[...] raczej sosów pomidorowych lub rozpuszczonych odtłuszczonych serów. -Lekkie,beztłuszczowe dodatki są lepsze od majonezu. -Chude czerwone mięso,kurczak bez skóry oraz ryby są dobrym przykładem na niskotłuszczowe i bogate w białka jedzenie. -Ogranicz jedzenie smażonych potraw i słodyczy. Wegetarianie Dobrze zaplanowana dieta,która nie [...]
[...] to robic ? W weekend posiłek poza dietą, dla spokoju psychicznego 5. 50g twarogu na noc to malo czy ok ? To zależy od zapotrzebowania/wyliczeń 6. Czy roznego rodzaju ryby w puszkach w sosie pomidorowym odpadaja ? Co z majonezem ,ketchupem ? Ryby najlepiej świeże. A jeżeli juz to w sosie pomidorowym. Majonez wywal. Ketchup może być, chodź [...]
ryby wciągam codziennie i do tego lubię- to była podstawa dzikiej diety kilka razy udało mi się kupić dziką kaczkę, ale to droga zabawa - mało mięsa i spora kasa teraz będą ryby i wół no i zobaczymy co u myśliwego
[...] że na łowienie ryb potrzeba Europejskiej Karty Wędkarskiej, której wyrobienie trwa tylko pół roku i kosztuje tylko 10 000€. Obama dodał, że na łowienie amerykańskiej ryby na terytorium Polski trzeba mieć wizę, na którą również trzeba poczekać 6 miesięcy. Putin w międzyczasie wyłowił wszystkie ryby i zaproponował, że sprzeda je Tuskowi za [...]
[...] wytłumaczone już miałeś bardzo prosto, że wtedy by cośruszyło trzeba michę wyczyścić dostarczyć pełnowartościowych poiłkuch, dobrej jakości białka (nie kiełbasa, a mięso, ryby, jaja), nie węgle z płatków z cukrem (tytlko owsiane, owoce, płatki jaglaane, kasze, ryże, ziemniaki) i nie tłuszcze z kiełbas itd, tylko zdrowe orzechy, awokado, oleje [...]
[...] tutaj bardziej urozmaicaj tłuszcze lubisz awokado? Można z niego super nutellę zrobić na bazie kakao i banana + awokado ;-) ponadto orzechy warto wrzucić, tłuste mięsa i ryby, podroby. Posiłki komponuj tak, by było minimum 20g białka na posiłek. Białko do zmiany (wyżej wrzuciłam Ci makro) ustaw takie w dzienniku i sądzę za 2 tygodnie [...]
[...] http://download.bikeboard.pl/pdf/odzywiony_mozg.pdf Jest lista produktów, które szczególnie służą mózgowi i tam są wymieniane, np. - tłuste ryby bogate w omega3 (łosoś, śledź, makrela, szprotki) - kilka razy na tydzień; - olej lniany budwigowy (tylko taki, bo ma dużo omega3), - orzechy, szczególnie włoskie, ale i [...]
korzystaj z pelnowartościowych źródeł, jeśli chodzi o białko to różne mięsa, podroby jak np. wątróbka, ryby, jaja. Węglowodany kasza jaglana/gryczana/ jęczmienna, płatki owsiane, rożnego rodzaju ryże czy komosa ryzowa, makarony pełnoziarniste, świeże owoce(w rozsądnych ilościach) , jeśli chodzi o tlusze to olej lniany, oliwa z oliwek, olek [...]
[...] w niskich temperaturach jak w wolnowarze, lub gotowaniu). Dym to jest taki bonus dodatkowy. Im dłuższa obróbka i im wyższa temperatura tym gorzej. Wędzi się zwykle tłuste ryby i tutaj kolejny minus - oksydacji ulegają tłuszcze NNKT m.in. cenione właśnie w rybach EPA i DHA. Generalnie ja proponuję się przerzucić na śledzie, mogą być nawet [...]
[...] cenę uniknąć. 2. Ile białka, tłuszczu, węglowodanów? Białko - przyjmuje się, że spożywanie ok. 2g białka na kg całkowitej masy ciała jest wartością optymalną. Źródła: jaja, ryby, nabiał, mięso, podroby, odżywka białkowa, np. Allnutrition Węglowodany - oficjalne rekomendacje mówią, iż udział węglowodanów powinien stanowić ok. 45-50% dziennej [...]
Ryby puszkowane jako ewentualny dodatek, okazyjnie, gdy nie mamy czasu na pieczenie, czy gotowanie mięsa/ryby. Na tzw. czarną godzinę. Warto bazować na świeżych/mrożonych rybach.
nie wiem co oceniać z poczatku myślałem że ryby. Przemiana jakaś jest, trudno ocenić bo ryby sporo zaslaniają Się dziwie jak dałeś radę takiego karpia utrzymać
[...] opcjonalnie makaron razowy czy razowe pieczywo, Źródła tłuszczu: Oliwa z oliwek, oleje (np. lniany, kokosowy), masło klarowane, orzechy, awokado, jaja, tłuste mięso i ryby Źródła białka: Mięso, ryby, jaja, strączki, opcjonalnie nabiał Ok a jak to jest z tymi węglowodanami? Jedni mówią, że są one niepotrzebne do masy, że odkładają się w [...]
Masz przecież inne ryby nie tylko tuńczyk, np morszczuk, dorsz, mintaj itp.Masz również jeszcze bardzo popularny produkt który dostarczy białka - Jajka . Niewiele jest produktów, w których znajdziemy tak cenne i wartościowe składniki odżywcze, jak w jajkach, dlatego powinny być częstym gościem na naszych stołach. Jadać możemy je w różnych formach, [...]
Cześć! Na zdjęciach widać, że już jest dobry poziom tkanki tłuszczowej aby rozpocząć budowanie masy mięśniowej. Zachęcałbym Cię do tego aby przez najbliższe 2 tygodnie być na tzw. zerze kalorycznym i później spokojnie dokładać 200-400kcal co 7-10 dni.
[...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]