Znów włączył się kombinator, wygląda nieźle, smakuje nieźle, dobrze komponowałoby się z jakimś syropem bez kalorii ale mi weszło bez niczego :) Składniki: - 3 całe jaja - 15g WPC PROTEIN plus od sfd (smak kokos) - 20g otręby pszenne - 25g wiórki kokosowe - słodzik, odrobina proszku do pieczenia *można dodać trochę jogurtu jeśli ktoś chce bardziej [...]
kupilem bialko wpc protein plus sfd i mam taki problem ze w srodku jest miarka opisana 10cc/ 20cc/30cc/40cc/50cc a ja za chiny nie wiem ile to gram. dodam ze na opakowaniu nie jest to wyjasnione. prosze o pomoc w utaleniu gramatury tego produktu ;) Zmieniony przez - przemeksfd w dniu 2016-07-16 19:23:33
[...] do smaku (ja dałam dość dużo) blendujemy aż uzyskamy gładką konsystencję i wylewamy masę na małą blaszkę Czarna masa: 200g- twaróg chudy 15g- kakao prawdziwe 30g- SFD 6 protein complex (czekolada) jajko (60g) erytrol/słodzik do smaku blendujemy na gładką masę i wylewamy na blaszkę, całość leciutko mieszamy i pieczemy 50 minut w temp. 150°C [...]
[...] resistance training: A randomized controlled trial. Eur J Sport Sci. 22:1-8. 2) Soeters i wsp. (2009). Intermittent fasting does not affect whole-body glucose, lipid, or protein metabolism. Am J ClinNutr. 90: 1244-1251. 3) Varady i wsp. (2011). Comparison of effects of diet versus exercise weight loss regimens on LDL and HDL particle size in [...]
Witam, jestem po cyklu monochydrantu kreatyny i chciałbym w kolejnym cyklu połączyć kreatyne (dokładnie cm3) z białkiem i mam pytanie czy jest to dobre połączenie i czy wszystkie trzy porcje białka które powinienem brać (rano, przed i po treningu) czy mogę wszystkie trzy połączyć w jedno i pić przed snem? Z góry dzięki ;) i co sądzicie o tych [...]
Nigdy nie mogłem się zebrać na zrobienie omleta z piekarnika, więc dzisiaj postanowiłem zrobić swój pierwszy na bazie mąki gryczanej. Oczywiście proporcje poszczególnych składników można dobierać dowolnie, dodawać można mnóstwo produktów i tutaj ogranicza nas tylko nasza wyobraźnia. U mnie natomiast wygląda to następująco: - 1 całe jajo L - 4 [...]
Witam, mam pytanie odnośnie suplementów, które straciły termin ważności. Mam kreatynę „crea dx3”, spalacz „burn4all” i białko „wpc protein plus”, termin ich ważności był do 07.2018, ale były już wcześniej otwarte. Warto brac jeszcze te suple czy lepiej zaopatrzyć się w nowe ? z góry dziękuje za pomoc.
Siemanko, Od 20 sierpnia postanowiłem wziąć się za siebie i schudnąć minimum 35kg! Moja początkowa waga to 130kg, aktualnie 117kg Zasiegnalem również porad miejscowego trenera personalnego(jakos 1 czy 2 września), który rozpisal mi suplementacje. Aktualnie wygląda to tak: -Białko + kazeina - Hi Tec Nutrition Protein (60-90g dziennie) -Kreatyna [...]
Cześć, w moim mieście likwiduje się sklep z suplami i robią wyprzedaż przez co ceny wyglądają bardzo fajnie Według Was lepszym wyborem będzie ON Whey Gold Standard czy Olimp Whey Protein Complex? Zmieniony przez - Słoduś w dniu 2022-09-22 20:38:39
Witajcie, co sądzicie o białku z Olimp i z Trec (Whey Protein Complex, Whey 100). Jakie są wasze odczucia na temat tych białek i jakie smaki waszym zdaniem najlepiej siadają. Czy Olimp i Trec są na tym samym poziomie? Czy może któraś z firm góruje?
[...] ALCOHOL DAMAGE Cell Biol Toxicol. 2008 Oct;24(5):391-400. Epub 2008 Feb 1 Protective action of fenugreek (Trigonella foenum graecum) seed polyphenols against alcohol-induced protein and lipid damage in rat liver. Kaviarasan S, Sundarapandiyan R, Anuradha CV. Department of Biochemistry, Faculty of science, Annamalai University, Annamalai Nagar 608 [...]
Combined creatine and protein supplementation in conjunction with resistance training promotes muscle GLUT-4 content and glucose tolerance in humans. The present study was undertaken to explore the effects of creatine and creatine plus protein supplementation on GLUT-4 and glycogen content of human skeletal muscle. This was investigated in [...]
[...] o smaku pomarańcza-czeko -15g Beed Protein Scitec-smak orzech W ciągu dnia: -1 kaps Cerberus -2 kaps Wapń+D3 -1 kaps ZMA przed snem Białka: Scitec nutrition - 100% Whey protein professional Smak:Pomarańcz-Czekolada Rozpuszczalność: 10/10 Smak: 7/10 Rozpuszczalność wzorcowa,parę machnięc i gotowe :-) Smak dobry tylko, że mi akurat taki nie [...]
[...] 7/10 Średnio gęste, może być. Ogólne odczucia 7/10 Smaczne białko, ale tu znów mam porównanie do matrixa - i przy nim wypada jednak słabo :) Scitec nutrition - 100% Whey protein professional /SFD/Images/2015/9/29/7b1ef2525ec54f77ad798b1214696531.jpg JOGURT BRZOSKWINIA Smak 9/10 Pyszne, kremowe białko, zero chemicznego posmaku, dla mnie [...]
[...] do tych supli dopiero po 2/3 latach treningów gdy ćwiczyłem 5 razy w tygodniu! a i tak się wahałem). Radzę więc tak - bierz wszystko to co masz na razie (omega, EGG protein, nie wiem co tam masz jeszcze). Nie baw się z tym, omega bierz dwa razy tyle co Ci tam polecają (byle nie w posiłkach okołotreningowych). EGG traktuj tylko jako [...]
[...] co białka zwierzęce to pewna wartość posiadają (i nie zawsze jest ona niska, a jedynie niższa - niż białek zwierzęcych). Żeby ich nie wliczać do spożycie dziennej puli protein musiałyby mieć wartosć zerową, a tak nie jest (chyba się zgodzisz). W w tym miejscu można byłoby w zasadzie uciąć dyskusję wskazując na brak logiki w Twoim sposobie [...]
[...] ręką biceps na sztandze łamanaj kończyłem na 110 x 8 od września dopiero będę wchodził na ciężary z którymi będę w stanie zrobić od 1-3 pow suplementacja: rano na czczo whey protein 80 plus jedna miarka około 50g , art hreofree 2 kaps , machin man combo 5 caps w południe whey protein 80 plus taka sama miarka jak rano przed treningiem muscle pump [...]
[...] niż w zeczywistosci jest, tłuste ch**ki maja o wiele mniej mięśni niż myślą, tak, będziesz czuł sie mały w ubraniu, o tak, tak długo jak będziesz jadł wystarczająco dużo protein i ciezko ćwiczyl, twoim miesniom nic nie bedZie, będziesz płaski w niektóre dni, ale zachowaj spokój, będziesz myślał ze ładowanie ww jest konieczne zeby poczuć sie [...]
[...] - abstrakt badania - ale na cale szczeście znalazłem pełne. Oto one: Digestibility of Cooked and Raw Egg Protein in Humans as Assessed by Stable Isotope Techniques Egg proteins contribute substantially to the daily nitrogen allowances in Western countries and are generally considered to be highly digestible. However, information is lacking [...]