ja smaruje kokosowym po umyciu, zamiast odzywki. nanosze tak na 1/3 dlugosci, a niektore pasma (szczegolnie te z wierzchu) od polowy dlugosci. Olej z orzechow wlasnie mi polecono i nabede niebawem ;-)
[...] wszelkie kasze, można piec chlebek żytni na zakwasie, makarony pełnozianiste, ryże, od czasu do czasu mąka żytnia, czy inna (byle nie pszenna ;) ) strączki Tłuszcze to tłuste mięcha, ryby, awokado, orzechy, olej kokosowy, masło klarowane , żółtka jaj To z tego co tak na szybko pamiętam :) Zmieniony przez - blue_hope w dniu 2016-01-10 17:30:34
[...] kalorie powoli, daj się popieścić tłuszczom w diecie, odbuduj co stracone przez kręcenie się w kółko na katorżniczych głodówkach, mocno ćwicz siłowy, pilnuj techniki, olej cardio na razie, niech Twój organizm dojdzie do sił. Teraz już mniej miło: zrobiłaś mu kuku sama, teraz on się buntuje i bardzo prosi byś się o siebie zatroszczyła. [...]
Wiesz ja już piłem dużo razy szejki tłuszczowe dlatego byłem zdziwiony reakcja.. Chyba mojemu organizmowi nie spodobało się połączenie mleka kokosowego z olejem kokosowym i masłem. Zwykle zrobiłem olej koko (dużo) masło (troche mniej) a teraz połączyłem wszystko i masło dominowało i wyszła lipa :D
[...] kasze, ryż, chleb żytni na zakwasie, dojrzałe banany po treningu, ziemniaki, bataty, pseudozboża i zboża bezglutenowe oraz mąki z powyższych TŁUSZCZE: masło, masło klarowane, smalec, olej kokosowy, tłuste mięsa i tłuste ryby, oliwa z oliwek (na surowo), oliwki Komponuj kompletne posiłki z tego typu składników i ODŻYW swoje głodzone ciało...
Do sałatek przeważnie dodaję olej lniany lub oliwę z oliwek,dziś mam niestety przymusowo głodówke po wizycie u dentysty :( no nic do gęby włożyć nie mogę opuchlizna trzyma :/ spróbuje później chociaż jajecznica zjeść
Ja też uważam, że oliwa sama w sobie jest obrzydliwa. Dlatego dodaję ją np. do twarogu. 100g twarogu + 10g oliwy z oliwek na zmianę z olejem rzepakowym tłoczonym na zimno, ugniatam chwilę widelcem i jest ok. Tak samo dodaję do już ugotowanej kaszy gryczanej, jaglanej, ryżu itd. Czasem też do kanapek zajadam marynowane oliwki, wydaje mi się, że [...]
Olej kokosowy rozumiem nierafinowany? Jeść go na zimno (polewać np: ryż), czy do smażenia? Ma to duży wpływ na redukcję czy to raczej zabieg zdrowotny? ;)
Olej lniany z 1 dziennika całkiem usunę. Chyba jest to nieuniknione, żeby zrobić więcej posiłków. Zmieniony przez - miki1948 w dniu 2016-09-20 20:41:42
[...] powinna być różnorodna. Niestety diety większości osób w tematach w których się wypowiadałem to było "piers z kurczaka, ryz, oliwa z oliwek" albo "makaron, piers z kurczaka, olej lniany" na takiej diecie żyć się nie da. Niestety pokutuje mit kalorii bez zwracania uwagi na urozmaicenie jadłospisu - taka jest tendencja. Apropo tych ideologii(poza [...]
Wywal ten słonecznik. Widziałeś żeby ktokolwiek go polecał? Orzechy (z wyjątkiem ziemnych), olej lniany, kokosowy, tłuste mięsa, ryby, jaja, oliwa, awokado, to źródła tłuszczów. W czym problem zmniejszyć ilość twarogu, wywalić gainera a np posiłek 1 i 3 połączyć wywalając serek/tuńczyka.
[...] ucierania pokropisz trochę warzywa czy owoce sokiem z cytryny (octem winnym), żeby nie ciemniały (dodasz antyutleniaczy); tuż po utarciu dodasz oliwę czy jakiś zdrowy olej i przyprawy - taka surówka ma jeszcze mnóstwo wartości odżywczych, natomiast surówki kupowane w plastikowych pudełkach, utarte znacznie wcześniej, czasem poprzedniego [...]
Jeszcze jedno pytanie jeżeli chcę się zaopatrzyć w olej kokosowy to lepiej rafinowany czy nierafinowany? Zaczynam dietę od soboty i po miesiącu postaram się dodać posta jak poszło, o ile nie zapomnę. :)
Olej rafinowany jest poddawany procesowi rafinacji najczęściej używa się do tego chemicznych rozpuszczalników. Jest też dodatkowo filtrowany i "oczyszczany" tak zwanych osadów roślinnych. Ale tym samym z cennych substancji. Rafinowany jest na pewno tańszy od nierafinowanego (czyli nieoczyszczonego) Wiadomo, że w takim razie lepsze właściwości [...]