[...] np. z utrzymaniem ciepłoty ciała, biciem serca itp. Spożycie białka powoduje także wydzielanie glukagonu, hormonu, który wykorzystuje tkankę tłuszczową jako źródło energii. Kolejną zaletą spożywania białka jest to, że organizm na jego strawienie zużywa dużo energii - najwięcej jeśli porówna się je z tłuszczami i węglowodanami. Natomiast same [...]
[...] Ci w zależności od Twojego aktualnego wyglądu, bez zbędnych diet, suplementów uzyskać przyzwoity wygląd. Podczas wykonywania ćwiczeń nie będziesz zmuszony do wydawania kolejnych pieniędzy na KOKSY, które niszczą TWÓJ organizm, nie będziesz wydawał "talarów" na specjalne diety, suplementy takie jak: L-KARNITYNA EFEDRYNA CHROM D-RIBOSE [...]
[...] Ci w zależności od Twojego aktualnego wyglądu, bez zbędnych diet, suplementów uzyskać przyzwoity wygląd. Podczas wykonywania ćwiczeń nie będziesz zmuszony do wydawania kolejnych pieniędzy na KOKSY, które niszczą TWÓJ organizm, nie będziesz wydawał "talarów" na specjalne diety, suplementy takie jak: L-KARNITYNA EFEDRYNA CHROM D-RIBOSE [...]
[...] przerwy mimo wszystko miały miejsce 3 różne diety a mianowicie pierwsze 30 kg na bardzo klasycznym rozłożeniu makro bez żadnych wykluczeń glutenu, laktozy i innych teorii. Kolejne 15 kg zeszło na diecie dukańskiej lecz bardzo mocno zmodyfikowanej przeze mnie. Trzecia dieta w tym aktualna, że tak powiem została przeprowadzona bardziej [...]
[...] o sprawdzenie diety mam inną diete na każdy dzień tygodnia więc dam dwa przykładowe dni do sprawdzenia PONIEDZIAŁEK posiłek 1 ok7.00 2 jajka 50g owsianych 350ml mleko 10ml olej słonecznikowy 10g nasiona słonecznika b/t/w 33/40/50 posiłek 2 i 3 ok10 i 14 200g chleb pełnoziarnisty 45g masło 80g pierś z kurczaka b/t/w 31/36/97 posiłek [...]
[...] oraz witaminy z grupy B. Kuchnia basenu Morza Śródziemnego preferuje czosnek, cebulę, oliwki, kapary oraz liczne przyprawy ziołowe jako codzienny dodatek do potraw. Kolejnym składnikiem tej diety są nasiona roślin strączkowych, które dostarczają węglowodanów a także są relatywnie bogatym źródłem białka. Warzywa oraz owoce dostarczają [...]
[...] staram się utrzymywać w stosunku 1/1/1 (nasycone, jednonienasycone, wielonienasycone) i tu jest problem, gdyż aby wyszedł taki stosunek musze głównie dodawać do posiłków olej słonecznikowy, a z tego co się orientuje większość kulturystów dodaje olive z oliwek. Czyli dodawać olej słonecznikowy czy oliwę z oliwek? 3 Czytałem ze posiłki [...]
[...] z zielonej herbaty, chrom, HMB, CLA, tauryna, peptydy glutaminy, cynk, magnez i witamina B6. 4. Niezbędne kwasy tłuszczowe: wysokowydajne średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe, olej kokosowy oraz olej słonecznikowy, jak również niezbędne kwasy tłuszczowe (EFA) z ModCarbTM Muscle Machine® LEAN jest produktem, który wspiera wzrost oraz utrzymanie masy [...]
[...] efekt na poziom cholesterolu w krwi. Kwasy te występują w postaci naturalnej np. mleku i maśle, jednakże w największych ilościach są wytwarzane w procesie utwardzania olejów roślinnych metodą uwodornienia, poddanych działaniu wysokiego ciśnienia w trakcie produkcji tzn. twardych margaryn, batoników, paczkowanych ciastek, chipsów, chrupek, [...]
Badając zastosowanie oleju słonecznikowego można zaobserwować dwieskrajności. Jedni praktycznie nie włączają go do swego jadłospisu, inni widzą w nim niemalże panaceum na wszystkie biedy. Jestem głęboko przekonany, że oleje roślinne należy koniecznie używać. Powinny one stanowić w przybliżeniu 50% całej ilości używanych tłuszczów. Dzienna norma [...]
[...] w jaki sposób nadmierna ilość nienasyconych ( a przecież w odpowiedniej ilości działających prozdrowotnie) kwasów tłuszczowych może zagrażać zdrowiu człowieka. Zatem teraz kolej zająć się optymalnymi wzajemnymi proporcjami miedzy nasyconymi a nienasyconymi kwasami tłuszczowymi w diecie człowieka, jak tez zagadnieniem znacznie bardziej [...]
Co Polacy wiedzą o oleju i jego zastosowaniu w kuchni. Polacy do smażenia używają najczęściej oleju lub oliwy z oliwek (81% wskazań) - wynika z badania Omnimas* zrealizowanego przez TNS OBOP. Zdecydowanie rzadziej sięgają po takie tłuszcze, jak smalec (33%), margaryna (28%) czy masło (11%). Najczęściej niewłaściwie wykorzystywanym tłuszczem jest [...]
[...] nie tylko doskonale redukuje tkankę tłuszczową i wpływa korzystnie na przemianę materii, wspomaga także wzrost „suchej” masy mięśniowej. Do tego kompleks najzdrowszych olejów roślinnych w połączeniu z olejem MCT (Trójglicerydy o Średniej Długości Łańcucha), dodatek L-Karnityny, oraz inne cenne składniki – to wszystko tworzy Zdrową Matrycę [...]
Oleje, ciecze lub łatwo topliwe ciała stałe, nierozpuszczalne w wodzie. Oleje pochodzenia roślinnego (np. olej lniany, olej sojowy, olej konopny, olej makowy, olej rzepakowy, olej kukurydziany) są mieszaniną estrów gliceryny i kwasów tłuszczowych. Oliwa, olej oliwkowy, olej roślinny jadalny o bladożółtej barwie i specyficznym, łagodnym smaku i [...]
Mój profil: Waga 100 kg Wzrost: 181 cm Typ: Endomorfik Cel: Spalenie nadmiernej tkanki tłuszczowej i redukcja wagi do 86kg Ułożyłem sobie dietę według programu Dziennik posiłków gdzie wyszło że przy redukcji powinienem jeść ok 2580 kcal. Wszystko niby spoko nawet zakupiłem wagę kuchenną z tej okazji ale w praktyce coś jest nie tak. Otóż wcześniej [...]