Ogólnie strasznie ciężki tydzień, po 12 godzin w robocie, ciągle brakuje mi czasu: na trening, na sprzątanie, gotowanie jedzenia i spanie. Śpię po 5 godzin i podpieram się nosem, jem czysto, ale kosztuje mnie to dużo wysiłku przy totalnym braku czasu. Fuxiatka, znajomo jakoś mi to brzmi ;-) Solidaryzuję się z Tobą w niedoczasie i trzymam kciuki. [...]
[...] już tłuszczu, bo ona sama w sobie jest tłusta. Mogę ją odstawić, jeśli nie jest odpowiednia. Co do węglowodanów, wymieniłam wszędzie ryż, bo nie wydaje mi się, by miało sens gotowanie na jeden dzień makaronu i ryżu. Kaszy tutaj też nie mogę znaleźć, a ryż, który zakupiłam nie jest czysto brązowy (mała ilość białego), jednak patrząc na etykietę, [...]
Dzisiaj dnt warzywa: pomidory,ogorki,ogorek malosolny supple:omega3, skrzypowita,magnez,zurawit miska czysta:) mialam isc na rower ale postanowilam wziac sie za gotowanie i tak powstaly 2 obiady i to spore ale to dobrze bedzie na dluzej :) tym bardziej ze moj facet bardzo duzo je bo tez na silke chodzi [...]
[...] juz niebawem:P Wczoraj zmieniłem musli na owsianke, tylko jest lato i niezbyt mi sie chce pić rano ciepłą zupkę, tzn. nie jest to problem ale wolałbym cos zimnego. No i gotowanie tego co rano tez zabiera czas...który mozna przespać:)Owsianka jest widocznie lepsza niż takie suche musli z Kaufa jakie podawałem? Ze 2 razy spotkałem sie z [...]
Na czym smażyć, bo mięso to zawsze gotuje, bo piec nie potrafię to tylko gotowanie/smażenie zostaje. Kapke tego oleju z winogron może być, czy jakiś rzepakowy i oczywiście opanierować te rybki.
[...] przed TV i objadać się słodyczami ja normalnie pracuję (8h +/- 2h na dojazdy do roboty... wawa...), jestem w tygodniu sama z dzieckiem w domu (czyli cała robota typu zakupy, gotowanie, sprzątanie, ogarnianie zajęć Młodej i jej samej jest na mojej głowie) w sezonie przedstartowym treningi po 2-3 godziny na drugim końcu miasta da się? da się! a jak [...]
[...] iloscia wegli wiec teraz takowych unikam (tzn dodaje wegli), do tego popijam miete i jakos dajemy rade, bol nie doskwiera tak jak to bylo jakis czas temu; jesli chodzi o gotowanie - nauczylam sie tez gotowac dla wszystkich (calej rodziny) tak zeby nie robic dwoch obiadow dziennie; oni powoli tez sie przestawiaja na zdrowe jedzenie, wiecej [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Dieta kiepska, może będzie lepiej jak będziesz gotował mięso, albo jeżeli masz taką możliwość to gotowanie na parze - tego nie da się zepsuć %-) popraw i wrzuć zgodnie z --->http://www.sfd.pl/ZRZUT_DIETY_Z_POTRENINGU__INFO_JAK_TO_ZROBI%C4%86_-t930058.html Dobrym źródłem tłuszczu są tłuste ryby, orzechy, nasiona Daj na noc jeszcze jakiś nabiał np. [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] wieczorem. Trochę mnie to już dobija..od miesiąca staram się to jakoś ułożyć do kupy.. a wychodzą co chwile inne kwiatki. Jedyne co zauważam to że irytuje mnie ciągłe gotowanie,z którego staram się maksymalnie zrezygnować i że szybko takie jedzenie się nudzi ;( Tłuszczy mało bo nie uwzględniam w tabeli tabletek z tłuszczem, które będę jadł [...]
[...] to są takie bajery jak: garnek na prąd http://tablica.pl/oferta/nowy-garnek-do-gotowania-na-prad-poj-1-l-ID23ycH.html prodiż elektryczny, tu masz pokazane różne rodzaje: http://prumel.com.pl/thumb_aa4ac99ddee1.jpeg Jesli możesz sobie pozwolić na taki gadżet to może Ci ułatwić gotowanie na wyjazdach. Jeśli nie, to grzałka też zła nie jest ;-)
Gotowanie nie zmienia kaloryczności. Zwiększa indeks glikemiczny (IG). W procesie gotowania zwiększa się natomiast masa ryżu z banalnej przyczyny - chłonie on wodę - stąd masa po ugotowaniu kilkakrotnie wzrasta. Dlatego też 100 gramowa torebka ryżu niegotowanego ma tyle samo kalorii co po ugotowaniu, jeśli natomiast odmierzymy 100 g ugotowanego [...]
Boje się troche masować, bo będę wyglądał jak mała gruba kula. Poza tym IF jest dla mnie wygodny, bo w ciagu dnia nie będę miał za bardzo czasu przygototwywać posiłków, a tak to mam 6 godzin wolne w których mam czas na gotowanie. A jakie są wasze opinie na temat masowania na IF?
[...] że wyliczyłam wartość odżywczą swojej potrawy, ale na zimno zrobiona , więc nie było trudno. Chciałabym umieć obliczać moje obiady, bo trudno znaleźć wartości odżywcze moich wege wynalazków , ale nie wiem jak obróbka cieplna wpływa na kaloryczność i makroskładniki. No i pewnie smażenie inaczej, gotowanie inaczej, pieczenie jeszcze inaczej.