[...] jeść na śniadanie: owsianka / jajecznica Co lubisz jeść na obiad : ryże/ makarony pełnoziarniste/mięso drobiowe/twarogi/warzywa Co jako przekąskę : jabłko, ryżowe kółka, pieczywo typu Wasa Co jako deser : kefir/jogurt z płatkami owsianymi żytnimi + owoc Ograniczenia żywieniowe : tłuszcze typu trans, tłuszcze zwierzęce, smażone, biały ryż, [...]
[...] na słone przekąski typu paluszki, precelki miałam jakiś czas ciągle ochotę na czekoladę, zaczęłam łykać magnez i ustało, ale nie wiem czy nie miało to związku z okresem pieczywo jem ciemne, często typu Wasa Makaron jem pełnoziarnisty, ryż biały, ale ryż jem sporadycznie ostatnio jem więcej orzechów i migdałów (naczytałam się o tłuszczach na [...]
[...] na słone przekąski typu paluszki, precelki miałam jakiś czas ciągle ochotę na czekoladę, zaczęłam łykać magnez i ustało, ale nie wiem czy nie miało to związku z okresem pieczywo jem ciemne, często typu Wasa Makaron jem pełnoziarnisty, ryż biały, ale ryż jem sporadycznie ostatnio jem więcej orzechów i migdałów (naczytałam się o tłuszczach na [...]
Czy Na wyjsciu mozna jakies chrupkie pieczywo ala wasa czy wafle ryzowe chleb zytni.? Nie duze ilosci, chodzi mi o posilek w pracy. Zmieniam Na miesiac godziny Na popoludniowe prace. Rano bym wrzucil trening nadczo i po treningu aero , po silowni 2 posilki 250 gr piersi i 50 gr ryzu i do pracy 5 jak pomidora i z 30 gr jakiegos pieczywa i ostatni [...]
a jak myślicie to pieczywo typu wasa, chrupkie można włączyć do diety (100% żytnie razowe) ? niby razowe i żytnia ale zapewne bardzo przetworzone, dlatego mam wątpliwości. Dokładniej mam na myśli specyfik z Lidla - rivercote .... (jakoś tak)
[...] spuściła z tonu, nie rzucała się na użytkowniczki i mi tu nie wyzywała pieczywa chrupiego od szajsów lub jakichkolwiek innych ordynarnych epitetów ;-] Tak się składa, że pieczywo chrupkie, np. Wasa jest całkiem okay. Zachwalany przez Ciebie orkisz to po prostu pszenica, którą od pszenicy "zwykłej" odróżnia jedynie kilkuprocentowa różnica w [...]
[...] i w małych ilościach (staram się nie jeść tłuszczów oprócz tych które są i tak w mięsie białym jjem ok 40%- warzyw, 30%- misa, ryby, 15%-nabiał jogurty mleko itp. 5%- pieczywo, ryz i 5%- owoce (konkretnie wasa żytnia) i jest ok ostatni posiłek jjem ok 19.30 no na 4-5 godzin przed snem. ps. To było pół żartem pół serio tyka z tymi odżywkami [...]
Ryby wędzone jedz, tylko staraj się nie codziennie. Jednak te "wędzenie" nie przypomina już tradycyjnego. Mięso wieprzowe jedz jakie chcesz. Co z tego że tłuste, jak się mieści w bilansie, to jedz śmiało. Nabiału staraj się nie przekraczać 150 gram. Ogórków kwaszonych nie wliczaj do bilansu. Pieczywo chrupkie wasa może być, o ile w składzie [...]
[...] - posiłek do wymiany, ser raczej się jedynie daje sie na noc ,poza tym laktoza. Wrzuć tu jakieś zródło białka, np wędlinka bądz kurczak, tuńczyk ( może jakaś sałatka) i np pieczywo żytnie ( np Wasa). Przed treningiem tez proponuje węglowodany np ryz brązowy bądz kasza, już bez warzyw ( w około treningowych się nie wrzuca warzyw). po treningu [...]
[...] pracy. Wcinałam też orzechy ale dostał takiej wysypki że odpuściłam. Teraz są pestki dyni i słonecznika to też trochę tłuszczu...ale masz rację węgli zawsze jadłam za dużo (pieczywo i ta nieszczęsna wasa) Obli zmieniac coś już teraz? Żyrafka - w domu nazwali mnie..Avatar bo z zimna się niebieska zrobiłamja trenowałam zawsze zimą tylko że na [...]
Nie pozjadałem wszystkich rozumów,bo są głowy tęższe niż moja Zastanawia mnie tylko fakt,że skoro ktoś chce osiągnąć efekt w postaci szczupłego,sprawnego i zdrowego ciała,nie poświęci czasu na poznanie swojego organizmu i znalezieniu recepty na sukces.W życiu nic nie przychodzi łatwo.Leżąc na kanapie nie zarobimy na życie,ani do drzwi nie zastuka [...]
Źródła białek i ich przykładowa zawartość na 100g przygotowanego składnika: 1.Chude mięsa 21-26g/100g (pierś z kurczaka,indyka,chuda wołowina,cielęcina) 2.Jaja 11g/100g *Białko 9g/100g [...]
Witam, jezeli siegam juz np. po pieczywo chrupkie typu wasa, to: jest jakas roznica czy wybiore pszenne czy np 100% zytnie? Czy przy tym poziomie przetworzenia nie ma roznicy? Zawsze staram sie wybierac ten "lepszy" sklad, rowniez jesli chodzi o wafle. Pozdrawiam
Witam, jezeli siegam juz np. po pieczywo chrupkie typu wasa, to: jest jakas roznica czy wybiore pszenne czy np 100% zytnie? Czy przy tym poziomie przetworzenia nie ma roznicy? Zawsze staram sie wybierac ten "lepszy" sklad, rowniez jesli chodzi o wafle. Pozdrawiam Bierz zytnie o wiele zdrowsze i dobrrze przyswajalne !
A i jeszcze jedno odkrycie - choć glutenowe :-P chrupkie pieczywo z lidla w wersji z sezamem ma taki skład jak wasa żytnia - w sensie dobry - i chyba tańsze jest ;-]