprodukowane w 100% z semoliny. i teraz mam pytanie. srednia zawartosc wegli w 100g produktu ze skladem 100% semolina to wartosc ok 65g ww. dlaczego zatem te makaroniki, mimo tego ze sa w 100% z semoliny zawieraja ok 35g ww / 100g. ktos mi wyjasni skad az taka roznica?
jak w temacie czy taki makaron jest dobry bo wczoraj kupile makaron KNORA(okazyjnie za 3kg dalem 15zł) opakowanie 3kg, napiszcie czy jest to dobry makaron? Czy moge go jesc zalozmy przed silownia z serem? (dieta masa)
[...] starego tematu: http://www.sfd.pl/POJEDY%C5%83CZE_PYTANIA_vol._7-t651353.html s.m.p.a Nie będziesz zły, że ja założyłem? I pierwsze pytanie: Czy taki makaron, jest OK?: Mąka semolina z pszenicy durum, jaja 13, jodowana sól spożywcza, olej słonecznikowy. Bo jest świetny, a moja mama specjalizuje się w daniu z niego :D Skład dania: Ten makaron. [...]
Dwoma słowami: CEL REDUKCJA Parę słów o mnie: Wiek : 18 lat Wzrost : 174 cm Waga : 82 (po południu) Bf : Będzie widać na zdjęciach, ale napewno jest spory Staż: chce wrócić do formy(sylwetki i siłowej,głownie tej 1) po roku przerwy. Zalałem się niesamowicie a masa mięśniowa wyparowała Zainteresowania: sport,motoryzacja,muzyka Trening: FBW 3 razy w [...]
by premium Co będzie potrzebne? * makaron (razowy lub durum / semolina) * twaróg chudy * słodzik * waniliowy aromat do ciast * kakao gorzkie o obniżonej zawartości tłuszczu * olej lniany lub / i orzechy włoskie (opcjonalnie) * woda Przygotowanie Makaron ugotować al dente wg czasu podanego przez producenta, odsączyć na sicie, przepłukać chłodną [...]
[...] twardej. Może zawierać jaja i soję. Pytanie po co te jaja w składzie? nie chciałbym jeść jakiegoś mało wartościowego jajecznego. Biedronkowy PASTANI ma w składzie tylko: semolina z pszenicy durum i taki aktualnie jem ale dostałem akurat kilka paczek tych COMBINO i zastanawiam się czy są tak samo wartościowe. Wybaczcie za moje wypociny ale [...]