O, na razie te "cudeńka" (jak to pięknie nazwałeś :-) ) to tylko ryż i kurczak a także płatki owsiane i białka jaj. Staram się, aby codzienna dieta wyglądała a i smakowała lepiej przy niezmiennym składzie i makro. Założyłam swojego bloga w dziale Kuchnia SFD aby dać upust swoim fantazjom kulinarnym, także będzie tam na pewno dużo przepisów, [...]
w dziale kuchnia też jest mnóstwo przepisów :-D, a ja nigdy nie mogłam zrozumieć jak mozna jeść chleb miodem%-), w mnie w domu też tak się jadło. A nie wolałabyś wybrać sobie jakiś gotowy FBW ? Tu masz link do gotowców i treningu dla początkującej Lady http://www.sfd.pl/Treningi_si%C5%82owe_FBW_dla_Ladies_SFD-t840097.html [...]
[...] litra suple: wit D Rozumiem, że jak będę pić łyżkę oleju lnianego to wliczać go w miskę? Mocno improwizuję bo ostatnio mam taki niedoczas i tylko przemykam przez dział kuchnia. Dodatkowo nie wiem czy jednak jak na osobę po usunięciu woreczka żółciowego nie za dużo jajek? Do tej pory nic mi nie było ale od tygodnia 3 razy bolało mnie na [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Daj całe jaja szkoda marnować cennych zótek, już lepiej 2 całe jaja niż 4 białka W dziale kuchnia masz mnóstwo przepisów na posiłki, mozesz zjeść co chcesz spagetii z chudego miesa, czy domowe burgery, krczaka na różne sposoby można robić czy udka
[...] możecie mi coś na szybko doradzić? po pracy popędzę ją kupić. Myślę, że z odżywką będzie łatwiej i smaczniej (widziałam te super przepisy z wykorzystaniem odżywki w dziale kuchnia). Posiłki na jutro: 1) jajecznica z kr. chleba, masełkiem i warzywami - moje ulubione śniadanie (jednak omlet mi nie podszedł, będę jeszcze kombinować) 2 i 3) [...]
[...] na sile wymowek, bo z takim podejsciem daleko nie zajdziesz. Owsianke mozna ugotowac dzien wczeaniej a w lodowce trzymac ugotowane jajka, pieczone mieso, ryz itp. W dziale kuchnia masz wiele pomyslow na posilki, wszystkie mamy tutaj tez inne obowiazki niz smazenie omleta, praca dzieci szkola. Treningi i zdrowe zywienie to nasz styl zycia i [...]
Mamy tu na forum dział kuchnia - kopalnia przepisów. Mamy też wątek "Lejdi w kuchni" - http://www.sfd.pl/Lady_w_kuchni%2C_czyli_nasze_babskie_przepisy_%3B_-t696301.html Serio, nie możesz sama wymyślić drugiego śniadania czy kolacji? Odrobina samodzielności zawsze pomaga. Istnieją choćby omlety, naleśniki, racuchy, jajka sadzone, jajecznica, [...]
[...] %-) później wypadł na rok, a teraz wrzucam raz na miesiąc, nie tęsknie :-) Kawa bez mleka...długo nad tym pracowałam, ale owszem bez, owsianki nie jadam, ale jadłam na wodze ze słodzikiem ;-) No tak to bywa ;-) Uwierz - dział kuchnia i życie jest piękne :) Jadam nawet ciasta, właśnie zabieram się za pieczenie kolejnego %-) - można, można :)
Polecam Ci sprobowac czegos innego niz "typowy" split gdzie trenujesz kazda partie raz w tygodniu. Lepsze efekty da Ci push/pull 4dniowy ewentualnie gora/dol. No i ofc kuchnia jezeli chodzi o mase
Warto by w takim wypadku pomyśleć, czy nie pójść w drugą stronę i nie budować masy mięśniowej. ;-) Z przepisami masz tu cały dział - Kuchnia SFD. Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2016-05-01 13:39:36
[...] niej otwarty umysł żebyś nie skończyła tak ze to co jesz Ci odpowiada i nic nowego nie wdrożysz bo inaczej nic nie zyskasz a pobyt tu będzie bez sensu. Zajrzyj do działu kuchnia. U nas tez jest temat z przepisami. Znajdziesz dużo inspiracji o naprawdę prostych przepisów. Ja właśnie wracam z rurki. 1.5 tygodnia przerwy i juz jakoś bardziej [...]
Jeszcze rano zmodyfikuje sobie tę tabelkę, zajrzę do działu "kuchnia" i coś fajnego upichce. Mam w nocy nad czym myśleć :-) W ogóle fajna zabawa - układanie jadłospisu. Podoba mi się takie świadome podejście do sprawy - jest to dla mnie całkowita nowość, ale jestem bardzo zadowolona z takiego obrotu sprawy :D
[...] http://biokurier.pl/aktualnosci/2137-plastikowe-opakowania-bpa-kontrowersje-zagrozenia http://badania.net/zatruwa-cie-bisfenol-a/ http://www.odzywianie.info.pl/kuchnia/artykuly/art,opakowania-plastikowe-do-zywnosci-rodzaje-i-wplyw-na-zdrowie.html Zmieniony przez - M-ka w dniu 2016-07-18 22:44:30
[...] podobnym do NNKT, a NNKT wytrzymują temperaturę 65 stopni bez utraty właściwości. Przynajmniej taka jest moja wiedza na ten temat, może się mylę. http://mowimyjak.se.pl/styl-zycia/kuchnia-i-przepisy/jaja-w-kuchni-co-nauka-mowi-o-jajkach-co-warto-wiedziec-na-temat-jaj,17_39503.html http://sigma-not.pl/wyszukaj-0-8-10-4245355-jakosc-miesa.html
[...] do NNKT, a NNKT wytrzymują temperaturę 65 stopni bez utraty właściwości. Przynajmniej taka jest moja wiedza na ten temat, może się mylę. http://mowimyjak.se.pl/styl-zycia/kuchnia-i-przepisy/jaja-w-kuchni-co-nauka-mowi-o-jajkach-co-warto-wiedziec-na-temat-jaj,17_39503.html http://sigma-not.pl/wyszukaj-0-8-10-4245355-jakosc-miesa.html 1. [...]
[...] jajo na miękko czy smażąc do płynnego żółtka - trafiasz w ten moment, kiedy lecytyna jeszcze jest aktywna, białko z żółtka nie ścięte. http://mowimyjak.se.pl/styl-zycia/kuchnia-i-przepisy/jaja-w-kuchni-co-nauka-mowi-o-jajkach-co-warto-wiedziec-na-temat-jaj,17_39503.html http://sigma-not.pl/wyszukaj-0-8-10-4245355-jakosc-miesa.html Nie [...]