Attika ja też na słodko nie bardzo, spróbuję coś takiego upichcić :-) Roksanko, a gdzie ten przepis? W garach czy ledy w kuchni? Dziewczyny a jakie wy płatki kupujecie? Które są najlepsze? Ja placki uwielbiam na sniadanie :-) A mąka ziemniaczana? spoko? Ja bym taką pakorę robiła, tylko na mące ziemniaczanej :-? Zmieniony przez - Niniczka w dniu [...]
Roksana, no właśnie! Ale ja tak tylko jednorazowo kupiłam łopatkę, a piersi z kurczaka dziewczyny odradzają jeść %-) Byłam dziś na zakupach w Almie, kupiłam mąkę gryczaną i płatki gryczane, mąka jest tam bardzo droga :-( Muszę poszukać gdzie indziej. W ogóle dziś mam zły dzień, jestem na skraju załamania @@-) mój TŻ powiedział, że wyglądam jak [...]
a jaki masz sklad tego chleba? 500 gr maki żytniej typ 720 500 gr mąka żytnia razowa typ 2000 100 gr płatki owsiane 30 gr siemię lniane no i woda To już policzone z zakwasem. Drugi to: 500 gr maki żytniej typ 720 500 gr mąki żytniej pełnoziarnistej 100 gr płatki owsiane 30 gr siemię lniane Zmieniony przez - Niniczka w dniu 2014-03-05 15:22:21 [...]
Maka ziemniaczana, kokosowa, kasztanowa, jaglana, ryzowa....swietne biszkoptowe wychodza nawet jak prochu dodam... Siemie lniane jest ok ale w postaci kleiku z calego lnu, ew zmieline tuz przed i bez obrobki termicznej bo tl trans powstaja. Swoja droga dawno nie robilam.....:) Moze jutro na sniadanie hehe. Poza tym skladnikowo calkiem niezle. [...]
pizza /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD/64bd955e551c4e348c7a7790ff893122.JPG czas przygotowania około 1 godzinki + pieczenie cały sukces leży w cieście, sosach i przyprawach, składniki każdy komponuje wg własnego uznania i nie mają one już takiego znaczenia (jeśli popsujemy ciasto to składnikami nie naprawimy tego) ciasto porcja jest na 2 duże blachy (ja mam [...]
[...] byli Państwo zadowoleni z produktów, jakie Lubella oferuje na rynek. W nawiązaniu do pytania dotyczącego Makaronu Lubella Pełne Ziarno, uprzejmie informujemy, iż mąka makaronowa pszenna pełnoziarnista, z której produkowany jest ten makaron, zawiera wszystkie składniki ziarna, czyli odzwierciedla jego naturalny skład, zatem popiół w mące [...]
Dzisiejsza miska, posiłek 3ci rozłożony na 2 razy, bo nie dałam rady I jeszcze pytanie czy produkty takie jak: -makaron ryżowy -serek mascarpone -płaty śledziowe smażone w occie( w słoiku, z biedronki) -mąka kukurydziana nadają się do miski? ;) /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/0969a9359ea246268aa23702dc8dc5ca.png
ta mąka jest oki - wybieraj tą o najwyższym typie np typ 2000. jakbyś chciał robić naleśniki białkowe (przepis podałam w ostanim chyba nuemrze Rebel Magazin) użyj pszennej razowej bo jest bardzie puszysta niż ta żytnia. Tylko pamiętaj, że rano tych wegli jest niewiele. 100 g mąki razowe to w dużym uogólnieniu około 60 g przyswajalnych węgli.
Drogi Jabol- mąka żytnia może być owszem, z takową też robiłam naleśniki choć czasem przypalały sie pierwsze sztuki . po prostu te z pszenną są bardziej puszyte. A odnośnie mojego kucharzenia to na rynku znajdziesz moją książkę z dietetycznymi "kulturytycznymi" przepisami kulinarnymi "Supersylwetka" (tytuł to wymysł wydawcy, [...]
super, dziekuje Saida ja tez ostatnio robie gulasz, z tym ze ja dodaje do wołowiny cala mase warzyw: marchew, cebule, pieczarki, papryke, ogórka kisz i pomidora :) ale Twoj z kurczakiem i pieczarkami napewno zrobie! (a zageszczasz czyms? ) rzabba a do omletu nie jest potrzebna mąka? bo ja chetnie bym sobie taki omlet wciągneła ale kiedys [...]
[...] dosc,ze liczyc to starac się jesc go jak najmniej A do Swamprage, nawet znalazlam te pampuchy w tabelach pampuchy- 303 kcal/100g B-6,2 g T-11,0 g W-45,6 g a sadze o nich tyle,ze to kiepski pomysl by je często jesc. Praktycznie sama biala maka, troche tluszczu chyba,cukru,drozdzy. Nic ciekawego. Traktowac je jako odstepstwo od diety i tyle.
najlatwiej sote - lekko opruszyc maka z przyprawami i na patelnie poza tym, schab ma to do siebie ze sie zrobi suchy. to zalezy tez czy walisz go calego czy plasterki
Mam pytanie odnosnie makaronu i bulki bialej. Mowi się ze bulka biala(pszenna) jest nie dobra, niezdrowwa i w ogole fee bo jest robiona z mąki pszennej, natomiast makaron jest polecany ale jest rowniez robiony z maką pszennej i jaj. Dlaczego wiec pszennego pieczywa sie nie je ?