SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

produkty zawierające dużo białka

  • Certyfikowane szkolenia we Wrocławiu - dietetyka i suplementacja..

    Temat
    Aktualności - Kulturystyka i Fitness

    [...] potrzebuję? c) Proste, czy złożone? d) Czym jest GI? e) Jaki jest wpływ GI na ciało? f) Zbyt mało, czy zbyt dużo węglowodanów? g) Superkompensacja glikogenu h) Przykładowe produkty o niskim GI i) Czym jest GL? j) Co jest ważniejsze – GI czy GL? k) Utrata masy ciała na diecie o niskim GI – czy dieta Montignaca jest naprawdę skuteczna? l) [...]

    Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 3154 Data: 2012-10-17 11:26:57 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Cholesterol nie jest zły

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] z cholesterolem? Bardzo dużo. Do jego produkcji nasz organizm wykorzystuje bowiem znajdujące się w produktach żywnościowych nasycone kwasy tłuszczowe. Ich głównym źródłem są produkty pochodzenia zwierzęcego. Przede wszystkim tłuszcze. Te jawne, jak np. słonina, ale również te ukryte w mięsie, kiełbasach i innych tłustych wędlinach. Im więcej ich [...]

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 10179 Data: 2006-08-11 14:10:09 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] stosowane w przemyśle spożywczym oraz sposób przechowywania produktów w warunkach domowych, ich termiczna obróbka (smażenie, gotowanie). To, co kupujemy w sklepie, to produkty łatwo przyswajalne, ale wyjałowione z wielu mikroskładników. Rynek - nastawiony na długie terminy przydatności do spożycia - zubaża naturalne pożywienie o witaminy [...]

    Odpowiedzi: 0 Ilość wyświetleń: 10356 Data: 2008-04-14 15:07:41 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [ART] Dieta- jak się za to zabrać?

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] sił. Nie wiedzą jednak, że w bardzo łatwy sposób mogą pokryć swoje dziennie zapotrzebowanie na proteiny po prostu.. jedząc! Należy jednak uważać na to, co się je. Są produkty zawierające białko bardziej wartościowe (zawierające dużą pule aminokwasów), oraz te, których człowiek może nawet wcale nie trawić (dla przykładu- laktoza). Do grupy [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1715 Data: 2014-01-17 23:54:01 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] trzeba poznac wartości odzywcze rozncyh rodzajow żywności. Charakterystyke zywieniowa produktow spożywczych ulatwia ich podzial na grupy. Najbardziej ogolnym jest podzial na produkty pochodzenia zwierzęcego i roślinnego. Zazwyczaj stosuje się podzialy bardziej szczegółowe. W jednej grupie znajduja się produkty spożywcze o zbliżonym skladzie [...]

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2008-04-19 14:12:47 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] zdecydowanie pokrywa zapotrzebowanie na nią przy zawartości w diecie 30g nnkt. (niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych) Oczywiście powyższą dietę należy uzupełnić w produkty węglowodanowe oraz warzywa, jednak zawierają one tak małe ilości tłuszczu, ze nie powinny wpłynąć na zaburzenie proporcji podanych powyżej. Białka zwierzęcego dieta [...]

    Odpowiedzi: 56 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2006-02-27 22:38:08 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] potrzebuję? c) Proste, czy złożone? d) Czym jest GI? e) Jaki jest wpływ GI na ciało? f) Zbyt mało, czy zbyt dużo węglowodanów? g) Superkompensacja glikogenu h) Przykładowe produkty o niskim GI i) Czym jest GL? j) Co jest ważniejsze – GI czy GL? k) Utrata masy ciała na diecie o niskim GI – czy dieta Montignaca jest naprawdę skuteczna? l) [...]

    Odpowiedzi: 0 Ilość wyświetleń: 1998 Data: 2012-10-08 16:11:43 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • prościej się nie da czyli coś dla nowicjuszy

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] co zapobiegają katabolizmowi powysiłkowemu (jeśli zjemy je ok 20-60 minut po treningu). Typowe węglowodany proste to owoce, miód, pieczywo białe, biały ryż. 3. Spożywajcie produkty zawierające błonnik. Błonnik poprawia przyswajanie węglowodanów i aminokwasów przez organizm. Dobrym źródłem jego są płatki owsiane, warzywa strączkowe i otręby. 4. [...]

    Odpowiedzi: 0 Ilość wyświetleń: 2440 Data: 2006-09-17 12:51:54 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Supersiła i supermasa wg Arnolda - dieta

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] organizmowi w pożywianiu, aby wystąpił rozwój. Pozostałe dwanaście jest wytwarzanych w organizmie. Produkty zawierające białko są uszeregowane wg ich biologicznej wartości produkty o najwyższej wartości pochodzą od zwierząt: mięso, jaja, nabiał, ryby i drób. Znacznie mniejszą wartość biologiczna posiadają zawarte w produktach roślinnych takich [...]

    Odpowiedzi: 11 Ilość wyświetleń: 4836 Data: 2009-06-21 11:37:13 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Jak ukłądać dietę masa/redukcja

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] Aby odzywiać się zdrowo, i osiągnąc wymażobny cel, należy spełnic kilka warunków Zarówno przy diecie redukcyjnej jak i masowej niezwykle ważnym jest aby dobierac takie produkty, które są jak najblizsze swojej postaci naturalnej, czyli nie przetworzone. Dla wielu jest oczywistym o jakich produktach mowa, ale dla pewności zaznacze ze z diety [...]

    Odpowiedzi: 36 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2008-01-09 11:35:03 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • DIETA - NAJLEPSZA PROFILAKTYKA I DOBRE LEKARSTWO

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] A, C i E; makro- i mikroelementy, takie jak: żelazo, selen, cynk, mangan, miedź; substancje roślinne: beta-karoten i flawonoidy. Stosując odpowiednią dietę, wzbogaconą w produkty odżywcze zawierające przeciwutleniacze, możemy zmniejszyć lub zneutralizować niekorzystne działanie wolnych rodników. Jest to logiczna, racjonalna droga, dzięki [...]

    Odpowiedzi: 14 Ilość wyświetleń: 19831 Data: 2005-05-14 13:02:02 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Miejsce mięsa w diecie

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] z najważniejszych zasad zdrowego żywienia. Według Piramidy Żywności opracowanej w Instytucie Żywności i Żywienia, w zdrowej diecie każdego dnia powinny znaleźć się: - produkty zbożowe, które są dobrym źródłem węglowodanów złożonych, białka roślinnego a także witamin z grupy B, magnezu, żelaza, cynku, błonnika pokarmowego - warzywa i [...]

    Odpowiedzi: 27 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2006-06-24 15:54:50 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Charakterystyka makroskładników

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] Źródła węglowodanów w pożywieniu człowieka powinny pochodzić ze źródeł wyodrębnionych z naturalnych artykułów roślinnych. Miód, mączka ziemniaczana, suszone owoce, produkty te zawierają od 80-100% węglowodanów. Bogate w węglowodany są produkty zbożowe (mąka, kasze, makarony, pieczywo), które zawierają od 50-80% skrobi i mogą dostarczać [...]

    Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 10580 Data: 2008-03-03 19:01:10 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Żywność genetycznie modyfikowana

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] Naturalnego. - To niedorzeczne, na co niemiecki Urząd BVL wydaje zezwolenie - stwierdził przewodniczący Związku Olaf Tschimpke. Jego zdaniem, tak duża ingerencja w produkty spożywcze jest bardzo niebezpieczna dla ludzi, zwierząt, a także dla całego środowiska. Tschimpke zażądał od ministra rolnictwa Horsta Seehofera natychmiastowego [...]

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 3492 Data: 2006-09-15 21:24:10 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Walory zdrowotne diety śródziemnomorskiej.

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] bliższy nam tak geograficznie jak i kulturowo wariant odżywiania wywodzący się z kolebki naszej europejskiej cywilizacji. - Głównymi, podstawowymi, składnikami diety są produkty zbożowe, nasiona roślin strączkowych, warzywa i owoce. Bogate w skrobię, czyli przyswajalne węglowodany złożone pochodzenia roślinnego, produkty zbożowe są [...]

    Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 12908 Data: 2005-03-22 07:18:08 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Suplementacja podczas redukcji

    Temat
    Odżywki i suplementy

    [...] przyspieszenie tempa metabolizmu. - Metabolizm w największym stopniu przyspieszają posiłki białkowe - pij dużo wody - jedz owoce np. jabłka, suszone morele, śliwki - jedz produkty zawierające błonnik - jedz częste ale za to mniejsze posiłki a przerwy między nimi to około 2-3godzin Nie ograniczaj nadmiernie spożywanej energii, bo organizm [...]

    Odpowiedzi: 13 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2008-06-03 10:02:19 Szacuny postu: 5 (cały temat: 0)
  • Białka, czyli proteiny

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] za to zjada dostateczne ilości węglowodanów i tłuszczu. Ktoś, kto chciałby się żywić w ten nienaturalny sposób, musiałby jeść np. dużo cukru i smalcu, wykluczając wszelkie produkty zawierające białko. Tymczasem w stanie na czczo dobowe straty białka wynoszą ok. 75 g, zaś na diecie niskowęglowodanowej u trenujących sportowców - około 90 g. [...]

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2005-03-09 18:06:04 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] dobrego fundamentu, czyli jedzenia. Jeśli stać cię na dobrą dietę, to możesz pomyśleć o jakichś suplementach. Jeśli nie masz diety raczej nie warto FASZEROWAĆ SIĘ GAINERAMI (produkty zawierające w większości węglowodany i trochę białka) I "BULKAMI" (50% białka, 50% węglowodanów). Podstawa to dieta - względnie białko w formie WPC/WPI/WPH. [...]

    Odpowiedzi: 32 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2008-07-24 21:27:14 Szacuny postu: 5 (cały temat: 0)
  • Artykułpodstawy diety redukcyjnej i nie tylko...

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] się ilości 50g). Na przykład indeks glikemiczny 60 oznacza, że poziom glukozy we krwi wzrośnie nam o 60% wzrostu jaki wywołałaby czysta glukoza. Generalnie przyjmuje się, że produkty o niskim indeksie glikemicznym to takie dla których ten wskaźnik jest mniejszy niż 55 i takie właśnie sprzyjają odchudzaniu. Indeks glikemiczny dotyczy tylko [...]

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 5517 Data: 2008-07-31 11:20:32 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • powtórka z Arnolda WARTO dla wszystkich

    Temat
    Trening dla początkujących

    [...] organizmowi w pożywianiu, aby wystąpił rozwój. Pozostałe dwanaście jest wytwarzanych w organizmie. Produkty zawierające białko są uszeregowane wg ich biologicznej wartości produkty o najwyższej wartości pochodzą od zwierząt: mięso, jaja, nabiał, ryby i drób. Znacznie mniejszą wartość biologiczna posiadają zawarte w produktach roślinnych takich [...]

    Odpowiedzi: 12 Ilość wyświetleń: 3509 Data: 2005-11-26 13:40:43 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)