[...] moja budowa ciała niczym się nie różni od jego a i wygląd ten sam co kolegi w sierpniu. powiedzcie proszę, skoro tak wazne są omega-3 w diecie LC, co powiecie o tłustych rybach? tłuszczy powinno się unikać, ale słyszałem że te rybie tłuszcze są bardzo takie pro-zdrowotne i że np. tłuszcz w takiej rybie jak halibut który jest bardzo tłustą [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Wiek : 16 Waga : 80 Wzrost : 183 Staż treningowy: 8mies Obwód pasa: 85 Obwód klaty: 91 Obwód uda: 58 Uprawiany sport lub inne formy aktywności (jak często): ręczna 4x w tygodniu Ograniczenia żywieniowe(uczulenia, choroby) : brak Stan zdrowia ; jak ryba
[...] nie jest zły, natomiast rzadko można trafić na taki. Drugie śniadanie, to opcja w tysiącu możliwości... 1. Naleśniki z jabłkiem/ bananem / truskawkami/ wheyem + orzechy 2. TO samo, tylko placki jaglane/owsiane 3. Koktajl 4. Batoniki proteinowe 5. Babeczki na słodko, słono. 6. typowo obiadowe : mięcho/ryba + ryż/kasza/ziemniaki/bataty + warzywa.
[...] i minerałów. Wiele mówi się o tym, że należy uważać ze spożyciem ryb, z uwagi na słabą jakość ich hodowli. Dlatego też wybierając ryby do naszej diety, warto skupić się na rybach dziko żyjących. W pierwszej kolejność należy zwrócić uwagę na ryby tłuste. Właśnie one dostarczą nam kwasów tłuszczowych omega 3, które mają wiele prozdrowotnych [...]
[...] 9. CEL CYKLU: brak 10. OSTATNI CYKL I ODSTĘP CZASOWY OD JEGO ZAKOŃCZENIA: brak 11. POZIOM BF%: ~11 12. TENDENCJA DO TYCIA/CHUDNIĘCIA (typ budowy): mezo 13. STAN ZDROWIA: jak ryba 14. SKŁONNOŚĆ DO ŁYSIENIA LUB POROSTU OWŁOSIENIA: brak 15. PPM (podstawowa przemiana materii): 16. WYNIKI SIŁOWE: -klata: 5s 8x80 -martwy ciąg: wiosło: 10x90 [...]
[...] Masz mnóstwo przetworzonej bezwartościowej żywności - mortadela, 50 g majonezu, twaróg króluje. Trudno jest układac dietę na 7 posiłków. Daj ze 4 solidne - oparte na miesie/rybach/jajach i dobrych ww. To śniadanie, to lekko dziwne chleb i owies, twaróg i oliwa. Tuńczyk w oleju to paradoks - chuda ryba ( a raczej rybne ścinki, bo dobry tuńczyk [...]
[...] Jak musisz zjeść solidne śniadanie, to nie jakies owsianki, tylko np. jajecznica plus razowiec, nie żaden pszenny chleb. Potem np. dwa takie same posiłki - obiadowe mięso/ryba plus ryż/ziemniaki/kasza plus warzywa, na deser jakiś owoc. Na masie, to na pewno białko trzeba obniżyć. 2 g na kg masy ciała to już będzie dużo. Zmieniony przez - deja [...]
[...] z głównych źródeł białka. Niestety niedawno cena tuńczyka poszła mocno w górę. Z tego też względu nieszczególnie opłaca się jego kupowanie. Poza tym ma on kilka wad. Jako ryba drapieżna, tuńczyk żyje długo, w związku z czym kumuluje sporo metali ciężkich, w tym toksycznej rtęci. Minusem jest również wspomniana cena, blisko 5 zł za 140 g, czyli [...]
► Hehe co prawda to prawda, jeszcze smak jak smak, łyknąć łyżkę na bezdechu i przepić każdy da radę, gorzej jak później się odbija XD Tak czy inaczej suplementację o3 w kapslach uważam za bezsensowną. Za ich pomocą stosunek o3 do o6 prawie się nie zmieni. Jak śmierdzi i się odbija rybą, to pragnę zakomunikować, że prawdopodobnie olej jest zepsuty [...]
[...] fasolka i chlebek czystoziarnisty https://images84.fotosik.pl/899/ec82f6da9027782dmed.jpg 2. 3. Pstrąg łososiowy na parze i fasolka, drugi trochę jak w north fishu, czyli "ryba gdzieś na dole i zasypane dodatkami" :-D https://images81.fotosik.pl/899/0ee9dbdca9cf14f3med.jpg https://images83.fotosik.pl/899/6c9a740cedcff116med.jpg 4. Sernik, [...]
[...] fasolka i chlebek czystoziarnisty https://images84.fotosik.pl/899/ec82f6da9027782dmed.jpg 2. 3. Pstrąg łososiowy na parze i fasolka, drugi trochę jak w north fishu, czyli "ryba gdzieś na dole i zasypane dodatkami" :-D https://images81.fotosik.pl/899/0ee9dbdca9cf14f3med.jpg https://images83.fotosik.pl/899/6c9a740cedcff116med.jpg 4. Sernik, [...]
[...] kuchni. Jeśli surowiec pochodzi ze sprawdzonego źródła, to przygotowane z niego dania mogą stanowić wartościowy element diety. Należy jednak pamiętać, iż w surowych rybach zawarta jest tiaminaza – enzym rozkładający witaminę B1. Częsta ich konsumpcja może prowadzić do niedoborów tej witaminy. Jakie gatunki ryb wybierać ? Patrząc na [...]
[...] witamina C jest lepszym wyjściem Nie chce mi się wypisywać więcej bo wiem po sobie jakie były efekty. Nie mówiąc już o tym, że każdy u mnie w rodzinie chory, a ja zdrów jak ryba, a co roku chorowałem. Wyniki też się poprawiły. Pomijam już aspekt koncernów farmaceutycznych bo pewnie zaraz bym został nazwany fanatykiem. Wiem, że to nie panaceum [...]
Każdy, kto chce zmienić swój styl życia, w tym i sylwetkę powinien wiedzieć o tym, co należy jeść jako podstawowe źródła składników odżywczych. Wśród nich wyróżnić należy źródła białka, tłuszczów i węglowodanów. Kolejno zalecane źródła znaleźć możemy w tematach: http://www.sfd.pl/BIA%C5%81KO,_jakie_wybra%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135440.html [...]
Ryba, kasza i kiszony, PAM w sprayu to jakaś pomyłka miało nie przywierać a jest jeszcze gorzej, jak zobaczyłem skłąd to na pierwszym miejscu jest woda i tak się one tez zachowuje, zaraz wyparowuje cały. no i na deser fruit splash o allnutrition smak malina /SFD/2017/11/14/1426ba5e6b524f4fbc21182c1bbdab0b.jpg [...]
[...] z glowy. taka o to sytuacja: spozywam rozowego lososia bo mam dostep do ryby z wolnego polowu. wg tabel usda w pink salmon znajduje sie 1g fatu, natomiast wg opakowania z ryba jest go 8g ma 100g produktu. nazwa lacinska ryby jest taka sama, wiec ten sam gatunek. stawiam pyt komu zaufac, opakowaniu, czy usdzie? drugie pyt. mam zagwozdke. udziec [...]
[...] oleju beztłuszczowym (oli oli), drugi na oleju kokosowym. Sniadanie raczej na owsiance, czasem musli. Będę wymieniał źródła tłuszczy na różnego rodzaju orzechy, pestki dyni, ryba myślę zamiast kurczaka 2 razy w tygodniu. Proszę o informację ile kcl dodać i czy podnieść to węglami czy raczej tłuszczami, aby zbytnio się nie podlać. Główny nacisk [...]
Dzięki za odpowiedzi ;) O odsączeniu nie ma żadnych informacji, tylko "po odsączeniu 102 gr netto". Na pewno chodzi o całą porcję tzn ryba + olej, szczególnie, że znalazłem info z innego opakowania, gdzie było napisane: w 170 gramach - 690 kcal.
Marian akurat niecały tydzień temu plecy były robione, potem w piątek nogi. Więc wydaje mi się, że to nie to jednak. W sumie jak mi się ryba przeje, to spróbuję kurę z lidla, moze akurat tamta podejdzie. Lidla też mam bliziutko. Poki - wiem wiem, w sumie dość często jestem. Szkoda tylko, że większosć "sogów" to za głupkowate teksty %-)
Ważne żebyś urozmaicał produkty. Ryba dwa razy w tygodniu zamiast kurczaka to niewiele. Masz inne źródła do wyboru: wieprzowina, wołowina, podroby. http://www.sfd.pl/BIA%C5%81KO%2C_jakie_wybra%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135440.html Wklej również inne dni.