SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

semolina

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 2375

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 183 Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 4604
czesc. w dziale kuchnia sfd pojawil sie przepis na canelloni, czyli takie makaroniki w formie rurek wyprodukowane w 100% z semoliny. i teraz mam pytanie. srednia zawartosc wegli w 100g produktu ze skladem 100% semolina to wartosc ok 65g ww. dlaczego zatem te makaroniki, mimo tego ze sa w 100% z semoliny zawieraja ok 35g ww / 100g. ktos mi wyjasni skad az taka roznica?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 19 Napisanych postów 85 Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 1946
Bo te makaroniki nie są w 100% z tej semoliny tylko dodawana pewnie jest woda i coś jeszcze. To tak, jak z zwykłym makaronem lub ryżem. Przed obróbką masz 100g po ugotowaniu ponad 100g bo nabrał on wody. Stąd taka różnica.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 183 Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 4604
logiczne ze bedzie wazyl wiecej po ugotowaniu, jednak moje pytanie jest zupelnie inne. dlaczego makaron swiderki ze skladem 100% semolina zawiera w suchym produkcie 65g ww, a te rurki sklad identyczny a 35g ww w 100g. no i skad ta roznica?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 11049 Napisanych postów 118992 Wiek 35 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 1390807
mozliwe że masz podane BTW ugotowanego produktu, czesto tak w makaronach pdoają nie surowy a ugotowany już

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 183 Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 4604
nie. podane makro jest przed ugotowanie.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 31 Wiek 45 lat Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 28437
Skoro to przepis w dziale Kuchnia, to czy nie proście poprosić autora, żeby pokazał, jak to wyliczył?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 183 Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 4604
ale ze co? jakie znowu wyliczenia? przeciez masz napisane makro na opakowaniu produktu, wiec nic liczyc nie trzeba. mam wrazenie ze zadalem jakies kosmiczne pytanie, a jest ono proste jak konstrukcja cepa. moze je ponowie bardziej lopatologicznie:

makaron swiderki, sklad: semolina durum, 65g ww / 100g

te rurki, sklad: semolina durum, 35g ww / 100g produktu

skoro sklad ten sam, to skad taka roznica??? obie wartosci sa podane PRZED obrobka termiczna.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3447 Napisanych postów 8469 Wiek 44 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 407864
Policzone jest makro na porcję 30 g makaronu - 3 rurek. Proste jak konstrukcja cepa.

Reaktywacja czy falstart? http://www.sfd.pl/[BLOG]deja_vu-t1099661-s119.html#post-18195840

"Jeszcze nie jest ze mną tak żle, żeby robaki zaczynały mlaskać na mój widok, kiedy jadę wózkiem po łące..." nie moje tylko Sebastiana Fitzka z "Pasażera 23", ale sobie pożyczyłam.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 183 Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 4604
nie chce nikogo obrazic ale czy ja mam do czynienia z ludzmi ktorzy nie potrafia czytac ze zrozumieniem? czy ja zadalem pytanie dlaczego w daniu na kuchni sfd jest tylko 38g ww? nie. zadalem pytanie dlaczego produkt A ze skladem semolina ma 65g ww w 100g, a produkt B z takim samym skladem ma 35g ww w 100g. skad ta roznica?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3447 Napisanych postów 8469 Wiek 44 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 407864
Bądź tak uprzejmy i zacytuj/wklej zdjęcie, gdzie jest napisane 35 g ww na 100 g produktu.

Reaktywacja czy falstart? http://www.sfd.pl/[BLOG]deja_vu-t1099661-s119.html#post-18195840

"Jeszcze nie jest ze mną tak żle, żeby robaki zaczynały mlaskać na mój widok, kiedy jadę wózkiem po łące..." nie moje tylko Sebastiana Fitzka z "Pasażera 23", ale sobie pożyczyłam.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 183 Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 4604
ale co ja mam cytowac? proste pytanie a zrobilo sie z tego niewiadomo co hehe. po prostu natchnalem sie na ten przepis z tymi rurkami. spodobalo mi sie, wiec zaczalem szukac takiego makaronu. znalazlem. patrze na makro, a tam raptem 35g ww w 100g SUCHEGO produktu. patrze na sklad: 100% semolina durum. no i pojawil sie zonk w mojej glowie dlaczego ten makaron oparty na semolinie ma tylko 35g ww, a kazdy inny typu swiderki, czy na spaghetii oparty tez na semolinie ma ok. 65g ww czyli prsktycznie 2x tyle. no i glowkuje skad taka roznica skoro sklad TEN SAM?
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Rozkład makro na IF

WPC zestaw