Panowie mam taką sprawę. Gotuję sobie piersi z kurczaka oraz makaron i później chciałbym te piersi i makaron zjeść z patelni to mogę normalnie je wrzucić na patelnię już po ugotowaniu czy też dużo składników z tego ucieknie? Znacie jakieś dobre sosy , przyprawy do mięsa które mogę stosować przy budowaniu dobrej jakości masy?
Aktualnie jestem na diecie redukcyjnej, przeważnie do obiadu czy jakiś posiłków by nadać posmak mieszałem przyprawy z śmietaną 18. Dziś w sklepie w ręce wpadła mi 30 i tak mnie naszło. Czy używanie w ogóle takich śmietan w redukcji jest ok ? Niby BTW jak najbardziej ok Dużo tłuszczu, węgli nie za dużo. Staram się trzymać Białko do tłuszczu w [...]
jezeli pieczywo to najlepiej np. pelnoziarniste, razowe do twarogu mozesz dodac warzywa świeże jak papryka, rzodkiewka, ogórek czy co tam lubisz i odpowiednie przyprawy, duzo lepsze wychodzi.. no a tak poza tym to nie koniecznie na ostatni posiłek musi to byc twaróg, mozesz zjesc mieso czy rybe , skoro z tym twarogiem nie do konca Ci podchodzi [...]
Cannelloni to dobra potrawa przed treningiem? :) Skład: makaron cannelloni,mieso milone wieprzowo-wołowe,puszka pomidorów,jajka,mleko,czosnek,ser żółty i przyprawy? :)
[...] itd. + surówki + jakiś sos obowiązkowo ZIEMNINIAKI RYZ ZAMIENIAJ NA KASZE JEZCMIENNA-GRYCZANA-KUS KUS/MAKARONY RAZOWE/ 23:00-23:30 - nr 6 : 200g chudego sera białego + przyprawy, ewentualnie czasem kawałek pomidora, jak juz mi sie 'znudzi' sam ser , a na pewno tak bedzie 00:00-00:30 (przed snem) porcja białka + oliwa PRZED SNEM DAJ TWAROG [...]
moja matka robi tak, ze miesza mieso, oliwe, zoltko, korniszony i cebule + sol, pieprz. klasyk to chyba mieso + przyprawy, wydrazyc i wrzucic zoltko w dolek, obok cebulka, korniszony, kapary czy inneg gowno.
Najlepszy tatar z polędwicy, ale rownie dobry jest z ligawy lub udźca. Mielisz mięcho, dodajesz żółtka, oliwę, przyprawy (np. pieprz ziołowy). Niektórzy dają musztardę albo sos Worcestershire. Najlepiej smakuje z kiszonkami \-)
jakaś zdolna inaczej jestem}:-( chciałam mieć tak pięknie opisane pojemniczki na przyprawy i kurcze wszystko krzywo i brzydko}:-( chyba do przedszkola muszę się cofnąć |-)
czy jest tu jakis szef kuchni ktory powie mi co mozna zrobic z odzywki bialkowej banan-truskawka, jajka, maka, mandarynka, kiwi, marchewka, ketchup, ryż, makaron, oliwa z oliwek, kawa, mleko no i jakies slodziki przyprawy.
[...] rostbef 7g, wiadomo, ze 15g musze gdzies sciac) ale myslalem zeby to jakos fajnie zamarynowac (np. lyzka oliwy z oliwek, lyzka sosu sojowego, lyzeczka musztary, miodu+przyprawy i na patelnie. I teraz pytanie czy wliczac wszystko 100% i czy tak moge robic na redukcji? Bardziej by to bylo na zasadzie wyjecia miesa, otrzepania go z tej [...]
Myślicie, że do codziennej diety można włączyć jakieś markowe (np. Tao Tao, Knorr) sosy? Smażę bez tłuszczu i wszystkie przyprawy dosłownie palą się na patelni.
Myślicie, że do codziennej diety można włączyć jakieś markowe (np. Tao Tao, Knorr) sosy? Smażę bez tłuszczu i wszystkie przyprawy dosłownie palą się na patelni. podlewaj woda mieso jak smażysz, dodaj kostke rosolowa i w tym dus mieso na patelni, takie gotowe sosy zazwyczaj to slaby pomysl, musial bys dobrze sklady przeanalizowac co w nich siedzi
[...] być. Jedz bez skóry skrzydła. Skóra to syf ;). Ogromnych kcal też z niej takich nie ma. Moje pytanie jest takie: skóry nie jadam a jak robię kurę w piekarniku to wszystkie przyprawy zostają na skórze. Po zrobieniu kuraka zdejmuję skórę i w sumie zostaje mi goły kurak taki trochę bez przypraw. Czy przed wrzuceniem go do piekarnika mógłbym zdjąć [...]
Moje pytanie jest takie: skóry nie jadam a jak robię kurę w piekarniku to wszystkie przyprawy zostają na skórze. Po zrobieniu kuraka zdejmuję skórę i w sumie zostaje mi goły kurak taki trochę bez przypraw. Czy przed wrzuceniem go do piekarnika mógłbym zdjąć ta skórę i go przyprawić? Czy wtedy nie za bardzo się spiecze na górze ? To piecz bez [...]
[...] ja mam tą rybę zważyć? 5.Chciałbym zacząć robić rybę w piekarniku , ale raczej nie opłaca się włączać go na porcję ryby. Jak bym zrobił 3 porcję na raz (rybę jem co dzień) to ona mi się nie popsuję? 6.Warzywa gotowane , w piekarniku lub smażone tracą swoją wartość? 7.Co sądzicie o pieczarkach oraz cebuli? 8.Znacie jakieś dobre przyprawy do ryby?