SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

mąka

  • Jaka mąka do naleśników i omletów jest najlepsza?

    Temat
    Szybkie pytania bez logowania
    PRO

    Hej, jaka mąka najlepsza do naleśników i omletów? Dziękuję z góry

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5180 Data: 2020-05-28 14:49:49 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Mąka żytnia 720

    Temat
    Szybkie pytania bez logowania
    PRO

    Witam. Mam pytanie odnośnie mąki z typu 720. Czy jest ona zdrowa jeśli jem z niej chleb? Normalnie bym się tym nie przejmowała ale u mnie wlatuje 400g takiego chlebka (bochenek) 2 razy w tygodniu w ciągu jednego dnia (tak cały bochenek w jeden dzień aczkolwiek kanapki są małe więc szybko schodzą a ja jestem chlebożercą). Może dla niektórych to [...]

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 1682 Data: 2021-07-14 11:59:43 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Mąka - jaka najlepsza ?

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Cześć! W mojej diecie staram się jeść jak najbardziej zróżnicowanie i zdrowo, więc często pojawiają się tam wypieki. Ciągle używałem mąki pełnoziarnistej pszennej i żytniej 2000, jednak wg mnie są one zbyt 'ciężkie' i ciasta lub podobne dania wychodzą w nieodpowiedniej formie. Jakie wy używacie i gdzie można je dostać ? (na wypieki oprócz chleba, [...]

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 15314 Data: 2015-03-29 00:39:42 Szacuny postu: 2 (cały temat: 0)
  • Sernik z malinami

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Składniki: 100g jogurtu naturalnego 430g twarogu półtłustego 100g banana 2 jajka 25g mąki z topinamburu 20g odżywki białkowej o smaku ciasteczkowym 125g malin Sposób przygotowania: Jogurt zblendować z twarogiem i bananem na gładką masę. Dokładnie wymieszać z odżywką białkową i mąką. Następnie wbić jajka i wymieszać dokładnie. Do posmarowanej [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2810 Data: 2017-05-10 09:34:44
  • Składniki: szklanka mąki bezglutenowej (ryżowa, kukurydziana - można także zmieszać te mąki pół na pół) 2 łyżki mąki ziemniaczanej szklanka mleka roślinnego (np. owsianego, sojowego lub migdałowego) 2 jajka łyżka oleju kokosowego do smażenia woda gazowana (opcjonalnie) szczypta soli krem VEGELOVE Cherry Choco Wykonanie: W wysokim naczyniu [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2505 Data: 2022-03-15 12:49:48
  • Bezglutenowe pierogi leniwe

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Składniki: ciasto 1 jajo 250g twarogu półtłustego 80g mąki z brązowego ryżu sól dodatki 10g oleju kokosowego 100g borówek 150g jogurtu naturalnego Sposób przygotowania: Twaróg z jajkiem zmiksować na gładką masę, dodać szczyptę soli, mąkę i ugnieść ciasto. Blat posypać mąką, gdyż ciasto będzie się lepić do rąk. Z ciasta uformować długi [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3231 Data: 2017-04-19 11:59:34
  • Paluchy proteinowo - serowe

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Czego potrzebujemy: 50 g ciasta Protein Pizza 50 g twarogu półtłustego 20 g mąki owsianej 5 g pestek słonecznika Jak wykonać: Ciasto przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu - odkładamy na kilka minut. Po tym czasie ciasto zagniatamy ponownie wraz z mąką owsianą i pokruszonym serem. Kiedy składniki dobrze się połączą, ciasto [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1767 Data: 2018-06-01 09:40:29
  • Serwujemy Wam doskonały przepis, który możecie wykorzystać na śniadanie lub podwieczorek. Pyszne proteinowe kokosowe placuszki z mango! Składniki: 200ml kefiru 2 jajka 20g odżywki białkowej WHEY DELICIOUS o smaku kokosowym 90g mąki owsianej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 200ml puree z mango 20g chipsów kokosowych  Wykonanie: jajka wymieszaj z [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3406 Data: 2021-04-30 07:26:35
  • Kto nie lubi ciastek? Sprawdź przepis na obłędne kruche ciasteczka z dodatkiem kremu NUTLOVE Cookie Crunch. Składniki: 150g masła (3/4 kostki) 1/2 szkl.cukru kokosowego lub brązowego 1 jajko plus 1 żółtko laska wanilii łyżeczka sody oczyszczonej łyżeczka soli morskiej pół posiekanej gorzkiej czekolady 2 łyżki kremu NUTLOVE Cookie Crunch Wykonanie: [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2537 Data: 2022-02-08 15:27:17
  • Omlet ze smakowej mąki owsianej

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Czego potrzebujemy: 3 jajka w temperaturze pokojowej 5 g ksylitolu 25 g smakowa mąka owsiana Quamtrax olej kokosowy dodatki: 1 kiwi 20 g masła orzechowego Jak wykonać: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Do żółtek dodajemy ksylitol i ubijamy około 2 minut na puszystą masę. Do białek przekładamy ubite żółtka, dodajemy przesianą [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2779 Data: 2018-11-02 09:13:13
  • Mini tarty owsiane ze śliwkami

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Czego potrzebujesz: 80 g instant oatmeal o smaku karmelowym 30 g mąki ziemniaczanej 30 g oleju kokosowego w temperaturze pokojowej 1 żółtko 120 g śmietany 18 % 500 g śliwek 5 g ksylitolu 5 g mąki ziemniaczanej łyżeczka cynamonu Jak wykonać: Mąkę owsianą wraz z mąką ziemniaczaną przesiewamy na blat. Dodajemy olej kokosowy, żółtko, śmietanę i [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2150 Data: 2018-09-04 09:15:51
  • [...] na drobnych oczkach pół cebuli 2 ząbki czosnku 5 g nasion chia + 1/3 szklanki wody łyżka natki/koperku przyprawy - sól, pieprz, pieprz ziołowy, oregano 7 g oleju kokosowego mąka owsiana do skorygowania gęstości masy Dziki sos Tomato Basil Jak wykonać: Soczewicę gotujemy do miękkości - po ugotowaniu odstawiamy by przestygła. Cebulę siekamy w [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2572 Data: 2018-12-15 01:21:52
  • Czego potrzebujesz: 80 g instant oatmeal o smaku karmelowym 30 g mąki ziemniaczanej 30 g oleju kokosowego w temperaturze pokojowej 1 żółtko 120 g śmietany 18 % 500 g śliwek 5 g ksylitolu 5 g mąki ziemniaczanej łyżeczka cynamonu Jak wykonać: Mąkę owsianą wraz z mąką ziemniaczaną przesiewamy na blat. Dodajemy olej kokosowy, żółtko, śmietanę i [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3268 Data: 2019-08-30 20:11:32
  • Pierogi to jedno z ulubionych dań wielu z nas. Jest to danie, które może mieć niemal dowolne nadzienie, zatem nie jest też wcale ciężko zrobić wersję wegańską. Widząc w sklepie taką gotową pozycję, pomyślałam, że będzie to fajny obiad na szybko. Szczególnie w dzień, kiedy można trochę zaszaleć z kaloriami. Plusem pierogów wegańskich jest brak [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1390 Data: 2022-04-12 09:33:25
  • [...] smak, a jednak wersja wegańska zupełnie nie odbiega od pozostałych rurek, nawet pokusiłabym się o stwierdzenie, że są jedne z lepszych. Skład Substancja słodząca: maltitole, mąka pszenna, olej shea, napój ryżowy w proszku (ryz, błonnik owsiany, olej słonecznikowy, sól), olej słonecznikowy, emulgator: lecytyny , aromat, kawa. Wartości odżywcze [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1056 Data: 2022-03-29 12:36:15
  • Czego potrzebujemy : 100 g ciasta PROTEIN PIZZA 20 g zmielonych na mąkę płatków owsianych 50 g serka philadelphia 100 g tuńczyka w sosie własnym 40 g sera feta 80 g szpinaku przyprawy: sól, pieprz, gałka muszkatołowa Jak wykonać: Ciasto robimy zgodnie z instrukcją na opakowaniu i zostawiamy na kilka minut. Następnie blat wysypujemy mąką owsianą i [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3879 Data: 2018-02-23 18:59:18
  • [...] znajdziemy tutaj żadnych sztucznych dodatków, ulepszaczy smaku czy zapachu. To zdecydowanie duży plus tego dania. Skład Woda, teksturowane białko pszenicy (białko pszenne, mąka pszenna), olej rzepakowy, papryka suszona, kolendra, kmin rzymski, czosnek suszony, papryka chili suszona, kurkuma, koper włoski, cynamon, goździki, imbir suszony, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4714 Data: 2021-09-24 09:17:56
  • Tarta czekoladowo-kokosowa

    Artykuł
    Fitkuchnia

    Czego potrzebujemy: 120 g daktyli 30 g kakao 80 g mąki kokosowej puszka mleka kokosowego - najlepsze do tego celu z Lidla tabliczka gorzkiej czekolady - ja standardowo używam tej 74% kako Jak wykonać: Daktyle posiekać i zalać wrzątkiem, do poziomu daktyli. Po około 30 minutach odlać namiar wody i zblendować. Dobrze połączyć z mąką i kakao. Jeśli [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4027 Data: 2018-02-02 10:47:49
  • [...] które mogłyby przyspieszyć psucie się jedzenia. Co więcej, nie ma tu żadnych konserwantów. Ten sposób przedłużania trwałości jest ogromną zaletą produktu. Skład Makaron 41% (mąka z pszenicy durum, woda), ciecierzyca 13%, oliwka czarna 9%, cebula 7%, pomidor suszony 6%, oliwa z wytłoczyn z oliwek 6%, pestki dyni 4,3%, nasiona słonecznika 4,3%, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1100 Data: 2021-11-09 11:09:42
  • Produktów mięsopodobnych było już wiele, więc pora na coś à la rybnego. To niesamowite, jak producenci potrafią wszystko przekształcić na wyrób roślinny. Niekiedy wychodzi to całkiem ok, a jak jest tym razem? Szczerze mówiąc, podchodziłam do tych kotlecików z wielką dozą niepewności. Szukałam w składzie jakiś dziwnych dodatków, które miałyby dać [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1500 Data: 2023-01-02 09:28:42