[...] wołowina ( chleb żytni z musli ) boroweczki Polędwica z dorsza , pomidorki z ogórkami w sosie czosnkowym , ziemniaki z cebulka ( żeby każdy dzień to była sobota , życie byłoby piękne =)) Ogórek kwaszony , chlebek co wyżej , piers z kury ( marynata na miodzie musztardzie i przyprawach ) /SFD/2018/2/3/3321d692f3dc4c40a962f4e125152a78.jpg
Polędwica wołowa Najpierw oczyszczam mięso z tłuszczu, potem marynuje moja magiczna marynatą koło 2 godzin w lodówce. Następnie godzinę musi stać w temwlraturze pokojowej. Kolejny krok to obsmażanie na patelni na odrobinie oliwy z oliwek w wysokiej temperaturze Ale krótko, żeby zamknąć pory w miesię. Wtedy jest bardzo soczysta. Dalej do [...]
Polędwica wołowa Najpierw oczyszczam mięso z tłuszczu, potem marynuje moja magiczna marynatą koło 2 godzin w lodówce. Następnie godzinę musi stać w temwlraturze pokojowej. Kolejny krok to obsmażanie na patelni na odrobinie oliwy z oliwek w wysokiej temperaturze Ale krótko, żeby zamknąć pory w miesię. Wtedy jest bardzo soczysta. Dalej do [...]
mięso to schab - marynata pod tytułem co mam to dam:-)) trochę miodu, sosu sojowego, oliwy itd /SFD/Images/2015/7/25/339073d9806348608f98eea3a925c9d7.jpg
Ciężko powiedzieć czy wieprzowin jest zdrowsza... Bardziej kaloryczna. Ma więcej tłuszczu. Może trochę mniej ją szprycują, ale kto to wie..? Podobno strukturalnie (komórkowo) bardzo blisko nam do świń :-) Zrobiłem te podudzia indycze - jak zwykle się nie dopiekły.. Godzina w 175st + 30min w 200.. Ale apetyt mi przeszedł.. Marynata - słodka [...]
obrabiałem dzis mieso z netto - zadne pudełko nie było w pełni swieze a pare z nich(mimo 4dniowego okresu trwałośći jeszcze - do 11) - były naprawde na wykonczeniu wiec solidne mycie, marynata z musztarda+dłuzsza obróbka technologiczna konieczne, co nie zmienia faktu ze akt żałosny, dlatego tez nie lubie brac od nich miesa...
[...] dzis mieso z netto - zadne pudełko nie było w pełni swieze a pare z nich(mimo 4dniowego okresu trwałośći jeszcze - do 11) - były naprawde na wykonczeniu wiec solidne mycie, marynata z musztarda+dłuzsza obróbka technologiczna konieczne, co nie zmienia faktu ze akt żałosny, dlatego tez nie lubie brac od nich miesa... sie nie potruj chlopie
[...] Monika, ja mam sie zdecydowanie coraz lepiej!!!tak jak juz dzis pisalam...mam nadzieje, ze dzis nie zemdleje na gymie...zamarynowalam wczoraj kurczaka, tego co na dzisiaj (marynata czosnkowa z odrobina oliwy i sosu sojowego plus sok z cytrynki) potem udusilam na wolnym ogniu, spalaszowalam ze smakiem dzis jako jedyny dozwolony posilek plus [...]
[...] dzis mieso z netto - zadne pudełko nie było w pełni swieze a pare z nich(mimo 4dniowego okresu trwałośći jeszcze - do 11) - były naprawde na wykonczeniu wiec solidne mycie, marynata z musztarda+dłuzsza obróbka technologiczna konieczne, co nie zmienia faktu ze akt żałosny, dlatego tez nie lubie brac od nich miesa... [...]
--====-- SKŁADNIKI: Puszka fasoli konserwowej Puszka pomidorów krojonych 4 steki z tuńczyka(po jednym na osobe) 1 łyżka oliwy z oliwek extra virgin Sok z jednej cytryny 5 łyzek posiekanych ziół(np. bazylia, pietruszka lub szczypiorek) 2 zmiażdzone żąbki czosnq 1 łyżka musztardy Dijon Pół łyżeczki soli Szczypta zmielonej czerwonej papryki [...]
91. Sałatka Patryka do frytek Kukurydza i majonez jako baza, żeby było ostrzejsze: pomarańcza lub mandarynka ew. odrobina musztardy, żeby było zabawniej: szczypiorek lub pietruszka (nie za dużo) papryka duża, czerwona fasola, jabłko, nawet rodzynki 92. Sałatka Szefa Kuchni Kurczak wędzony - 1,870 kg, winogrona - 0,800 kg, majonez - 0,270, [...]
Mam dietę ułożona na masę. Przed snem spożywam białko prolongatum 30g i 250ml mleka 0,5%tł. Oraz magnez 500mg i kapsułkę witamin vitaplex olimpu. Przyprawy stosuję do obiadu takie jak: marynata pikantna do mięa i zioła prowansalckie.