wazysz przed gotowaniem /smazeniem sam zwaylem wzialem 100 g makaronu , po ugotowaniu wazyl on 250 -300 g. 150 g miesa z kury z panierka itp. ma ok 50-60 g miesa. w tabelach jest samo mieso
[...] mcnugetsy odpadaja, wiesz na czym to jest smazone?Zapewne na najgorszej jakosci tluszcu,kilkakrotnie na tym samym. W takich kurakach z mc'a masz trsns tluszcze,PELNO chemi, =panierka jak ze styropianu Raz na jakis zcas mozesz sobie pozwolic na wszyskto,byle nie za czesto. A co do tego pytania moge wywnioskowac ze jestes kompletnym laikiem, i nie [...]
Nie wiem co za dietę stosujesz ale ani te placki ani makrela w pomidorach to nic ciekawego.Oczywiście od czasu do czasu zjeść można nie powykręca Cię ale w takich puszkach to przeważnie robią mieszanki z niezbyt wartościowych części ryb i zalewają dla zabicia smaku pomidorami z przyprawami bo to też tanie...Wszystko co świeże jest o wiele lepsze [...]
Szynki, wędliny to z reguły wysoko przetworzone składniki odżywcze. Panierka to nie najlepszy dodatek do mięsa, proponuję przyprawy. Jeżeli smażysz to jedne z najlepszych źródeł do olej kokosowy, masło klarowane i smalec.. wzbogać swoją dietę o większą ilość warzyw, mogą być różnokolorowe które dostarczają pełnej gamy witamin i minerałów. Panierki [...]
ŚNIADANIE 7.00 : zupka mleczna (400ml) i płatki nesquiki czy coś tam /MLEKO + 100G PLATKOW OWSIANYCH, 70G CHUDEGO TWAROGU 2 ŚNIADANIE 11.30 w szkole: 2 kanapki z polędwicą /O GODZ. 10 100G PIECZYWA Z PELNEGO PRZEMIALU +80G POLEDWICY + JAKIS OWOC OK. 12 - JAK MOZESZ TO ZJEDZ NP. 80G RYZU Z 100G PIERSI KURAKA Powrót ze szkoły 14.00: 3 Kanapki z [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] Co do ryby jak będziesz chciał dasz rade skomponować tam niezły posiłek. Właśnie ryba, wjechał tam łosoś (polecam tego ze szpinakiem), dorsz w panierce fajny mięsisty ale panierka zalana tłuszczem i widać, że na głębokim tłuszczu przez duże G jest robiony. Dla studenciaków i klubowiczów Jatomi taki posiłek(łosoś 13,99 plus dodatki 6 coś) [...]
a nie mozesz poprostu ugotowac piersi z kurczaka ? bedzie same bialko a nie smazony shit z panierka przesaczonem wiekszym gownem gotowanie 15 min a smak na pewno nie jest zly do tego jakis ryz / kasza
[...] zapotrzebowanie http://www.sfd.pl/Zapotrzebowanie_kaloryczne%2C_sk%C5%82._prod._%C5%BCywno%C5%9Bciowych%2C_%25_bf-t276436.html na nowo i wrzuć poprawioną dietę. DO wywalenia panierka z kotleta, a co do chleba to chyba przesada? Żywisz się samymi kanapkami? Są lepsze źródła węgli kasze / ryże, owoce - których u Ciebie brak. I dobre, zdrowe [...]
słaba dieta do drugiego posiłku daj jakieś źródło białka np. jogurt naturalny jaka to panierka i na czym smażona pierś ? płatki kukurydziane zamien na owsiane, bądź inne źródło węgli Kolacja całkowicie do wymiany
Ale to panierka jest najlepsza... Teraz coś nowego reklamują w KFC, ale co to jest to nie wiem, bo bywam tam ze 2 razy do roku, jak potrzebuje picia na dolewki...
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] patki owsiane normalne nie błyskawiczne, 2. jak tłuszcze to zdrowe 3. przedewszystkim wywal tego panierowanego kurczaka i to samo kotlet mielony pewnie też w panierce? raz panierka to węgle proste plus do tego tłuszc to jest połączenie które pomoże Ci się tłuszczem zalać, jak węgle to złożone, to one pozwalają zbudować w miarę czysta tkankę [...]
Raczej nie używaj bułki tartej do kurczaka. Panierka wchłonie tylko tłuszcz. A ta patelnia o której wspomniałeś jest patelnią teflonową renomowanej firmy. Mam taką samą.
Raczej jeden posiłek nie wyrządzi Ci krzywdy nawet jak i ta ryba jest smażona, bo ziemniaki ok, surówka pewnie też jest drugi plus a jedyny minus to panierka z ryby.
blackrider czy w panierce czy bez to mi to bez różnicy, ale panierka ciągnie tłuszczu więcej podczas smażenia, wiec chyba lepiej bez. żeby urozmaicać to ja wiem, spokojnie, to że pytam czy można jeść codziennie, nie znaczy że wcinam tylko kure ;) ale na czym smażyć to nadal mam wątpliwości, jak smażymy krótko to lepiej na oliwie, a jak długo to [...]
Takie serowe nuggetsy...ciagnacy sie ser, kurczak, panierka.... piej e wspomnienia ;) Olej kokosowy nie moze byc. To tak jak z frytkami czy z kurczakiem w sezamie...musi byc olej mocno zjarany (koniecznie szkodliwy juz)
[...] niż kupić gotowe mielone mięso. Lepiej będzie smażyć w odpowiedni sposób, na dobrze dobranym tłuszczu, a nie byle jak na byle czym. Podobnie w przypadku smażenia w panierce. Można to zrobić tak, aby panierka nie wciągnęła 40 gramów tłuszczu, smażąc na głębokim oleju, co jest dość modne u wielu osób nie zwracających uwagi na swoje odżywianie.