Za***ista prosta szamka przedewszystkim pozywna :) Dzis zrobilem spora porcje i mysle ze na 2-3 dni starczy , ale zmienilem troche sklad o dodanie jeszcze jednej lyzki musztardy kamis "miodowa" bardzo zacne .
[...] na dwie bułki - warzywa tj. pomidory, ogórki, sałata - możesz dorzucić plasterek żółtego sera (jak zjesz raz w tygodniu - nie zje Cię) - dodajesz trochę kechupu, musztardy Wkładasz do piekarnika na 10-15 min I masz jak znalazł, zdrowsze niż w MC'donaldzie, w dodatku według mnie lepsze (bardziej pożywne) Zmieniony przez - Furi w dniu [...]
[...] samego żółtka mi nie wychodzi, można ewentualnie spróbować żółtko a po jakimś czasie dorzucic białko, ale po co?) a dzień dobry daję jajku trochę oleju, ciutkę soli, trochę musztardy i jadę, potem dolewam oleju i to wcale nie po kropelce a po 20g na pewno. Długo, długo nic a potem nagle gęsty się robi aż blender zwalnia. Aaa bo ja robie koncówką [...]
6x łyżek oliwy + 1x łyżka miodu + 1x łyżka musztardy + sok z 1/2 cytryny + sól i pieprz :-)) Greku - jaki konkurs, gdzie, co jak?? %-) Zmieniony przez - Paszkos244 w dniu 2014-04-17 18:06:52
Beefburgery czyli mięso wołowe 98% do tego bułeczki grahamki lekko opieczone w tosterze jako sos odrobinka musztardy a jako dodatki pomidorek i ogórek ;)) /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/b740a43c4acd45b1b9a66b1c415c9ab2.jpg to są te burgery z lidla czy sam robiłeś ? bo widzialem własnie w lidlu ze są gotowe 98% mięcha
Nikt nie karze Ci tego probowac ani jesc :) nei napisalem ze to LC takze komentarz zbedny :p Jest to odskocznia od normalnej piersi :p 300g musztardy to 300 kcal, czyli nie wiele jak na 1 kg miesa. Zmieniony przez - immat123 w dniu 2013-02-10 13:20:19
Nie irytuj się :) Nie chodzi tu o kcal. Są musztardy bez cukru. Warto o tym wiedzieć. Pierś panierowana smażona na głębokim tłuszczu to też odskocznia od normalnej piersi, co nie znaczy, że to dobra opcja. A 300 g to 30% całej wagi mięsa. Czy to mało? Nie wydaje mi się. Zmieniony przez - Jeffrey Dahmer w dniu 2013-02-10 13:26:14
Wczoraj zrobiłem takiego kurczaka. Nie wiem,czy tylko ja tak miałem,może zależy to od musztardy (miałem stołową roleski),ale zapach podczas smażenia nie był zachęcający.. ;D w smaku o wiele lepsze niż w zapachu.
[...] rzeczy i niektóre z nich są całkiem zjadliwe. %-) Dzisiaj zrobiłam pierś z indyka, która przed wrzuceniem na patelnię pomoczyła się w lodówce w takiej mieszance: łyżeczka musztardy francuskiej, łyżeczka miodu, sól czosnkowa i pieprz. Do tego ryż ugotowany w curry i ogórki z mizerii (śmietanę odlałam) oraz sok z warzyw własnej roboty. [...]
ale na żółtka tłuszczu od cholery mają pieprzysz ****a jak facet z kompelsami który nie je musztardy bo go wypryszczy nie ******l jedz całe jaja i nie żałuj sobie tyle co tam tłuszczu to dla Ciebie pikuś Zmieniony przez - strefab4 w dniu 2008-04-13 13:19:06
Kurde, może głupie pytanie, ale do czego używacie musztardy prócz mięsa? Kupiłem sobie bo dawno nie jadłem, ale cholera nie mam pomysłu do czego ją dodać :)) Jak twaróg z ketchupem pasuje, tak z musztardą to chyba nie bardzo :))
[...] - cebula - mały korzeń pietruszki - sól, pieprz, czosnek - 2 łyżki przyprawy do wieprzowiny (z serii przyprawy bez chemii) - łyżka sproszkowanego korzenia chrzanu - łyżka musztardy - posiekana natka pietruszki, czarnuszka do posypania Cebulkę drobno posiekać, pietruszkę zetrzeć na tarce. Wymieszać z mięsem i jajkami i przyprawić. Wyłożyć do [...]