Czy ktoś się orientuje jak się ma IG wypiekow z mak razowych: pszennej typ 2000 i orkiszowej typ 2000 w proporcji 1:1 do IG ryzu basmati czy makaronu pelnoziarnistego? Bo raz na jakis czas robie takie pieczywo i zastanawiam sie czy na redukcje jest ok sprawdz tu http://www.fitness-polska.com.pl/tabela.htm lub http://montignac.prv.pl/:)
kurde ostatnie 2 dni pozwolilem sobie na wiecej wegli bo i spagetti wpadlo troche ziemniakow wczoraj jeszcze z zona i chrzesniaczka odwiedzilismy maka wpadl big mak i frytku a dzis czuje sie jak wrak czlowieka takze tylko mnie dobijcie :-)
Są wtedy bardziej elastycznie, nie łamią się, co w przypadku mąk bezglutenowych się zdarza Dzięki za uświadomienie ! Ja robię z samej gryczanej lub mieszam jaglaną z ryzową i jest OK. Nie łamią się, chyba,że zostaną niezwiniete placki do nastepnego dnia, to czasem sie zdarza. Nie mam jeszcze za dużego doświadczenia z kuchnią bezglutenową, bo ja [...]
wsrh bo mak jest 10metrow od silowni, zjezdzasz winda i jest leclerk i lodziarnia grycan8-) no zyc nie umierac %-) Paker print screena to trza bylo jak byla pierwsza wypowiedz bo tam dopiero pojechalem %-)
250g kury 100g ryzu roz****ie dzis klatke w drobny mak Popijam sobie tak sok porzeczkowy i przypomnial mi sie miniony weekend jakas dziura w glowie mowi mi otworz szafke od biurka otwieram a tam 0,5l sprytaTrzeba by zutylizowac Kurfa zassalem ryz do nosa Czesc Siedem :* Zmieniony przez - Glaca_91 w dniu 2009-09-10 17:02:22
[...] kawy rozpuszczalnej (3 łyżki), zamiast przyprawy piernikowej - czarnuszkę i sproszkowany imbir, a także ziarna słonecznika. Oczywiście na mieszance mąk b/g: z przewagą cieciorkowej, resztką (ok. 100g) migdałowej, do tego trochę gryczanej i kukurydzianej + parę łyżek quinoa (smak mi niezbyt odpowiada, więc daję mało, byle tylko ją zużyć ;) ).
dzięki za info ja od kiedy przejechałem się na makaronie, bardzo mocno zwracam uwagę na jakość pożywienia z pieczywem niestety nie jest tak dobrze i trzeba bardzo mocno uważać pieczywo ciemne nie znaczy że jest dobre, teraz naturalną praktyką piekarni jest dodawanie składników barwiących do pieczywa, lub stosowanie mieszanych mąk prawdziwy chleb [...]
Czy można jeść mąkę razową bez obróbki termicznej tzn wrzucic jej trochę do jogurtu naturalnego i wcinac? Oczywiscie chodzi mi o to, czy taka maka zaszkodzi mi? Bede siedzial na wc caly dzien itp czy smialo wcinac? I jeszcze jedno- mak nadaje sie jako zrodlo tluszczy? Ma w sobie glownie wielonienasycone i duzo wapnia, dlatego pytam ?
Pod wpływem emocji zjadłem trochę maka, pózniej go dokończyłem na sile...a pózniej jak z górki:kilka batonów, energetyki 3, 2 kebaby i teraz udka podjadam. Może w końcu się uda ogarnąć gastro. Mak zawsze pobudza co by się nie działo w organizmie :-D Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-10-12 00:02:07
[...] to już myślałem, że Askren właśnie dostał najgorszą przegraną jaką mozna wymarzyć - czyli wielki hype, a jak przychodzi do walki to gość jest rozpyerdolony w drobny mak, jak fighter z innej ligi. ALE! Askren się pozbierał i chwała mu za to. Przerwanie walki - jasna sprawa, że kontrowersyjne, ale dla mnie każdy kto opowiada się po [...]
Wiesz,urozmaicenie to podstawa.Dotychczas przeplatam gryczana,ryz brazowy,mak. razowy badz kuskus.A po treningu jem bialy ryz(wiem moge jeszcze ziemniaki). Jaglana ma duzo zelaza,sporo magnezu i nie jest kwasotworcza. Zmieniony przez - Szprota94 w dniu 2009-07-20 20:04:38