Przy wyższym udziale tkanki tłuszczowej w ustroju można zaryzykować głębszym deficytem, aczkolwiek takie działanie ma swoje uzasadnienia i jest zależne od przypadku. Produkty uwzględnione w Twojej diecie nie pokrywają zapotrzebowania na wszystkie niezbędne składniki odżywcze. Tak niska podaż lipidów niesie za sobą wiele negatywnych następstw w [...]
[...] ~ 1500 kcal, bez specjalnych ograniczeń produktowych za wyjątkiem smażonych rzeczy, jem w zasadzie normalnie tyle, że mniej, a częściej 5 razy dziennie. Staram się wybierać produkty bogate w białko, a ubogie w węglowodany. Nie stosuje żadnych suplementów itp. Tak, moim celem jest jedynie estetyczna sylwetka. Absolutnie nie zależy mi na mocnym [...]
[...] ćwiczenia (np: Hip Trust) również byłoby wskazane;-) Czyli jak sądzisz, do ilu tłuszczy a przy okazji różnego typu olejów powinienem się ograniczyć? Co masz na myśli żeby produkty pszenne nie stanowiły głównego źródła węglowodanów i czym ew. je zastąpić? Jednak FBW okazało by się lepszym rozwiązaniem niż ten plan PPL który podałem mówisz? [...]
[...] ze się myle - bzdura. kazde bialko czy to z jedzenia czy z odzywki bedzie sie skladac z aminokwasow. Aminy tworza bialka. POza tm bialka z odzywki maja tą wadę, że są to produkty wsokopretworzone, a wiec raz ze szyciej sie wchlaniają (co zaletą jest okolotreningow tlko), a dwa - ze są ubogie w wile skladnikow pokarmowych ktore normalnie [...]
Nie każde białko zawiera wszystkie aminokwasy - np. kolagen jest białkiem a nie zawiera wszystkich aminokwasów. Podobnie różne produkty roślinne i zwierzęce mogą nie zawierać niektórych aminokwasów lub zawierać ich tak mało, że niemożliwe stałoby się zbudowanie z nich białek organizmu. Co z tego, że coś zawiera komplet egzogennych aminokwasów, [...]
[...] do owoców i jarzyn jest utrudniony), - w wyniku stosowania nieprawidłowej diety. Pamiętaj o diecie Gdy chcemy mieć piękne paznokcie, nie zapominajmy o diecie zawierającej produkty bogate w: - białko, a przede wszystkim egzogenne aminokwasy (np. fenyloalaninę, metioninę, lizynę) - białko jajka, mleko, ser, ryż, - wapń - mleko, sery, żółtko [...]
[...] jestem zwolennikiem naturalnego jedzenia, osobiscie uwazam, ze im mniej produkt przetworzony - tym jest on bardziej wartosciowy, co ma przeciez swoje logiczne uzasadnienie. produkty wysoko przetowrzone, takie jak WPC/gainer itp są wyjkątkowo ubogie w skladniki odzywcze takie jak witaminy/mineraly (niektore sa witaminizowane co prawda), [...]
[...] jest białko całego jajka. Brak choćby jednego aminokwasu egzogennego determinuje nie możność wchłonięcia białka. Aby posiłki były pełnowartościowe należy zestawiać ze sobą produkty zawierające białko częściowo lub niepełnowartościowe. Aminokwasy egzogenne (niezbędne): -walina -leucyna -izoleucyna -treonina -metionina + cysteina [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] rzeźbić. Więc oczywiste jest to że masz nabrać masy ! właśnie baaaardzo dużo jem, co 3 godziny spore ilości i zdrowo przede wszystkim, Napisz dokładnie co jesz. Można jeść co 3 godziny dużo i być napchanym jak świnia ale w przeliczeniu na wartość odżywczą się mało zjadło możliwe że jesz produkty które są właśnie dość ubogie w wartości odżywcze.
Ale o co Ci chodzi? :D Przecież to co pokazał flex widziałem pół roku temu gdy zaczynałem przygodę z siłownią. Po prostu chcialem sie dowiedziec czy istnieja naturalne produkty bogate w wegle i tluszcze, a ubogie w białko. Naprawde nie obchodzi mnie czy to pytanie dla zaznajomionych z tematem wydaje się być głupie czy też nie :D:D
[...] W czasie brania antybiotyku, tylko trzeba pamietac by zazywać probiotyk lub pić tą maślanke/kefir, na godzine przed lub po antybiotyku moze tak bylo X lat wstecz, obecnie produkty mleczne sa dosc ubogie w naturalne kultury bakterii, o jogurtach naturalnych nie wspominajac;-) wiec slaby pomysl jezeli zalezy nam na realnym wsparciu, jako element [...]
[...] W czasie brania antybiotyku, tylko trzeba pamietac by zazywać probiotyk lub pić tą maślanke/kefir, na godzine przed lub po antybiotyku moze tak bylo X lat wstecz, obecnie produkty mleczne sa dosc ubogie w naturalne kultury bakterii, o jogurtach naturalnych nie wspominajac;-) wiec slaby pomysl jezeli zalezy nam na realnym wsparciu, jako element [...]
O wysokim indeksie glikemicznym, mocno przetworzone, ubogie w witaminy i minerały, bogate w izomery trans. W diecie na masę qazara masz wymionione produkty, których należy unikać.
[...] abys mógl dalej trenowac. Oszczedza ona miesnie, aby nie staly sie paliwem podczas twoich ciezkich treningów. 10. Wolowina zawiera witamine B12. Witamina B12 jest niezbedna do produkcji czerwonych cialek krwi; te krwinki dostarczaja tlen do tkanki miesni. Pomaga równiez przetworzyc produkty przemiany BCAA, zapewniajac organizmowi energie.
[...] chlebem? oceniamy to co widzimy. Nie wpisuj ,,smażony filet(..)'' gdyż jest to gotowe danie - fałszuje rzeczywisty bilans kaloryczny jak i podział makro. Wpisuj surowe produkty, przed obróbką termiczną. Coś oprócz kapusty kiszonej i mrożonek z warzyw spożywasz? Urozmaicanie to fundament każdego zdrowego menu. Dbasz o odpowiednią podaż [...]
[...] zbędna. Wyeliminuj z diety odtłuszczony nabiał, pozbawiony jest on bowiem wielu wartości które oferuje tłuszcz mleczny. Nie wpisuj w dziennik ,,smażona pierś'' tylko surowe produkty, przed obróbką termiczną. Ryby z puszki są ubogie odżywczo, celuj w świeże/mrożone: pstrąg, śledź, dziki łosoś które dostarczają solidnej dawki DHA i EPA. Bez [...]
[...] 10. Wołowina zawiera witaminę B12. Witamina B12 jest niezbędna do produkcji czerwonych ciałek krwi; te krwinki dostarczają tlen do tkanki mięśni. Pomaga również przetworzyć produkty przemiany BCAA, zapewniając organizmowi energię. JAK UŁOŻYĆ SOBIE DIETĘ Wybór produktów spożywczych w naszej diecie jest bardzo często przypadkowy. Nie znając [...]
Dla mnie osobiście syf = wysokoprzertworzone produkty ale do tego ubogie odżywczo. Bo równie dobrze masło orzechowe syfem można nazwać tudzież pieczywo lub keczup. Bo to też w jakimś stopniu przetworzone produkty. Tego się trzymam od samego początku. A jak ktoś sobie pieczywo nazywa syfem, nie je frytek , nie używa mleka ,keczup u czy innych [...]
[...] krajową walkę z otyłością należy postarać się, aby zdrowa żywność była tańsza. Z badań wynika, że zdrowa żywność jest o 15% droższa, niż niezdrowe i mało dietetyczne produkty. W ciągu ostatnich 15 lat, ceny zwykłej i raczej niezdrowej żywności wzrosły o 33%, natomiast produkty zdrowe podrożały dwukrotnie. Połowa ankietowanych rodziców [...]