[...] sprawdza. ◘ oliwa Każdy czysty olej jest bezpieczny. ◘ miód Produkt o wysokim potencjale fermentacyjnym (nasila wzdęcia). Około 80% składu to czyste cukry proste: fruktoza i glukoza. Najgorsza jest tutaj fruktoza, i jej powinnaś unikać w każdej formie, jeśli jest jej więcej niż 5% masy w produkcie (w miodzie stanowi prawie 50% masy...). ◘ siemie [...]
Glukoza jest organicznym związkiem chemicznym, zaliczanym do cukrów prostych, monosacharydów z grupy aldoheksoz. Ma ona białą, krystaliczną barwę, z wyglądu przypominającą zwykły cukier stołowy. Posiada ona dobre właściwości rozpuszczalne w wodzie a smak słodki, minimalnie mniej intensywny niż cukier. Glukoza występuje w sporej części w owocach, [...]
Glukoza, czyli monosacharyd, jest organicznym związkiem chemicznym z grupy aldoheksoz. Ma ona strukturę białego, krystalicznego proszku, w wyglądzie i smaku praktycznie nieróżniąca się od cukru stołowego - sacharozy. Jest ona bardzo dobrze rozpuszczalna w wodzie, a w znacznej ilości występuje naturalnie razem z fruktozą w owocach. Stanowi ona [...]
[...] Gainer - zalety stosowania “Gainer” czyli odżywki węglowodanowo - białkowe, w skład których wchodzą: -węglowodany: maltodekstryny, sacharoza, glukoza, fruktoza, czasem również inne sacharydy, np. Vitargo czy skrobia woskowa, -białko: najczęściej białka mleczne (serwatkowe i kazeinowe), a niekiedy pojawiają się [...]
“Gainer” czyli odżywki węglowodanowo - białkowe, w skład których wchodzą: -węglowodany: maltodekstryny, sacharoza, glukoza, fruktoza, czasem również inne sacharydy, np. Vitargo czy skrobia woskowa, -białko: najczęściej białka mleczne (serwatkowe i kazeinowe), a niekiedy pojawiają się dodatki protein jajecznych, wołowych, pszenicznych, sojowych i [...]
im wyzsze IG tym owoc (czy produkt) sklada "bardziej" z cukrow prostych (glukoza , fruktoza) tylko jeszcze sprawdz ile tych ww prostych zawieraja poszczegulne owoce bo np: arbuz 100 g zawiera 8 g ww ananas 100 g zawiera 12 g ww banan 100 g zawiera 22 g ww suszone daktyle 100 g zawiraja 65 g ww a co do SOGow to i tak nie mozesz ich [...]
“Gainer” czyli odżywki węglowodanowo - białkowe, w skład których wchodzą: -węglowodany: maltodekstryny, sacharoza, glukoza, fruktoza, czasem również inne sacharydy, np. Vitargo czy skrobia woskowa, -białko: najczęściej białka mleczne (serwatkowe i kazeinowe), a niekiedy pojawiają się dodatki protein jajecznych, wołowych, pszenicznych, sojowych i [...]
“Gainer” czyli odżywki węglowodanowo - białkowe, w skład których wchodzą: -węglowodany: maltodekstryny, sacharoza, glukoza, fruktoza, czasem również inne sacharydy, np. Vitargo czy skrobia woskowa, -białko: najczęściej białka mleczne (serwatkowe i kazeinowe), a niekiedy pojawiają się dodatki protein jajecznych, wołowych, pszenicznych, sojowych i [...]
[...] odżywki, to lepszym wyborem będzie prodkut typu “gainer”. “Gainer” czyli odżywki węglowodanowo - białkowe, w skład których wchodzą: -węglowodany: maltodekstryny, sacharoza, glukoza, fruktoza, czasem również inne sacharydy, np. Vitargo czy skrobia woskowa, -białko: najczęściej białka mleczne (serwatkowe i kazeinowe), a niekiedy pojawiają się [...]
progress - poliole i tak mogą być lepszym rozwiązaniem z punktu widzenia pracy nad kompozycją sylwetki niż cukry takie jak sacharoza, fruktoza czy glukoza. Faktycznie jednak wysokie spożycie może powodować problemy ze strony przewodu pokarmowego takie jak np. biegunki. VPX impact był dla mnie akurat niejadalny. Nie rozumiem też dlaczego batony VPX [...]
Zatem najprościej ja się da... monosacharydy glukoza: owoce, soki, miód fruktoza: owoce i soki disacharydy sacharoza: zwykły cukier laktoza: cukier z mleka maltoza: np w piwie i wypiekach trehaloza celobioza wielocukry czyli węglowodany złożone skrobia: warzywa, zboża, kukurydza, ryż celuloza - błonnik Warto przeczytać! Czy węglowodany są [...]
“Gainer” czyli odżywki węglowodanowo - białkowe, w skład których wchodzą: -węglowodany: maltodekstryny, sacharoza, glukoza, fruktoza, czasem również inne sacharydy, np. Vitargo czy skrobia woskowa, -białko: najczęściej białka mleczne (serwatkowe i kazeinowe), a niekiedy pojawiają się dodatki protein jajecznych, wołowych, pszenicznych, sojowych i [...]
“Gainer” czyli odżywki węglowodanowo - białkowe, w skład których wchodzą: -węglowodany: maltodekstryny, sacharoza, glukoza, fruktoza, czasem również inne sacharydy, np. Vitargo czy skrobia woskowa, -białko: najczęściej białka mleczne (serwatkowe i kazeinowe), a niekiedy pojawiają się dodatki protein jajecznych, wołowych, pszenicznych, sojowych i [...]
“Gainer” czyli odżywki węglowodanowo - białkowe, w skład których wchodzą: -węglowodany: maltodekstryny, sacharoza, glukoza, fruktoza, czasem również inne sacharydy, np. Vitargo czy skrobia woskowa, -białko: najczęściej białka mleczne (serwatkowe i kazeinowe), a niekiedy pojawiają się dodatki protein jajecznych, wołowych, pszenicznych, sojowych i [...]
“Gainer” czyli odżywki węglowodanowo - białkowe, w skład których wchodzą: -węglowodany: maltodekstryny, sacharoza, glukoza, fruktoza, czasem również inne sacharydy, np. Vitargo czy skrobia woskowa, -białko: najczęściej białka mleczne (serwatkowe i kazeinowe), a niekiedy pojawiają się dodatki protein jajecznych, wołowych, pszenicznych, sojowych i [...]
[...] owoców, a jedzenie nabiału owocowego to nie te same rzeczy. Owoce to naturalne produkty zawierające naturalnie występujące witaminy i minerały oraz cukry (fruktoza i glukoza), zaś owocowe jogurty są mocno przetworzone i napakowane cukrem. Natomiast wracając do sedna, jeżeli nie masz problemów gastrycznych spowodowanych spożywaniem owoców, [...]
“Gainer” czyli odżywki węglowodanowo - białkowe, w skład których wchodzą: -węglowodany: maltodekstryny, sacharoza, glukoza, fruktoza, czasem również inne sacharydy, np. Vitargo czy skrobia woskowa, -białko: najczęściej białka mleczne (serwatkowe i kazeinowe), a niekiedy pojawiają się dodatki protein jajecznych, wołowych, pszenicznych, sojowych i [...]
“Gainer” czyli odżywki węglowodanowo - białkowe, w skład których wchodzą: -węglowodany: maltodekstryny, sacharoza, glukoza, fruktoza, czasem również inne sacharydy, np. Vitargo czy skrobia woskowa, -białko: najczęściej białka mleczne (serwatkowe i kazeinowe), a niekiedy pojawiają się dodatki protein jajecznych, wołowych, pszenicznych, sojowych i [...]
[...] gotowane, lepiej gotowane niż smażone) 2. wybierać produkty o wysokiej zawartości błonnika (chleb razowy, płatki zbożowe, warzywa) 3. unikać węglowodanów prostych (cukier, glukoza, fruktoza czyli wszystko co słodkie) 4. zapewnić wystarczającą ilość tłuszczu, częsty błąd to eliminacja tłuszczów 5. starać się zastępować tłuszcze zwierzęce (tłuste [...]
[...] jest znacznie ograniczone - ma miejsce ale jest 'spolwolnione' - co pokazuja z reszta badania - ze fuktoza w obecnosci odbudowuje gl.miesniowy ale znacznie wolniej niz sama glukoza. Sama glukoza lepsza od samej fruktozy (o jakies 100%) ale jesli jest glukoza vs. mix glukoza + fruktoza to nadal sama glukoza jest lepsza ale juz nie tak bardzo co [...]