Witam, Chciałbym przedstawić swoją dietę redukcyjną do oceny, jest to mój pierwszy temat, dlatego jeżeli popełniłem jakiś błąd, proszę o wyrozumiałość. Proszę także o wszelkie uwagi odnośnie diety, będę wdzięczny:) Cel: Redukcja Płeć: Mężczyzna Wiek: 26 Waga: 80 Wzrost: 176 Obwód klatki: 98cm Obwód ramienia : 35,5cm Obwód talii : 94cm Obwód [...]
[...] - jakis owoc(jabłuszko lub bananik) + kanapka nr 2 taka sama jak numer jeden. 12:25 obiad szkolny cos tam zawsze z warzywami 15:00 obiad domowy - Piers 200 g + ryz brazowy 100 g + surówka. 16:30 - trening 17:30 - 18 po treningu - jem sobie 3 kanapki , lub 3 banany , lub jakies inne wegle proste . 18:30 - dymatize spijam sobie [...]
Witam. Moje zapotrzebowanie kaloryczne ok 3400 kcal Wiek 20 Wzrost 179 CM Waga 63 KG Trening FBW Cel masa masa masa masa i jeszcze raz masa.. Oto plan: 7:00 2 Jajka gotowane 11,8 B 9,1 T 0,6 W 7:30 Jogurt naturalny 400 G 17,2 B 9,0 T 24,8 W 10:00 Ryż brązowy 100 gram 7,1 B 1,9 T 76,8 W Sok pomarańczowy 250 Ml 1,5 B 0,3 T 24,8 W 13:30 Makrela [...]
[...] twarzy, tak zwana mgiełka umysłowa i wiele innych wymienionych na początku. Często ludzie tacy, z uwagi na liczne dolegliwości, są określani mianem hipochondryków. Zaryzykowałbym przeciwne stwierdzenie - hipochondria jest jedyną chorobą, której ludzie z przerostem drożdży nie mają. Proces przerostu candidy jest powolny. Może trwać [...]
[...] (błonnika, hemicelulozy, ligniny, pektyn, gum). W diecie zdrowego człowieka powinno znajdować się 30-40 gramów tych związków dziennie. Dieta bogatoresztkowa charakteryzuje się zwiększoną ilością tych substancji (50-70 gramów dziennie). Stosuje się ją w profilaktyce zespołu jelita drażliwego, powstawania uchyłków jelita grubego i raka [...]
Witam, Jestem nowozarejestrowanym użytkownikiem forum, aczkolwiek śledzę tę stronkę od dawna. Chciałbym się przywitać i przejść do rzeczy. Mój kolega był u dietetyczki polecaną przez wielu moich znajomych. Zmierzyła mu poziom tłuszczu, wody, mięśni, wagę i wzrost. Ogólnie jakieś 185cm wzrostu i 130kg wagi. Woda i tłuszcz, a sylwetka jak dzwon. Pod [...]
[...] orzechy, nasiona, ciemne mięso dzikich zwierząt ), nie jest usuwany wraz z moczem, ale odkłada się w tkankach miękkich, przeważnie w stawach. Następne zagrożenie polega na ryzyku uszkodzenia wątroby, do którego może dojść wskutek większego jej obciążenia w okresie, w którym jest osłabiona przez dietę. Brakuje jej wtedy glikogenu, substancji [...]
[...] niepewność została zasiana w głowie . .. Czy to prawda?? wklejam link a jesli linka lamie regulamin to prosze wykasowac http://kobieta.onet.pl/zdrowie/profilaktyka/dieta/ryz-w-woreczkach-grozny-dla-zdrowia-z-bisfenolem-a-nie-ma-zartow/v70z7m1 Ryż w woreczkach groźny dla zdrowia? Z bisfenolem-A nie ma żartów Ryż biały, brązowy, basmati, a [...]
Witam, poniżej zwycięska praca Martainna na temat The Velocity Diet, zapraszam także do przeczytania reszty artykułów, które pojawią się lada chwila. The Velocity Diet - dieta cud, czy kolejny pic na wodę? Hmm, ciężkie pytanie. Picem na wodę nie jest na pewno, ponieważ przynosi znakomite efekty. Czy jest dietą cud? Nie, raczej nie. Jest oparta [...]
Cześć wszystkim. Postanowiłam raz na zawsze rozprawić się z moimi słabościami i porzucić mój aktualny wygląd. 4 lata siedzącej pracy + zero ruchu dały mi za swoje - ważę prawie tyle co pod koniec ciąży w której poprzez rzucenie palenia przytyłam 30kg... Ponieważ magiczny wiek 30lat zbliża się nieubłaganie chciałabym zrobić coś z sobą, swoim [...]
Cze Przygotowywanie posiłków w rozpisanej dla mnie diecie jest dla mnie zbyt skomplikowane. Z pewnością osoby, które mają czas na gotowanie zdziwi moje pytanie, ale jednak je zadam - czy istnieje mozliwość żeby dietetyk rozpisał dietę, która będzie oparta o posiłki prostsze do przygotowania np. warzywa- mieszanki mrożonych warzyw, białko - [...]
Czy gotowanie dwóch rodzajów ryżu (brązowego i białego) w jednym garnku, gdzie ryż biały wyjmę po 15 min. a brązowy po 30 zmieni wartości odżywcze/IG/smak tych ryżów? Czy mogę gotować w jednym garnku obydwa rodzaje?
Czy gotowanie dwóch rodzajów ryżu (brązowego i białego) w jednym garnku, gdzie ryż biały wyjmę po 15 min. a brązowy po 30 zmieni wartości odżywcze/IG/smak tych ryżów? Czy mogę gotować w jednym garnku obydwa rodzaje?
Z całym szacunkiem gazar widać że się znasz ale ta przykładowa dieta zgodnie z możliwościami ludzkimi i czasowymi (doby) jest nie możliwa. cytuję: Śniadanie Omlet z 3 jaj z płatkami owsianymi Owoc i orzechy Śniadanie 2 Pieczeń wołowa Kalafior Ryz brązowy Oliwa z oliwek Posiłek 3 Pierś z kurczak Ziemniaki w mundurkach Olej lniany Surówka warzywno - [...]
Z tym ryżem to jest taka niejasna sprawa. Niektórzy zawodnicy jedzą tylko biały i jakoś nie przeszkadza im to wyrzeźbić się do kości. Jednak liczby mówią same za siebie, ryż brązowy jest na pewno lepszy od białego, jest jednak troche drozszy i bardziej kłopotliwy w przygotowaniu (gotowanie luzem 30 minut). Ja od wielu miesięcy jem tylko ryż [...]
[...] - 100g ryżu zawiera ok. 76g węglowodanów Do poczytania: http://www.sfd.pl/RY%C5%BB_ile_warto%C5%9Bci_po_ugotowaniu_-t367616.html http://www.sfd.pl/Ile_mo%C5%BCna_trzyma%C4%87_ry%C5%BC_w_lod%C3%B3wce_-t850443.html http://www.sfd.pl/torebka_100g_ryzu_po_ugotowaniu_czy_przed-t133426.html Zmieniony przez - lubiekaszke w dniu 2016-11-08 03:18:16
[...] sobie życia na zasadzie "inżynierskiego lenistwa" a więc na początku trzeba się trochę napracować aby potem (resztę życia) mieć łatwiej. Słowem klucz jest standaryzacje. Przygotowywanie sobie standardowych zestawów posiłkowych Wzór na posiłek jest prosty: białka + węgle + tłuszcze + "uzdatniacze smakowe" Tworzysz klocki z [...]
Diete mam rozpisana na 1890kcal Śniadanie (max. do 1h po przebudzeniu) Np.: 6:30-7:30 Jajka gotowane na miękko z pieczywem Kanapki z pastą z makreli, awokado i szczypiorku Kanapki z jajkiem roztrzepanym z warzywami Kanapki z pastą z makreli, awokado i szczypiorku Kanapki z filetem z kurczaka Kanapki z filetem z kurczaka Kanapki z hummusem [...]
5 wskazówek na temat przygotowania posiłków: 1.Gotuj,piecz,grilluj nie dodając żadnych kalorii (smaż na teflonie lub np. na PAM’ie) 2.Węglowodany waż przed przygotowaniem,białka-po sporządzeniu potrawy. 3.Zdrowy tłuszcz wykorzystuj w nie zmienionej postaci (polewaj nim łyżką posiłek,nie smaż!) 4.Nie przesadzaj z czasem [...]