tzn całość smażenia trwa raptem 1-2 min, roztapiam masełko i nie podsmażam boczku tylko wrzucam go na patelnie i zaraz wbijam jajka, podgrzewa się tylko tyle co potrzebują jajka żeby się ścięły, teoretycznie ma bardzo mały kontakt z patelnią bo jest w jajku xd Zmieniony przez - Bobsoon w dniu 2018-02-26 17:07:35
Spróbuj wlewać na bardzo rozgrzaną patelnię na dużym ogniu -> zmniejszyć ogień na 2/3, przykrywkę położyć i potem za jej ewentualną pomocą przewrócić. Jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby mi w taki sposób coś z omletem/plackiem nie wyszło, a robię dość grube (mała patelnia = wysoki placek = długo się ścina góra/dół może się przypalić).
Niewielki progres silowy nie moze byc wyznacznikiem dobrego planu. Majac niewielki staz sila bardzo latwo i bardzo szybko idzie do przodu, ale postepujac dalej w taki sposob nadejdzie moment, w ktorym organizm powie 'stop' i dojdzie do przetrenowania. Olej lniany jak najbardziej, oby tylko bylo na nim napisane wysokolinolenowy i tloczony na zimno. [...]
mi chodzi o takie przyziemne, rachunki itp. przynajmniej u mnie mama absolutnie nie zgadza się na to bym brala udzial w jakichkolwiek kosztach no to błogo jak się wyniosłam na swoje pierwszy raz to dzień podliczenia miesiąca był dla mnie jak uderzenie patelnią w pysk
przede wszystkim podstawa do dobrej jakości patelnia, wtedy serio minimum tłuszczu wystarcza lub jakiś spray jak nasze 'dzika oliwa' czy 'dziki rzepak' ze sklepu sfd
Doris hahaha czuje to lubie to:D co do oli oli to tak jak Laura pisze cos chyba z patelnia mus byc albo nie rozgrzana dobrze byla bo z oli oli mi tez sie nigdy nic nie przypala
Zostaje Ci patelnia po smzeniu wolowiny,podsmaz na niej cebulke,listek laurowy i dwie kulki ziela, podlej smietanka 30%, tak z 1/3 szklanki i dodaj duzo pieprzu . Inna wersja to zamiast smietanki dolewaj bulionu czyli jak wolisz wody z kostka miesną i czekasz az sie troszke zredukuje ;-)
Jest sposób na przewrocenie w calosci nawet jak bedzie za***iscie grube jak juz sie jedna strona przysmaży to bierzesz tego omleta na talerz (po teflonie on sie powinien zeslizgnąć, oczywiscie tą przysmażoną stroną do dołu) i pozniej przykryc patelnią talerz i szybko odwrocic tak zeby talerz przykrywal patelnie i włala, mamy omleta w calosci
[...] oleju 2. wylewam na rozgrzana patelnie 3. jak juz jest w miarę podsmazone podważam łopatką 4.patelnie przykrywam talezrzem 5. odwracam 6. to co mam na talerzu przykrywam patelnia 7. odwracam i dosmażam ja w sumie bardzo podobnie tylko zsuwam na talerz a najlepiej płaską pokrywkę, i wtedy nakładam patelnię, odwracam i dosmażam a ostatnio robię [...]
[...] do jejek przed wylaniem na patelnię płaską nalesnikowa dodaje, 1-2 gramy oleju 2. wylewam na rozgrzana patelnie 3. jak juz jest w miarę podsmazone podważam łopatką 4.patelnie przykrywam talezrzem 5. odwracam 6. to co mam na talerzu przykrywam patelnia 7. odwracam i dosmażam Smażysz na talerzu?!?! WOW... muszę się naprawdę jeszcze sporo nauczyć.