[...] i działanie. Na szczęście istnieją różnorodne strategie mające na celu zwiększenie biodostępności kurkuminy i maksymalizację korzyści zdrowotnych kurkumy. Dodatek czarnego pieprzu dostarcza piperyny, który radykalnie zwiększa wchłanianie kurkuminy. Gotowanie kurkumy ze zdrowymi tłuszczami poprawia rozpuszczalność, a połączenie jej z imbirem, [...]
Siłownia zamknięta! Jak ćwiczyć? Jak jeść? Jak żyć? Fit Poradnik dla ćwiczących w domu! SPIS TREŚCI Trening Trening całego ciała Progresja objętości treningowej w warunkach domowych Myo-Reps jako sposób wykonywania treningów w warunkach domowych Trening dzielony w układzie Wypychania/Przyciągania/Nogi - Push/Pull/Legs Odżywianie Kalorie Białko [...]
Jeśli powszechność nadwagi i otyłości nie odwróci swojej tendencji wzrostowej, już niedługo z zaburzeniami zdrowotnymi związanymi z masą ciała borykać może się nawet miliard ludzi na świecie. Konsekwencje tego stanu są uciążliwe nie tylko dla samych osób z problematyczną nadwagą, ale dla całego społeczeństwa, gdyż koszty opieki zdrowotnej [...]
[...] wszystkich cennych korzyści płynących z jej stosowania, musielibyśmy spożywać dość duże ilości tej przyprawy. Jest przyswajana jeszcze lepiej, kiedy towarzyszy jej czarny pieprz, który zawiera piperynę. Kurkumę możesz dodać do ryżu, zup, mięsa czy koktajli. Świat przypraw jest bardzo bogaty oraz różnorodny i na pewno każdy znajdzie coś dla [...]
[...] skropione sokiem z cytryny. Posiłek 2 150 g piersi z kurczaka 150 g batatów 50 g jarmużu 30 g oliwek czarnych 10 g oliwy z oliwek 100 g marchewki przyprawy: sól himalajska, pieprz czarny – świeżo mielony, słodka papryka, tymianek Pierś przyprawiamy solą, pieprzem, można dodać słodkie papryki i tymianek. Zapiekamy w piekarniku w 180° Celsjusza [...]
Okres redukcji tkanki tłuszczowej jest momentem, gdy zaburzenia metaboliczne czy też zmiany adaptacyjne organizmu, które miesiącami podtrzymywały zapasy energetyczne w postaci tkanki tłuszczowej, mają ulec poprawie. Oznacza to, że oprócz wykorzystania typowej suplementacji okołotreningowej, której działanie ukierunkowane jest na wsparcie [...]
Zimą świetnie się sprawdzają dania rozgrzewające, czyli zupy, gulasze, tzw. dania jednogarnkowe. Fasolkę z tofu w sosie pomidorowym z Go Vege śmiało można zaliczyć do jednego z takich dań.
[...] odpowiedniki, ponieważ szybko się wysuszają i twardnieją. Krótsza obróbka zachowuje miękkość i soczystość. Roślinne kiełbaski z One Day More mają delikatny smak. Owszem czuć pieprz i przyprawy, ale wszystko jest stonowane i żaden ze składników się nie narzuca. Dla osób, które gustują w mocno przyprawionych potrawach może to być minus. Patrząc na [...]
[...] spirytusowy, żółtko jaja, gorczyca, sól jodowana, cukier), ocet spirytusowy, cebula w proszku, błonnik z owoców cytrusowych, skrobia kukurydziana, sól, czosnek w proszku, pieprz czarny. Wartości odżywcze Wartość energetyczna (na 100 g): 226 kcal Tłuszcz: 11 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g) Węglowodany: 3,3 g (w tym cukry: 2,1 g) [...]
[...] za bardzo przyprawiony - wszystko w sam raz. Skład Ciecierzyca gotowana (ciecierzyca, woda) 53%, woda, olej rzepakowy, pasta z nasion sezamu 12%, ekstrakty przypraw (cebula, pieprz czarny), mieszanka przyprawowa, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy. Wartości odżywcze Wartość energetyczna (na 100 g): 272 [...]
[...] może mieć szkodliwy wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci, błękit brylantowy, czerwień koszenilowa), ocet ryżowy, nasiona sezamu, koper włoski, cukier, sól, pieprz. Wartość odżywcza 100 g tego sushi dostarczy 151 kcal, w tym: 5 g białka 3,1 g tłuszczu (w tym 0,3 g kwasów tłuszczowych nasyconych) 25,2 g węglowodanów (w tym 5,2 g [...]
Nasz mózg i ciało są zaprojektowane tak, aby czuć potrzebę spożywania soli i cieszyć się słonym smakiem, ponieważ zawiera ona niezbędny do przeżycia sód. W historii ludzkości znalezienie soli było trudne, więc jej pragnienie było mechanizmem przetrwania. Jednak w dzisiejszych czasach jest łatwo dostępna i często nadmiernie używana do [...]